Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht donderdag 9 december

Beelden uit hetnieuws van donderdag 9 december. Bewerking: DVHN

Ratten die kinderen uit Hoogkerk uit hun slaap houden, aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl is verkocht en 120 mensen verliezen hierdoor hun baan, Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

In Hoogkerk hebben ze last van ratten. ‘Straks knagen ze nog aan mijn kinderen’

Bewoners van huurwoningen aan de Schoenerstraat in Hoogkerk hebben al jaren last van ratten . Die komen van kartonfabriek de Halm achter hun huis, vermoeden ze. ‘Het is een drama, vooral voor mijn kinderen. Ze durven niet op hun slaapkamer te slapen omdat ze de ratten horen knagen en krabben.’

‘Postbode’ bonsde op raam. ‘Zo laat nog post?’ dacht Karim. Opeens stonden twee overvallers in zijn woning in Hoogezand

Karim (72) heeft geen idee waarom twee woningovervallers woensdagavond juist hem kozen. De Hoogezandster heeft een grote pleister op zijn voorhoofd en een snee op zijn neus aan overgehouden. Kalm is hij wel.

Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl is verkocht. 120 mensen verliezen hun baan

Aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl is gekocht door de huidige directeur Cris McNamee. Door de overname is het bedrijf voorlopig gered, maar verliezen 120 mensen hun baan . Voor hen komt er een sociaal plan. De lange termijn blijft onzeker.

De reizende expositie over het Joodse leven in de Gronings-Duitse grensstreek bereikt dit weekeinde de eindbestemming

De reizende expositie over het Joodse leven in de Gronings-Duitse grensstreek bereikt dit weekeinde zijn eindbestemming: de synagoge in Groningen.

Pégé Café kapt ermee, het eetcafé in Gieten staat te koop: ‘Nee, we zijn niet failliet. We kiezen hier zelf voor’

Het Pégé Café in Gieten (een van de twee cafés in het dorp) staat te koop . Eigenaren Peter en Gea Landman gaan op zoek naar een baan in loondienst. ,,Er gaan geruchten dat we failliet zijn, dat is echt niet zo.’’

Geen zin om te krabben? Acht tips om je autoruiten ijsvrij te maken

Als automobilist ben je verplicht om je autoruiten – zowel voor, achter als opzij – ijsvrij te houden. Doe je dat niet, dan riskeer je een boete van 230 euro. Krabben dan maar? Dat kan, maar er zijn meer mogelijkheden .

Raceliefhebber en ‘topattractie’ Chris de Vries uit Yde over de F1-kampioensrace Max versus Lewis. ‘Ik zit nu al met die strijd in mijn kop’

Tijdens de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort baarde Chris de Vries uit Yde internationaal opzien door met een grote raceauto op zijn hoofd rond te lopen. Zondag tijdens de kampioensrace zit de beroepsmilitair met vrienden voor de buis.

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Komt de boostercampagne tegen corona een beetje op stoom in Drenthe en Groningen? Dit zijn de cijfers voor zover we die kennen.

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland blijft stijgen. De teller loopt op tot 236.

Ondanks de voorzichtige stabilisatie in het aantal besmettingen de afgelopen twee weken, blijven de besmettingscijfers en ook de instroom van Covid-patiënten in de hele zorgketen erg hoog . Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 361 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe en 460 in Groningen. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente.

Verder in het nieuws:

Tip van de redactie

De voorgenomen aanschaf van het schilderij De vaandeldrager van Rembrandt van Rijn – kosten 175 miljoen euro – roept veel emoties op. Museumdirecteur Andreas Blühm van het Groninger Museum en zijn collega Hary Tupan van het Drents Museum zijn voor .

Als de aankoop lukt, zou het schilderij uit 1636 op tournee moeten langs grote musea in de twaalf provincies zodat iedereen het in zijn of haar eigen omgeving kan bekijken. Daarna krijgt De vaandeldrager een plek in vaste collectie van het Rijks, samen met 23 andere schilderijen van Rembrandt die hetzelfde museum al bezit.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu