Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht donderdag 7 april

Beelden uit het nieuws van donderdag 7 april. Bewerking: DVHN

Een windhoos vertraagt de veerboot naar Noorwegen. Juwelier Jaap van Ark achtervolgde vannacht een stel inbrekers. Bier, benzine en hondenbrokken: alles wordt duurder. Maar de woningmarkt lijkt eindelijk tot rust te komen. Dit nieuws en meer heb je vandaag (mogelijk) gemist.

Romantika in zwaar weer

De harde wind in de Eemshaven zorgt voor problemen bij de eerste afvaart van de veerboot naar Kristiansand in Noorwegen. Door het slechte weer is de afvaart, gepland om 15.00 uur, uitgesteld.

Meer nieuws uit Groningen lees je hier. Bijvoorbeeld het verhaal over een jongen uit gemeente Westerkwartier die vrouwen op billen en borsten slaat terwijl hij op zijn quad door natuurgebieden rijdt.

‘Hou je bek, anders schiet ik je neer!’

Het juwelierspaar Van Ark uit Zuidlaren schrikt wakker wanneer inbrekers met fors geweld de pui omhoog krikken van hun winkel beneden. De vrouw van Van Ark hangt uit het raam en schreeuwt tegen de drie inbrekers. ,,Hou je bek, anders schiet ik je neer”, bijt één van de dieven haar toe. Benieuwd hoe het verhaal afliep? Lees het hier.

Hier lees je meer nieuws uit Drenthe. Zo krijgt dierenpark Wildlands een flinke smak geld van de gemeente Emmen. Hoeveel precies en waarom, dat lees je hier.

E en nieuwe Harry Potter (zonder Harry Potter)

De derde Fantastic beasts-film draait in de bios. In The secrets of Dumbledore is Johnny Depp als schurk vervangen door Mads Mikkelsen. Een goeie zet, toch?

Meer cultuur? Op donderdag bespreken onze verslaggevers het laatste en leukste nieuws in onze podcast Hooggeëerd Publiek. Beluister de nieuwe aflevering hier.

Alles duurder, behalve de huizen?

Bier, benzine en hondenbrokken: alles wordt weer duurder. Het CBS meet in maart de hoogste inflatie sinds 1976. Bekijk hier wat er allemaal in prijs stijgt (en hoeveel precies). Ondertussen lijkt de woningmarkt eindelijk wat tot rust te komen. De huizen in Drenthe en Groningen stijgen voor het eerst sinds lange tijd niet meer in prijs.

Daarmee zijn er niet direct meer huizen beschikbaar. En makelaars merken dat meer mensen hun heil zoeken op de Duitse woningmarkt. Maar of dat zo’n goed idee is...

Dat is nog eens een interieur

Alsof je op een filmset uit de jaren 50 of 60 bent beland. Vintage meubels, oude radio’s, platenspelers, elpees, typemachines: Annemarie Lindeboom is groot liefhebber van spullen uit vervlogen tijden. ‘Daar zit zoveel meer liefde in.’

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

De ‘dinosaurus van de Eemshaven’ kostte 2,7 miljard en flink wat angstzweet, maar 25 jaar geleden werd de Eemscentrale door een koninklijke eregast geopend .

Nieuws

menu