Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht donderdag 7 oktober

Dagoverzicht 7 oktober.

Koningin Máxima, de boeren die het provinciehuis in Groningen binnenvielen, een drachtige olifant in Wildlands, vleeseters uit Groningen en Drenthe en de kebabkar van De Oude Meerdijk. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Boeren die met tractor inreden op deur provinciehuis voor de rechter

Vier boeren uit Groningen, Tynaarlo, Noordbroek en Noordhorn stonden donderdag terecht wegens opruiing, vernieling en dierenmishandeling. Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan de aanklacht tijdens de boerendemonstratie tegen het stikstofbeleid op 14 oktober 2019, in de binnenstad van Groningen.

Tegen drie boeren en een ondernemer zijn werkstraffen geëist. Lees hier het liveblog over de zitting terug .

Eigenaar vakantiepark Van Harte in Echten in het nauw

Vakantiepark Van Harte in Echten wordt gedwongen verkocht. Parkeigenaar René Garnier heeft forse betalingsachterstanden bij de bank en grondeigenaar Staatsbosbeheer. Laatstgenoemde stuurde hem een boete van bijna 300.000 euro .

Wil je meer nieuws uit Drenthe? Klik hier .

Máxima opent tentoonstelling Drents Museum

Koningin Máxima opende donderdag de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo in het Drents Museum in Assen. Mét een mini-Kahlo: Norèn Heikens (8) uit Groningen.

Met Viva La Frida! wil het Drents Museum het complete verhaal vertellen van de beroemdste vrouwelijke kunstenaar ter wereld. Of dat gelukt is, lees je hier .

‘Met Izmir rollen we ze wel op’

In de hoek van De Oude Meerdijk tussen de hoofd- en de Zuidtribune, vlakbij de hoekvlag, werd de kebabkar van Izmir Grill na een lange afwezigheid vanwege corona het stadion weer ingereden.

Veel supporters in het betaald voetbal kijken jaloers naar FC Emmen. Want bijna nergens anders kun je in een stadion een vers broodje kebab eten. De fanatieke aanhang weet het zeker: Izmir is de talisman van De Oude Meerdijk. Ze joelen massaal richting de kar: ‘Met Izmir rollen we ze wel op’. ‘Bier en Izmir’ blijkt een onmisbare brandstof voor veel supporters .

‘U bent jarenlang bezig geweest de oude dame kaal te plukken en hebt allerlei trucs uitgehaald’

Met zielige verhalen over schulden die door toedoen van anderen waren ontstaan, wist een 39-jarige Assenaar zijn bejaarde buurvrouw in enkele jaren tijd ruim 70.000 euro af te troggelen .

Na haar overlijden vonden haar kinderen een stroom aan verdachte mails en documenten die aan de buurman te koppelen waren. De officier vindt de man schuldig aan oplichting.

Sterke toename coronabesmettingen

Het RIVM noteerde vandaag 111 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 41 in Drenthe. Landelijk is ook sprake van een sterke toename. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente .

Al het laatste coronanieuws check je in ons dossier .

‘Denken jullie aan mij, als je zorgeloos het raam open doet? Ik kan dat niet’

Zorg eindelijk voor goede uitstootmetingen, onafhankelijk gezondheidsonderzoek en frisse lucht in onze buurt. Die oproep deden bewoners van Vierverlaten en Gravenburg woensdagavond aan de gemeenteraad en het college van Groningen .

In de wijken aan de westkant van de stad wonen mensen vrij letterlijk onder de rook van een aantal industriële bedrijven. Dat geeft stank en lawaai, en bewoners vrezen voor hun gezondheid. Zeker nadat een meting bij Icopal uitwees dat er zeer zorgelijke stoffen worden uitgestoten, soms meer dan de wettelijke norm.

Wil je meer nieuws uit Groningen? Dat kan! Klik hier .

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

De energieprijzen zijn tot recordhoogte gestegen en de energierekening van een gemiddeld gezin stijgt dit jaar waarschijnlijk met 550 euro. Maar hoe komt dat? Wat kun je het beste doen met je contract? En wat staat ons nog te wachten?

Ben Woldring gaf in DVHN Live antwoord op al je vragen over de hoge energieprijzen en welke keuzes je daarin het beste kan maken. Het kabinet gaat overigens in spoedberaad over mega-stijging van de gasprijs.

Om te voorkomen dat de energierekening van veel huishoudens vanaf 1 januari gigantisch omhoogschiet, wil het kabinet ‘doen wat nodig is’, zegt demissionair minister Wopke Hoekstra van Financiën .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Dagoverzicht
menu