Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht donderdag 14 oktober

Het dagoverzicht van donderdag 14 oktober. Bekijk wat je mogelijk gemist hebt in het nieuws. Bewerking: DVHN

Zo zit het met de ingenomen rijbewijzen bij Exloo, de kinderen van Ruinerwold en een run op vakantiehuisjes in het Noorden. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Da’s rap!

7 rijbewijzen ingevorderd. In slechts een half uurtje. De politie had het maandag druk op De Oude Dijk tussen Exloo en Tweede Exloërmond. Wat is er daar aan de hand? Verslaggever Laura Popken ging op onderzoek uit. Lees hier haar verhaal.

Hoe gaat het met de ‘kinderen van Ruinerwold’?

Het is alweer twee jaar geleden dat de ‘kinderen van Ruinerwold’ werden bevrijd. De oudste vier kinderen van het gezin deden hun verhaal in een vierdelige documentaire waarin ze vertelden over hun leven in gevangenschap. Lees hier hoe het inmiddels met ze gaat .

‘Ik slaap liever op straat’

Tarek (40) uit Syrië heeft na lange tijd een veilig thuis in Aalden voor hem, zijn vrouw en zijn kinderen. Maar nu het gezin na tweeënhalf jaar is herenigd in Nederland, dreigt het weer gescheiden te worden door asielprocedures. Verslaggever Sander Dekker zocht Tarek op: ‘Ik slaap liever op straat, dan dat ik ze weer uit het oog verlies’

Klik hier voor meer nieuws uit Drenthe.

Run op vakantiehuisjes in herfstvakantie

Op zoek naar een vakantiehuisje in het Noorden tijdens de herfstvakantie? Wacht niet te lang, want je bent niet de enige die even de zinnen wil verzetten. ‘Wie nog wil, moet er snel bij zijn’

Man (30) gewond geraakt bij schietpartij in Groningen

Bij de schietpartij in de Populierenlaan in Groningen is gisteravond een 30-jarige man uit Groningen gewond geraakt. Er is nog geen verdachte aangehouden. De politie zoekt nog naar getuigen.

Nog meer Groningen? Klikken!

Hier zijn de dagelijkse coronacijfers van het RIVM

Dan is het tijd voor de dagelijkse coronacijfers. Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 95 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 87 in Drenthe. Landelijk kwamen er 3662 nieuwe besmettingen bij. Wil je weten hoe de cijfers in jouw gemeente zijn? Bij dezen.

Al het coronanieuws check je in ons dossier .

De videotheek: van verhuursucces tot nostalgie

Ach, de videotheek. Het rook er naar plastic en vaste vloerbedekking. Tl-licht. Hoge kasten zover je kon zien. Kunstenaar Gyz La Rivière stelde een indrukwekkend boek samen. Maar wat rest er in het Noorden nog van de videotheek? Lees het hier.

Meer cultuurverhalen lezen? Hier moet je zijn!

Wel of niet naar het NK schaken in Hoogeveen?

Schakers Sipke Ernst en Machteld van Foreest uit Groningen doen ondanks hun verloren kort geding om de coronapas toch mee aan het NK in Hoogeveen. Lucas van Foreest, titelverdediger en oudere broer van Machteld, heeft zich wél afgemeld bij toernooidirecteur Loek van Wely.

Keziah Veendorp terug bij FC Emmen

Daar is hij weer. Keziah Veendorp uit Sappemeer keert op amateurbasis terug bij FC Emmen. De 24-jarige verdediger moest afgelopen zomer nog vertrekken bij de eerstedivisionist, maar was afgelopen weken al wel te zien op het trainingsveld.

Lees hier meer sportnieuws .

Verder in het nieuws

  • Een man is donderdagochtend zwaargewond geraakt door een val uit een hoogwerker aan de Garmpoleiland in Eelderwolde.
  • Opgelet: duizenden bedrijven en particulieren moeten hun (land)bouwvoertuigen nog registreren. Doen ze dit niet voor 1 januari 2022 , dan mogen ze daarna niet meer met hun voertuig de weg op.
  • En het is de nachtmerrie van iedereen die in een lesauto stapt: een aanrijding. En deze leerling botste vanochtend op het Julianaplein in Groningen zelfs tegen een vrachtwagen. Oei.

Tip van de redactie

Bedrijven in het Noorden kampen met schreeuwende personeelstekorten. Tegelijk zitten er veel Groningers en Drenten zonder werk omdat ze niet de juiste papieren en ervaring hebben. Het project Kansrijk Opleiden moet beide problemen oplossen. Verslaggevers Thereza Langeler en Johan de Veer maakten dit verhaal.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar https://dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu