Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 5 april

Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 5 april

Nieuws over de dode vrouw in Appingedam. 68 nieuwe banen in Coevorden. En ambulances voor Oekraïne. Dit nieuws en meer heb je vandaag (mogelijk) gemist. En heb je het nieuwe lied van Henk Wijngaard al gehoord?

Een drama in Appingedam

De man (23) uit Haarlem, die maandagavond werd opgepakt na een ‘ernstig geweldsincident’ in de Broerstraat in Appingedam, is vermoedelijk de ex-vriend van de vrouw die dood werd aangetroffen. Lees hier de volledige reportage.

Meer nieuws uit Groningen lees je hier. Een jongen van drie jaar oud belandde in 2021 in het ziekenhuis met GHB in zijn bloed. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Het Openbaar Ministerie doet onderzoek en het Martini Ziekenhuis Groningen moet de patiëntgegevens delen .

René uit Annen restaureert ambulances voor Oekraïne

Oekraïne schreeuwt om ambulances. En dat is toevallig één van de specialiteiten van René Pol uit Annen. Hij koopt gebruikte ambulances op, restaureert ze en stuurt de wagens naar Oekraïne . (Bekijk ook even de video in het artikel.)

Hier lees je meer nieuws uit Drenthe. Bijvoorbeeld over een nieuwe fabriek in Coevorden. Een Amerikaans siliconenbedrijf brengt 68 banen naar de regio.

Henk Wijngaard richt zich tot Poetin

De zanger uit Emmen huilt als hij naar het journaal kijkt. Daarom schreef hij er een lied over. Wij belden hem op. „Meneer Poetin zing ik met bloedend hart.”

Meer muzieknieuws? Zangeres Inge van Calkar maakt kans op een prestigieuze prijs .

Vijfde slachtoffer van verkeersdrama N34 overleden

Bijna een jaar na het verkeersdrama op de N34 bij Borger is maandag een vijfde slachtoffer van het dodelijke ongeval overleden. De 68-jarige vrouw uit Emmen overleed in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Dat bevestigt de familie van de vrouw. Ze is daarmee het vijfde dodelijke slachtoffer van het ongeval op 30 mei vorig jaar bij Borger . De vrouw uit Emmen overleed na complicaties die waren ontstaan door het ongeluk.

Ook zo’n fan van Mariokart?

Nintendo lanceert klassieke race-circuits in een nieuw jasje voor de Switch. Onze collega Johan Stobbe testte ze uit.

Verder in het nieuws

  • Winsum had een nieuw café, maar dit moest na één avond weer dicht .
  • Bewoners van de Opwierderweg in Appingedam raakten hun dak kwijt door storm Eunice. Nu pas kunnen ze terug naar huis .
  • Waarom het nieuwste klimaatrapport pessimistisch én optimistisch is.
  • Groningen heeft er nóg een flitsbezorger bij.
  • De gemeentelijke belastingen stijgen dit jaar verder. Bekijk hier wat dit voor jou betekent.
  • In het Friese dorp Luinjeberd verbouwde het echtpaar Brouwer bouwde eigen werkplaats. Ze wilden vluchtelingen opvangen, maar dit bleek een mismatch .

Videotip van de redactie

De beste mede ter wereld komt uit Leek. In deze video laat brouwer Danique laat zijn prijzenkast zien en vertelt alles over deze honingwijn die al 8000 jaar wordt gedronken.

Nieuws

menu