Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht donderdag 17 februari

Beelden uit het belangrijkste nieuws van donderdag 17 februari.

Willem P., Vivianne Miedema, JR, Martin Garrix en Eunice. Lees hier wat je (mogelijk) gemist hebt vandaag.

Forum voor Democratie weigert boete te betalen

Forum voor Democratie is het niet eens met de bestuurlijke boete van 10.000 euro voor het organiseren van een kerstmarkt in Wijster. De partij weigert te betalen en heeft bij de gemeente Midden-Drenthe bezwaar gemaakt.

Recreanten vakantiepark hopen op strenge gemeente

EuroParcs wil dat de recreanten die een huisje hebben op vakantiepark Meerzicht aan het Leekstermeer eind dit jaar vertrekken. De huisjeseigenaren, die bekijken wat zij nog kunnen doen om toch te blijven, hopen dat de gemeente Noordenveld een Bibob-toets uitvoert. Hiermee wordt de integriteit van de vergunning-aanvrager onderzocht.

Monumentaal pand in Assen krijgt oude luister terug

Een van de ‘Asser paleizen’, het pand aan de Vaart Z.Z. 33 , wordt verbouwd. Het monument uit 1854, dat de afgelopen vijftig jaar dienst deed als kantoorpand, wordt weer woonruimte. ‘Hopelijk zitten we er komende kerst in.’

Meer nieuws uit Drenthe? Je kunt hier verder lezen .

Kroongetuige zwembadmoord Marum ging praten uit wroeging

Kroongetuige Willem P. vertelde donderdag in de rechtbank in Groningen dat hij in de gevangenis wroeging kreeg over zijn betrokkenheid bij de moord op Jan Elzinga uit Marum. Daarom is hij met de politie gaan praten. Dat hem dat een strafkorting opleverde, was ‘mooi meegenomen’.

Besluit over sluiting kinderhartcentrum halfjaar uitgesteld

Minister Ernst Kuipers heeft donderdag in de Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid aangegeven best onderzoek te willen laten doen naar het concentreren van kinderhartoperaties naar drie in plaats van twee locaties. Daarmee is het besluit over de sluiting van het kinderhartcentrum in Groningen met zeker een half jaar uitgesteld.

Al het nieuws uit Groningen? Dat vind je hier .

Roze standbeeld Vivianne Miedema in hartje Londen

De Hoogeveense voetballer Vivianne Miedema staat de komende twee weken als standbeeld naast de Tower Bridge in het centrum van Londen. Sponsor Adidas eert de speelster van Arsenal hiermee voor haar inzet voor gendergelijkheid in de sport.

Jari Vlak over duel met jeugdliefde FC Volendam

FC Emmen-middenvelder Jari Vlak staat vrijdagavond voor de derde keer dit seizoen tegenover zijn jeugdliefde FC Volendam. Hij heeft zijn broertje Dion, bankzitter bij FC Volendam, nog niets kunnen ontfutselen over de opstelling. ‘Ik moet hem nog maar even stevig heen en weer schudden.’

Meer (olympisch) sportnieuws vind je hier .

Volle popzalen en festivalweides lonken na coronawinterslaap

Nu de coronamaatregelen grotendeels verdwijnen, lonken volle popzalen en festivalweides. De organisatoren van Grasnapolsky, De Helden van Oranje, Kingsland, Hello Festival en Stadspark Live vertellen wat popmuziekliefhebbers in het Noorden de komende tijd mogen verwachten.

JR leidt Martin Garrix rond in Groninger Museum

De Franse kunstenaar JR heeft ‘eindelijk’ een bezoek gebracht aan zijn tentoonstelling Chronicles in het Groninger Museum. Hij gaf er een privérondleiding aan dj Martin Garrix, met wie hij een dag eerder nog de voetbalwedstrijd Paris St. Germain-Real Madrid bezocht.

Meer cultuur vind je hier .

Corona in Drenthe en Groningen

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 2417 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 1758 in Drenthe. Bekijk de cijfers in jouw gemeente.

Plotseling stonden deze UMCG-virologen vol in de schijnwerpers

Hun leven speelde zich voorheen vooral in het laboratorium af. Maar sinds de eerste coronagolf in 2020 zijn de UMCG-virologen Coretta van Leer en Bert Niesters bekende Nederlanders. ‘Jongens, vraag alsjeblíéft iemand anders’

Meer corona? Bekijk ons dossier .

Verder in het nieuws

  • Phusis-directeur Bart de Bruin is woedend omdat het plan ‘Baggel Beach’ niet de aanbesteding won voor het strandpaviljoen bij de Baggelhuizerplas. Wethouder Mirjam Pauwels (VVD) van Assen baalt van zijn uitlatingen.

  • Veroordeelde man (32) uit Surhuisterveen vlucht op sokken, wordt maanden later alsnog gepakt in de gemeente Westerkwartier en krijgt zijn klompen terug.

  • Stichting De Buurtcamping wil in 65 buurten in Nederland het park omtoveren tot een camping voor bewoners. Ze hoopt nu ook Drenthe te veroveren. De wijk Bargeres in Emmen heeft de primeur.

Aanrader van de redactie

Het Noorden houdt zijn adem in. Wat gaat storm, of misschien wel orkaan Eunice vrijdag brengen? We vroegen het Jannes Wiersema, de weerman en weerfotograaf uit Roodeschool, die middels zijn weerstation, computermodellen én nuchtere verstand al het stormnieuws over Eunice kan duiden.

Wil je meer nieuwsbrieven ontvangen? Kijk dan hier en meld je met één klik aan!

Nieuws

menu