Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht donderdag 16 december

Beelden uit het nieuws van donderdag 16 december. Bewerking: DVHN

Het mysterie van de overleden man en vrouw in Assen, Annechien ten Have en haar Hamletz, grafdelvers, bloemencorso’s, Bram Schonewille en de nieuwste films gerecenseerd. Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Tragedie in Assen nog een raadsel

Een gezin legt donderdag even voor de middag een rouwboeketje voor de trap van het appartementencomplex aan de Sleutelbloemstraat en brandt een kaarsje. Nabestaanden van de man en vrouw die woensdag dood zijn aangetroffen aan de Sleutelbloemstraat in Assen staan voor een raadsel over wat hun geliefden is overkomen .

De politie kreeg woensdagmiddag een melding dat er mogelijk iets aan de hand zou zijn in het appartement. De overleden personen werden daar aangetroffen. Het onderzoek is in volle gang , maar er is nog niks duidelijk.

Is dit de grootste kerstfanaat?

Voor Flip Groote uit Emmen is Kerstmis de mooiste tijd van het jaar. Ieder jaar pakt hij flink uit met versieringen en lichtjes. Hij bouwde zelfs een compleet kerstdorp in zijn woonkamer. En ook het huis is niet te missen: in de voortuin staan rendieren en arresleetjes die ‘s avonds fel schijnen. En ook de schutting, coniferen en het kozijn van de voordeur zijn behangen met kerstlampjes en versiering.

Meer nieuws uit Drenthe lees je hier. Bijvoorbeeld over deze prijsvraag voor een luiercontainer bij jou in de buurt (of juist niet)

Toch weer blije biggen bij Annechien

Het bedrijf van boer Annechien ten Have heeft de twee Beter Leven-sterren teruggekregen. Er onstond een flinke soap nadat activisten beelden van dierenleed in haar stallen deelden en Ten Have zelf haar sterren inleverde. Onafhankelijke organisaties voor dierenwelzijn hebben na onderzoek besloten dat ze het keurmerk voor een diervriendelijke vleesproductie toch verdient.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Bijvoorbeeld dit verhaal: 42 chauffeurs van Qbuzz konden vanwege corona niet naar de Formule 1 in Monza. Maar geld terug? Ho maar

Donderdag, cultuurdag

Ons online cultuurkatern loopt vandaag over van de mooie verhalen en recensies.

Dat is een slechts kleine greep uit het aanbod van vandaag. Lees bijvoorbeeld ook de column van Jean Pierre Rawie . Alles zien (en lezen)? Klik hier voor onze cultuurpagina .

Vandaag in het sportnieuws: een literair debuut

De 17-jarige Liam Borchers uit Haren heeft zijn boek ‘GOLAZO. Een introductie tot het Spaanse voetbal’ uitgebracht. Onderwerp van deze pil, het boek telt bijna 600 pagina’s, is (zoals je misschien wel kan raden) het Spaanse voetbal.

Voor al het laatste sportnieuws kijk je in ons sportkatern. Daar vind je vandaag de laatste aflevering van TV Meerdijk .

Doe mij maar een Lelylijn

Drie miljard voor de Lelylijn. Het is voor Ton Schroor, directeur van VNO-NCW MKB Noord, ‘het nieuws’ van het regeerakkoord. Hij hoopt dan ook dat er de komende jaren dan ook concrete stappen gezet worden richting de aanbesteding van de spoorlijn die Groningen via Drachten, Heerenveen en Lelystad met Amsterdam verbindt.

Meer economisch en financieel nieuws ? Onze redacteuren zitten erbovenop: wist je dat al dertig duizend mensen een ticket kochten voor de veerboot naar Noorwegen? Waarom die bestemming zo in trek is, dat lees je in onze reisgids .

Kerst? Dat doe je toch gewoon zelf

Wat is er nou leuker dan zelf je kerstdecoraties maken? Misschien heb je de kerstboom al staan, maar mis je nog wat sfeer. Blik met ons mee terug naar de leukste kerst diy’s en ga zelf aan de slag!

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier

Coronanieuws: hoe krijg je nou een booster?

Het callcenter van de GGD heeft moeite om het grote aantal bellers te woord te staan. Bijna een miljoen telefoontjes kwamen binnen van mensen die een afspraak voor een coronaprik wilden maken. Dit is hoe je een afspraak maakt.

Het RIVM noteerde 740 nieuwe besmettingen met corona in Drenthe en Groningen. Landelijk werden weer meer dan 16.000 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente.

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier , waar ook dit verhaal over de omikron-variant staat . Is het misschien toch een zegen?

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Eind september overleed de bekende sportschoolhouder Hans Schonewille aan de gevolgen van corona. Zijn zoon Bram lag ook op de intensive care en werd op het moment dat zijn vader overleed in coma gebracht. Negen weken lang leefde de familie tussen hoop en vrees, maar nu is Bram wakker.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu