Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 26 oktober

Het dagoverzicht van 26 oktober.

Foleor van Steenbergen, Carola Schouten, Cyril Ngonge, Karel de Bakker en nog veel meer. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

'Een cliniclown krijgt meer salaris dan een verpleegkundige'

Met de boosheid groeien ook de acties van het UMCG-personeel voor een beter salaris en verlichting van de werkdruk. Verslaggever Stef Altena meldt dat een nieuwe staking dreigt.

NAM gooit olie- en gasvelden in de verkoop

Nederland is voor Shell en Exxonmobil, de eigenaren van de NAM, geen belangrijk land meer voor gas- en oliewinning. De ruimte om te investeren in de kleine velden is beperkt en daarom doet het bedrijf de kleine gas- en olievelden op land en op zee in de verkoop. Hoe het precies zit? Verslaggever Lyanne Levy schreef dit verhaal.

'Kabinet zal geen middel onbenut laten'

We blijven nog even bij de gaswinning, want de NAM weigert een deel van de kosten voor de versterkingsoperatie in Groningen te betalen. Het bedrijf vindt dat de overheid zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. Het demissionair kabinet laat het er niet bij zitten en bereidt zich voor op een juridische strijd.

Lees al het nieuws uit Groningen

'Ben ik de volgende?'

Met de nieuwe branden in Assen wordt een bijna tien jaar oude wond opengekrabd. Toentertijd lieper burgerwachten 's nachts door de straten van Marsdijk en Peelo om de volgende fik te voorkomen. Hoe was het toen? Verslaggever Robert Erik Lanting maakte dit verhaal.

'Spookbrug' in Hoogeveen ging meermaals spontaan open

Levensgevaarlijke situaties in Hoogeveen. De brug in de Weg om de Oost ging dit jaar meermaals spontaan open, zonder dat de slagbomen en rode lichten het deden. Verslaggever Harald Buit ging op onderzoek uit en schreef over de 'spookbrug'.

Er gebeurde vandaag natuurlijk veel meer in Drenthe. Dat lees je allemaal hier

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 115 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 94 in Drenthe. Benieuwd naar de cijfers in jouw gemeente? Klik hier.

Nieuwe beperkingen alleen voor ongevaccineerden?

Het is ondertussen niet meer de vraag of er nadere maatregelen komen om corona de kop in te drukken, maar welke. Daarbij gaat het demissionaire kabinet de optie niet langer uit de weg om beperkingen alleen op te leggen aan wie niet is gevaccineerd. Zo zit het.  

Meer nieuws over het coronavirus? Bekijk ons dossier .

Cyriel Ngonge wordt na wondergoal belaagd door media

,,Het ene live interview na het andere, zowel vanuit Nederland als vanuit België’’, klinkt het triomfantelijk uit de mond van Cyril Ngonge van FC Groningen. Een bijzonder doelpunt maakt veel los. Geen wonder, want wat was hij mooi. Sportverslaggever William Pomp zocht het goudhaantje op.

Meer sport? Hier .

Verder in het nieuws

  • Informateurs Koolmees en Remkes worden bespot omdat ze met 'aardbevingsslachtoffers' in gesprek willen. Karel de Bakker, zelf gedupeerde, wil wel, laat hij weten in deze open brief.
  • Minister Carola Schouten van Landbouw stelt een landelijke ophokplicht in voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden, om de verspreiding van vogelgriep tegen te gaan.
  • Voorbijgangers hebben zondag in de wijk Emmerhout in Emmen een lugubere vondst gedaan. Tijdens het uitlaten van hun hond vonden ze langs een voetpad zes pasgeboren dode kittens .
  • Een kind zat vanmiddag bijna twee uur met een vinger vast in een geldautomaat in de GAMMA in Stadskanaal

Tip van de redactie

Roelof Johan Jan Hartholt ging door het leven als Foleor van Steenbergen. Hij was een zelfbenoemd toondichter en muzikant, wereldberoemd in het Westerkwartier. Verslaggever Marijke Brouwer maakte een in memoriam.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar https://dvhn.nl/mijn-nieuws

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu