Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht donderdag 30 december

Dagoverzicht donderdag 30 december

Broodje (sch)aap, oliebollen, Pannekoek en het zuur van 2021. We schotelen het je allemaal voor in dit dagoverzicht. Lees smakelijk!

Aardbevingen laten beleggers koud

Aardbevingen die worden veroorzaakt door de gaswinning in Groningen lijken geen enkel effect te hebben op de waarde van de aandelen van oliereuzen Shell en ExxonMobil te hebben. Dat blijkt uit een analyse door onderzoekers van de RUG. Beleggers achten volgens de onderzoekers ‘de bevingen niet relevant voor de waarde van de ondernemingen, ook niet als dit maatschappelijke schade teweegbrengt’.

Broodje (sch)aap

Er gaat een theorie rond bij schapenhouders rond het Drents Friese Wold: Staatsbosbeheer laat tussen Doldersum en Wapse - gebied waar twee wolven actief zijn - schapen onbeschermd grazen. Als ‘offers’ opdat de dieren van de schapenhouders veilig blijven. Dat is niet zo. Maar van wie zijn ze dan wel?

Andreas Voss opvolger Alex Friedrich

Arts-microbioloog Andreas Voss wordt in mei hoofd van de afdeling medische microbiologie en infectiepreventie van het UMCG. Hij is de opvolger van Alex Friedrich.

Weet wat je eet

Oliebollen. Ze horen erbij met oud en nieuw. Maar hoe (on)gezond zijn ze nu eigenlijk? En die appelbeignets? Check hier de voedingswaarde (plus zelfmaaktips).

MEER lifestyleverhalen, columns, rubrieken en interviews lees je hier. En ook het recept voor dit lekkere hapje!

Terugblik op 2021

De sportredactie sluit het jaar traditiegetrouw af met de Toppers & Tobbers, het overzicht van winnaars en verliezers van de afgelopen twaalf maanden. Voordat we vrijdag de hoogtepunten van 2021 presenteren, trappen we af met de pechvogels: van de degradatie van FC Emmen tot een trieste avond in Euroborg. Treurt u met ons mee?

Bezoek ook onze pagina sport.

Het zuur voor het zoet

Ook onze economieredactie blikt terug 2021, met de diepte- en hoogtepunten. Voordat we vrijdag ‘het zoet’ uitlichten, is het vandaag tijd voor ‘het zuur’. De energierekening, huizenprijzen, chipstekort... álles deed pijn.

Meer economieverhalen uit de eigen regio lezen? Klik dan hier.

Hulpdiensten bereiden zich voor

De hulpdiensten in Drenthe en Groningen maken zich op voor de jaarwisseling. Vanwege ongeregeldheden vorig jaar hebben Veiligheidsregio Drenthe en de gemeenten Coevorden en Midden-Drenthe de dorpen Geesbrug en Hoogersmilde aangewezen als ‘hotspots’.

De Groningse brandweer heeft in de oudjaarsnacht driehonderd man/vrouw aan het werk. Dertig van hen worden uitgerust met een bodycam , waarvan volgens de brandweer een preventieve werking zou uitgaan.

Oudejaarsconference

Interview met cabaratier Peter Pannekoek. Zijn oudejaarsconference wordt door NPO 1 uitgezonden. ,,Ik had de conference willen opnemen in Groningen. Ik houd van de schouwburg daar, ik houd ook van het Groningse publiek, maar met de toen geldende regels zouden we daar te veel sfeer verliezen, zeker op tv.”


Aanrader van de redactie

2021 loopt ten einde. Wat weet jij nog van het voorbije jaar? Test je kennis in de DVHN Quiz van het Jaar!

Nieuws

menu