Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 28 december

Beelden uit het belangrijkste nieuws van dinsdag 28 december.

Kappers die gaan demonstreren, illegaal vuurwerk in Zuidbroek, gekmakende vernielingen van deelscooters in Assen en een tegenvaller bij de bouw van het Hoofdstation in Groningen. Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Kappers in lockdown gaan demonstreren

Kappers in Nederland, ook uit Drenthe en Groningen, gaan demonstreren . Ze hebben hun deuren voor de derde keer moeten sluiten vanwege de coronamaatregelen. Ze vinden de compensatie die ze krijgen voor deze noodgedwongen sluiting zwaar onvoldoende.

Dode of bewusteloze vissen? Sportvisserij Groningen Drenthe kan nu beter helpen

Bij de federatie Sportvisserij Groningen en Drenthe zien ze regelmatig dode of bewusteloze vissen als het erg warm is of er te veel bagger in het water zit. Dankzij een subsidie beschikt de club nu over een aanhanger met speciale apparatuur, een heuse visambulance , waarmee de federatie vissen in nood beter kan helpen.

Grote partij illegaal vuurwerk ontdekt in woning Zuidbroek

Een woning in Zuidbroek is op last van burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen verzegeld nadat daar een grote partij illegaal vuurwerk is aangetroffen. Hoogendoorn laat er geen misverstand over bestaan dat de veiligheid en gezondheid van bewoners omwonenden en de omgeving ernstig is bedreigd .

Tegenvaller bij de bouw van het nieuwe Hoofdstation in Groningen

Strukton Civiel, de bouwer van het nieuwe Hoofdstation in Groningen, heeft te maken met een tegenvaller. Werkzaamheden die in de voorjaarsvakantie zouden worden uitgevoerd, zijn uitgesteld. Een ‘treinvrije periode’ van vijf dagen is nu uitgesteld naar nog onbekende datum. Dat heeft mogelijk ook gevolgen voor het vervolg van de bouw .

Meer nieuws uit Groningen lees je hier.

Go Sharing werd gek van vernielingen van deelscooters in Assen

Geparkeerde deelscooters als het bushokje van vroeger. Go Sharing, het bedrijf achter de elektrische deelscooters in onder meer Assen, zucht onder de vele vernielingen. ,, Het werd op een gegeven moment echt te gek .”

Door autobranden opgeschrikte familie Hussein uit Hoogeveen wil weg uit de Helios

De familie Hussein uit Hoogeveen werd dit jaar meerdere keren opgeschrikt door een autobrand. Van de dader(s) ontbreekt tot hun teleurstelling nog ieder spoor. Rekawt Hussein is teleurgesteld in de politie. De familie wil weg uit de Helios .

Meer nieuws uit Drenthe lees je hier.

Coronanieuws: weer mondjesmaat reguliere operaties

De ziekenhuizen in Drenthe, Groningen en Friesland schalen een deel van hun coronabedden af en beginnen weer mondjesmaat reguliere operaties uit te voeren. De nieuwe dagcijfers laten zien dat in een etmaal tijd 304 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe zijn genoteerd en 252 in Groningen. Landelijk waren er minder dan 10.000 besmettingen. Het overzicht van de cijfers in jouw gemeente kun je hier vinden.

Al het coronanieuws lezen ? Je vindt het in ons dossier

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Elke dag stelt Badr Benchelh (32) zichzelf een ondraaglijke vraag. ‘Waar is het lichaam van mijn zus Ilham?’ Kasem M. kan het vertellen. Dat weet Badr zeker. Maar die zwijgt al 12 jaar lang. Gaat daar nu verandering in komen?

Heb jij de Dagblad van het Noorden Dr. Denker Kerstpuzzel 2021 opgelost? Of kun je nog wel wat hulp gebruiken?

Duizenden puzzelaars in Drenthe, Groningen en de rest van het land kraken deze dagen weer hun hersens op de soms gekmakende beeldraadsels van Dr. Denker. Is het jou gelukt? Zo stuur je de oplossing in. Zit je nog te broeden? Misschien helpen deze tips je verder!

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu