Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht donderdag 23 december

Beelden uit het nieuws van donderdag 23 december. Bewerking: DVHN

Dick Lukkien, Boer en boerin Fikkert en de neonazi op hun kerstmarkt, Alix Kuiper, gezelschapsspelletjes voor de feestdagen en met deze gids kom je goed voor de dag bij het kerstdiner. Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

‘Als ze corona krijgt, overleeft ze het niet’

Een boostervaccin, dat was wat mantelzorger Marc Kuiper uit Zwartemeer wilde voor zijn ernstig chronisch zieke vrouw Alix. Maar ze was nog niet aan de beurt. Het ging Kuiper niet snel genoeg. Samen reden ze naar Aken in Duitsland, waar Alix meteen een booster kreeg.

Boer en boerin schrikken van neonazi

‘Da’s niet best’, dacht Wilma, toen ze woensdagochtend de krant opensloeg en las dat op haar terrein een kraam had gestaan met kleding, ontworpen door een Oost-Groninger neonazi , die zijn merk onder meer aanprijst via een Youtube-kanaal dat beelden toont van demonstratiemarsen van Hitler-fans. Nog voordat haar man Henk de koffie op had, stond er al een boer op het erf om het er over te hebben.

Meer nieuws uit Drenthe lees je hier. Waarom krijgen alle 500 huishoudens in Yde en De Punt een kersthutspotpakket? En krijgen passagiers het geld van hun geannuleerde Green Airlines-vlucht terug?

Stof de dobbelstenen maar af

Want de feestdagen zijn in aantocht. Wie geen zin heeft om na een driftbui pionnetjes onder de bank vandaan te vissen, kan een coöperatief spel proberen. Van Pandemic tot ‘fucking nerdy’ Dungeons & Dragons: dit nieuwe type spel is hartstikke hip.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Lees bijvoorbeeld waarom Lhbti-asielzoekers in azc Ter Apel regenboogstickers moeten verwijderen.

Bluf je dwars door je kerstdiner

Het traditionele kerstdiner: de een kijkt er het hele jaar naar uit, de ander ziet er als een berg tegenop. Maar tot welke categorie je ook behoort, met deze speciale kerstblufgids steel je sowieso de show aan tafel. Van Songfestival tot James Bond, van Max Verstappen tot Bitcoin: over alle mogelijke onderwerpen vind je de nodige informatie.

Het hele cultuuraanbod zien en lezen? Check ons online cultuurkatern . Met vandaag een nieuwe podcastaflevering geheel in kerstsferen en wij pluizen het geheim achter de kerstreclames uit.

Dit is waarom Buijs moest vertrekken

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is te gast bij podcast Radio Milko en gaat uitgebreid in op de beslisssing afscheid te nemen van trainer Danny Buijs. Wij vroegen ondertussen aan jullie wie de gedroomde opvolger is. En het antwoord is duidelijk: Dick Lukkien.

Voor al het laatste sportnieuws kijk je in ons sportkatern. Daar vind je vandaag twee mooie portretten van de volleyballer Austin Matautia van Lycurgus en tennisser Arianne Hartono uit Meppel .

Te weinig elektriciteit? Echt?

In delen van het Noorden kunnen nu geen nieuwe zonne- en windparken meer worden aangesloten omdat er gebrek aan capaciteit is. En sommige energiegebruikers moeten lang wachten op een aansluiting. Ondanks miljoeneninvesteringen in de stroomvoorziening zullen capaciteitsproblemen Noord-Nederland de komende jaren blijven plagen.

Meer economisch en financieel nieuws ? Onze redacteuren zitten erbovenop.

Leg die telefoon weg

Piep, tring! Tril… Bliep! Terwijl de een het laatste nieuws op zijn telefoon leest, is de ander druk bezig de eerste gang van het kerstdiner te fotograferen. Samenzijn met kerst: hartstikke leuk. Maar de telefoon wegleggen is makkelijker gezegd dan gedaan.

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier

Vermiste student gevonden in water

De zoektocht naar een vermiste jonge Groninger is tot een triest einde gekomen. Donderdagmiddag werd een overleden persoon uit het water langs de Marwixkade, nabij het hoofdstation van Groningen, geborgen door duikers. Het bleek de 22-jarige student te zijn die sinds maandagnacht zoek was.

Coronanieuws: het langetermijnplan van Den Haag

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 415 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 260 in Drenthe. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente.

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier . Lees bijvoorbeeld wat het langetermijnplan van Den Haag gaat worden. Hoe gaan we leven met corona?

Verder in het nieuws

Hier koop jij de Dr. Denker Kerstpuzzel

Er is meer voor nodig dan een totale lockdown om Noorderlingen te scheiden van de Dr. Denker Kerstpuzzel. Ruim 90 procent van de 380 niet-essentiële winkels in de regio gaat vrijdag 24 december open, speciaal voor de krant met de beroemde puzzel.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu