Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 24 augustus

Dit mag je niet missen. Dagoverzicht van dinsdag 24 augustus 2021.

Een vrachtwagen vol gedoneerde spullen voor Afghanen keert weer om bij Zoutkamp, koningin Máxima komt naar Hoogezand en ken je ze nog? Die cafés in Drenthe met een veranda? Bekijk hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Vrachtwagen vol gedoneerde spullen keert weer om bij Zoutkamp

De bijna 500 Afghanen die in de kazerne bij Zoutkamp worden opgevangen, hebben kleding genoeg. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) zegt geen kleding, speelgoed en huishoudelijke spullen meer te willen. Een vrachtwagen vol gedoneerde spullen voor Afghanen keerde weer om.

In de noodopvanglocaties van Defensie, waaronder de zo goed als volle kazerne in Zoutkamp, zijn inmiddels zo’n 1100 Afghaanse evacués opgevangen . Het COA houdt rekening met de komst van nog eens 200 tot 400 gevluchte Afghanen in Nederland per dag. Waar kunnnen zij straks terecht?

Máxima komt naar Hoogezand

Voor in de agenda: koningin Máxima opent woensdag 15 september het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. Samen met drie basisschoolleerlingen uit Midden-Groningen zal ze een puzzel leggen in het door Marc van Vliet ontworpen kunstwerk. Enne, burgemeester Adriaan Hoogendoorn is apetrots.

Lees al het nieuws uit Groningen

‘Als het om mijn gezin gaat, verbrand ik je levend’

Een 31-jarige man heeft in Emmen zijn ex-vrouw in het bijzijn van hun drie kinderen mishandeld. Hij heeft de vrouw geslagen en aan haar haren getrokken. Ook bedreigde de man zijn zwager: ‘Als het om mijn gezin gaat, verbrand ik je levend’

Ken je ze nog? Die cafés in Drenthe met een veranda?

Ooit stonden in Drenthe meer dan honderd cafés met een veranda aan de gevel. Veel zijn er niet meer over. Daarom brengt Erfgoedvereniging Heemschut een boek uit.

 ,,Een veranda maakt het gebouw uitnodigend: je hoeft niet naar binnen om alle genoegens die er zijn te kunnen ervaren. Het nodigt uit om te gaan zitten. Dat was al zo in 1900, en nu nog.” Lees hier het hele verhaal (met uiteraard een paar prachtige kiekjes).

Lees al het nieuws uit Drenthe

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 36 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe en 84 in Groningen. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente . Hoe het op de ic’s en verpleegafdelingen gaat? Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is weer licht toegenomen .

Nederland nadert ondertussen de vaccinatiegraad die ons uit de coronacrisis zou moeten slepen. Toch is de kans groot dat het demissionaire kabinet de zelf aangekondigde versoepelingen voor zich uit zal schuiven. De onzekerheden zijn nu eenmaal groot, zegt minister De Jonge .

Meer nieuws over het coronavirus? Bekijk ons dossier .

FC Groningen benoemt sleutelfiguren binnen jeugdopleiding

FC Groningen heeft enkele nieuwe sleutelfiguren binnen jeugdopleiding benoemd. Er komt ‘nog meer nadruk op doorontwikkeling van onze strijdwijze’, staat in dit artikel van sportverslaggever William Pomp. Wie die sleutelfiguren zijn? Lees zelf maar .

Meer sport vind je hier . Wil je alles weten over onze voetbaltrotsen FC Groningen en FC Emmen? Hier zijn de podcasts Radio Milko en Radio Meerdijk . En check ook vooral de laatste afleveringen van TV Milko en TV Meerdijk .

‘Dit is mijn laatste grote werk’

Een periode van vertwijfeling. Zo omschrijft componist Willem Stoppelenburg (78) uit Meppel de tijd die hij doormaakt sinds hij het werken aan zijn compositie  Erasmus  na meer dan twee jaar heeft afgerond. ,,Dit is mijn laatste grote werk.’’

Lees meer over cultuur in Drenthe en Groningen. En o ja, heb je onze podcast Hooggeëerd publiek al beluisterd? Een aanrader, al zeggen we het zelf.

Verder in het nieuws

  • Op het strand van Terschelling bij Badweg West is dinsdagochtend het lichaam van een man aangespoeld.
  • De Verenigde Naties hebben betrouwbare meldingen gekregen van executies door de Taliban in Afghanistan. Dat zegt VN-mensenrechtenchef Michelle Bachelet.
  • Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een appartement van 80 vierkante meter. Strak modern afgewerkt, een volledig uitgeruste keuken; je kunt er zo in. En dat voor slechts 640 euro per maand. Het ís ook te mooi om waar te zijn, zo bleek .

Tip van de redactie

En dan nog even iets heel anders. Want hoe haal je de druk van het vrouwelijk orgasme? Er is vaak een groot verschil in frequentie tussen het orgasme van de man en dat van de vrouw. Vrouwen zitten te veel ‘in hun hoofd’ waardoor het niet lukt. Hoe kun je dit voorkomen? Met deze tips kan de seks niet meer stuk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Dagoverzicht
menu