Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht donderdag 24 februari

Dagoverzicht donderdag 24 februari

Protest tegen Rusland, onrust in Meppel en een mening over de studieschuld. Lees hieronder wat je welke verhalen je vandaag misschien gemist hebt.

Protest tegen Rusland, onrust in Meppel en een mening over de studieschuld. Lees hieronder wat je welke verhalen je vandaag misschien gemist hebt.

Protest tegen Russische inval Oekraïne

De inval van Rusland in Oekraïne houdt de wereld in zijn ban. Ook de mensen in Groningen. Aan het eind van de middag komt donderdag een groepje jongen samen op de Grote Markt uit protest. Velen van hen hebben een band met het land. De Nederlandse student Tobias (20) woonde er zestien jaar. ‘Dit is niet zomaar een verhaaltje wat je in de krant leest. Of wat je ziet op het nieuws. Dat proberen we hier ook duidelijk te maken.’

Volg hier op DVHN ook al het internationale nieuws.

Zorg in zicht

Huisartsen in Noord-Nederland krijgen inzicht in welke ziekenhuizen in de regio plek is op het moment dat een patiënt acute zorg nodig heeft. Een proef om dit mogelijk te maken begint nog deze maand. Het moet voorkomen dat patiënten die acuut geholpen moeten worden naar ziekenhuizen worden gebracht waar op dat moment niet genoeg plek is.

Midden-Groningen op het matje

De gemeente Midden-Groningen heeft honderden klachten over Windpark N33 bij Meeden niet doorgegeven aan de bezwaarcommissie. Niet bewust, antwoord het college van B en W op vragen van Gemeentebelangen Midden-Groningen. Hoe zit dat?

Onrust in Meppel

Bewoners van de Koedijklanden in Meppel zijn afgelopen nacht opnieuw opgeschrikt door autobranden. De brandweer rukte voor de derde keer deze week uit. Deze keer stonden er drie auto’s in de brand aan de Jan Mankeshof. Bewoners maken zich ernstig zorgen. ‘Hier blijft het vast niet bij.’

Miljoenendeal in binnenstad Assen

Winkelcentrum Cité in Assen heeft een nieuwe eigenaar. Investeringsmaatschappij SVE Group heeft Cité gekocht van Bentveld Exploitatie en Projectontwikkeling voor een geschat bedrag van zo’n 12 miljoen euro. Wat betekent deze deal voor de plannen in de binnenstad?

Over de studieschuld

Student en fractiemedewerker van de PvdD in de Eerste Kamer Marie de Vries pleit voor het kwijtschelden van de studieschuld van studenten die onder het leenstelsel vielen. Volgens haar kan de overheid die schuld makkelijk overnemen. Lees hier haar opinie-verhaal.

Meer meningen lezen? Je vind ze hier.

Interview Philip Huff

Met Wat je van bloed weet heeft Philip Huff een ongenadige autobiografische roman geschreven over het psychische en fysieke geweld dat zijn ouders elkaar en hun drie kinderen aandeden. ‘Begrijpen was het uitgangspunt van dit boek. Ik probeer altijd iets waar ik mee zit terug te brengen naar een schaakspel dat ik kan overzien.’ Lees hier het hele interview met de schrijver.

Aanrader van de redactie

Vijftien minuten lag Muzzamil (39) in de ijskoude gracht in Groningen. Samen met zijn hondje Marlene. Pas als twee medewerkers van een nabijgelegen sportschool te hulp schieten, komen hond en baas weer op het droge. Collega Lidian van stadsblog Sikkom ging bij hem op bezoek.

Verder in het nieuws

Nieuws

menu