Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 7 december

Beelden uit het nieuws van dinsdag 7 december. Bewerking: DVHN

De werelderfgoedstatus van de Waddenzee, Peter Verschuren, Jerry de Vos, Lycurgus en de minder fluitende merel. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

UNESCO waarschuwt kabinet: werelderfgoedstatus Waddenzee in gevaar

Raakt de Waddenzee de werelderfgoedstatus kwijt? Daar dreigt het UNESCO Werelderfgoed mee voor het Nederlandse deel als het kabinet niet voor 15 januari 2022 uit kan leggen hoe het kan dat er in principe toestemming is voor gaswinning in de Waddenzee. Dit is wat je moet weten.

Onuitstaanbare jeuk door schurft

Jeuk, jeuk en nog eens jeuk. Schurft is bezig aan een opmars in Groningen en Drenthe. Hoe herken je de huidziekte en hoe kun je voorkomen dat je het krijgt? Onze verslaggever Floor Visser ging op onderzoek uit.

Wethouder Midden-Groningen slaat alarm om 'regelrechte ramp'

Wethouder Peter Verschuren heeft in een brief aan staatssecretaris Dennis Wiersma en de woordvoerders Sociale Zaken in de Tweede Kamer alarm geslagen over de gevolgen van de hoge gasprijs voor inwoners van Midden-Groningen. 'In een aantal situaties draait het uit op een regelrechte ramp'

Het laatste nieuws uit Groningen lees je hier .

Databank voor oorlogsslachtoffers in Duitse grensstreek

De namen van 20.000 oorlogsslachtoffers, die in de Duitse grensstreek met Groningen en Drenthe liggen begraven, gaan vermeld worden op een databank. Het gaat om mensen in de 15 concentratiekampen, de zogenoemde Emslandlager, die onder het bewind van de nazi’s in de grensstreek stonden.

Gevaarlijke nitraten: 'Ik had het niet moeten doen'

Een domme actie, zo omschrijft een 20-jarige man uit Hoogeveen het vandaag bij de politierechter. Hij gaf een jongen van 14 en zijn vriendje van 12 jaar illegaal knalvuurwerk. Verslaggever Daniëlle Molenaar was bij de rechtszaak en luisterde naar zijn verhaal.

Meer nieuws uit Drenthe? Check het hier .

Lycurgus tegen Tours Volley Bal live op onze website

Niet vergeten: de volleybalwedstrijd tussen Amysoft Lycurgus tegen Tours Volley Ball is vanavond vanaf 20.00 uur live te zien op deze site. En dit is wat je volgens sportverslaggever Sjoerd Jansen van tevoren moet weten. Kijk je ook mee?

Lees je graag het laatste sportnieuws? Kijk dan hier .

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Logisch klinkt het niet, vaccinatielocaties sluiten terwijl je moet opschalen voor de boosterprik, maar GGD Groningen heeft er wel een verklaring voor. Dit is waarom.

En geen dagoverzicht zonder de dagelijkse coronacijfers. Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 459 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe en 441 in Groningen. In totaal vielen in beide provincies bovendien 6 sterfgevallen te betreuren. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente.

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier.

Verder in het nieuws

  • De inflatie gaat door het dak. De prijzen voor goederen en diensten waren vorige maand 5,2 procent hoger dan in november 2020. Kun je je geld beschermen tegen inflatie? Verslaggever Richold Brandsma zocht het uit. Lees zijn artikel hier.
  • De in Winsum geboren en getogen ontwerper Jerry de Vos (27) heeft met zijn plasticscanner voor zwerfafval een prestigieuze prijs gewonnen van het bedrijf van de Engelse miljardair James Dyson. Inderdaad, bekend van de zakloze stofzuiger. 'Het geld is vorige week overgemaakt'
  • Hoor jij ze ook nog maar amper fluiten? Vogelbescherming en Sovon Vogelonderzoek Nederland roepen 2022 uit tot het jaar van de merel. De vogel wordt steeds minder gezien en gehoord. Dit kun je doen om de merel in deze barre tijden te helpen.

Tip van de redactie

Artsenfederatie KNMG heeft een ruimer standpunt ingenomen rond euthanasie bij dementie. Euthanasie mag nu onder voorwaarden worden toegepast als een patiënt daar zelf niet meer over kan communiceren. De reacties op het standpunt zijn wisselend. Je leest het verhaal van verslaggever Sander Dekker hier.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu