Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht donderdag 20 oktober

Dagocverzicht donderdag 21 oktober

Gert-Jan Bosman, Karl Ove Knausgård, Maike van der Duin, Blanks, Chris Klomp, onze eigen Herman Sandman en Marcel Looden en nog veel meer. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Wat doen al die fietsers en brommers op de Westerkade in Groningen?

Een voetgangersgebied is voor voetgangers. Helder! Toch wordt de Westerkade in Groningen gebruikt door fietsers, scooterrijders en koeriers. De ondernemers in deze straat vinden er wat van. Lees hier .

Nog meer Groningen? Klikken!

Zo kreeg het Thomashuis in Gasselternijveen een nieuwe toekomst

De woonvorm voor verstandelijk gehandicapten die de familie Van der Vaart had bedacht, dreigde te verdwijnen. Lees hier wat de familie ondernam om de voorziening toch in de benen te houden.

De telefoon staat roodgloeiend bij de installatiebedrijven

Met de hoge energieprijzen is isoleren ineens een 'hot item'. Bedrijven worden platgebeld, maar kunnen al deze ondernemers aan de plots gestegen vraag voldoen? Lees hier .

Check hier meer economische verhalen.

Waarom het WK-zilver van Maike van der Duin geen toevalstreffer is

De zilveren medaille van wielrenster Maike van der Duin komt niet zo maar uit de lucht vallen. Als jong meisje wist ze al precies wat er bij kwam kijken om de top te halen. Wat dan? Lees hier haar antwoord .

Klik hier voor meer nieuws uit Drenthe.

Gert-Jan Bosman schakelt tandje terug

Topsport vergt het uiterste van een atleet. Dat ervaart ook wielrenner Gert-Jan Bosman uit Emmen. Koers volgt op koers. Niet iedereen kan dat volhouden. Lees hier wat Bosman met zijn contract als semi-prof bij VolkerWessels doet.

Meer sport? Hier klikken .

De nieuwe roman van Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård heeft een nieuwe roman geschreven: De Morgenster. Herman Sandman, die zelf zo nu en dan ook een boek publiceert, heeft het al gelezen. Lees hier zijn oordeel .

Blanks is met tientallen andere acts vastgelegd voor Eurosonic

Jada, Noisy, Myd, Santa Salut, Blanks, Denise Chaila... Zeggen deze namen je misschien iets? Nu nog niet, maar straks vast wel. Het zijn allemaal acts die begin januari op het Europese showcasefestival Eurosonic in Groningen staan. Het evenement beleeft dan weer een echte fysieke editie. Meer lezen? Klikken !

Meer cultuur? Klik hier .

FC Groningen zoekt nieuw beeldmerk

FC Groningen heeft fans gevraagd welk logo op het shirt moet komen te staan. Op de website van de FC  kunnen mensen met een seizoenkaart stemmen. Lezers van DVHN.nl kunnen hun voorkeur in deze poll aangeven .

Lees hier meer sportnieuws .

Een overvol asielcomplex in Ter Apel

Ter Apel beheerst al dagenlang het nationale nieuws vanwege de onmenselijke toestanden op het overvolle asielcomplex. Verslaggever Marcel Looden, die al het nieuws rondom Ter Apel al jaren volgt, stelt in dit opinieverhaal, dat het rijk snel een noodplan moet maken zodat het voorbereid is op een toename van de instroom van asielzoekers. Lees de opinie hier .

Nog meer Groningen? Klikken!

De coronacijfers van donderdag

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 106 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 99 in Drenthe. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente .

En wat doet Nederland op de coronakleurenkaart?

Vrijwel heel Nederland is rood. Heel Nederland? Kijk hier welke provincies een andere kleur hebben .

Al het coronanieuws check je in ons dossier .

Verder in het nieuws

  • Drugs, wapens, vals geld en geld. Plus een inval. Dat moet zich in de grote stad afspelen. Denk je dan snel. Verkeerd gedacht. Lees hier wat de politie in een woning in een Drents brinkdorp aantrof. Volg deze link
  • Bestaat de hondenbelasting nog ergens in Drenthe? Ja, hier . Meer nieuws over honden en hun baasjes in Groningen is hier te lezen
  • De politie heeft maandag een 43-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een brandstichting in 2010 in Veendam, waarbij een brandweerman om het leven kwam. Hier meer .

Tip van de redactie

Journalist Chris Klomp, die zijn eerste schreden in de journalistiek in Groningen zette, ontmaskert complotdenkers en werkt met een geheel eigen verdienmodel. Lees hier hoe Klomp dat doet.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar https://dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu