Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht maandag 11 april

Beelden uit het nieuws van maandag 11 april. Bewerking: DVHN

Het OM eist 10 jaar cel en tbs tegen de man die Dinant (14) doodstak, het COA vindt een oplossing voor het overvalle asielcentrum in Ter Apel, Pé & Rinus ‘goan weer lös’ en inwoners van Scheemda kregen RTL-coryfee Gaston Starreveld op bezoek. Lees hier wat je (mogelijk) gemist hebt vandaag.

OM eist 10 jaar cel en tbs tegen Bart J. uit Groningen

Het Openbaar Ministerie heeft tien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen Bart J. uit Groningen. Hij stak in juni vorig jaar de 14-jarige Dinant Paré dood in de Albert Heijn in Hoogkerk.

Hulp voor overvol asielcentrum in Ter Apel

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) brengt de komende tijd statushouders onder in hotels en soortgelijke accommodaties. Daardoor komen plekken vrij in asielcentra (azc’s) en kunnen pas in het azc in Ter Apel aangekomen vluchtelingen sneller doorstromen.

Al het nieuws uit Groningen lezen, klik hier .

Assen neemt (bijna) afscheid van Frida Kahlo

Assen doste zich helemaal uit in Frida Kahlo-stijl. Maar nu het eind van de tentoonstelling in het Drents Museum in zicht is, zullen langzaam maar zeker ook de verf en bloemen uit de Drentse hoofdstad verdwijnen.

Landgoed Oldengaerde open voor publiek. Voor het eerst in eeuwen

Dankzij Stichting Het Drentsche Landschap kan de ‘gewone’ Drent voor het eerst sinds eeuwen een kijkje nemen op het rijksmonumentale landgoed Oldengaerde bij Dwingeloo. Drommen mensen maken gebruik van die mogelijkheid.

Meer nieuws uit Drenthe? Hier .

Ziekenhuizen in Drenthe en Groningen snel terug naar normaal

Het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) kwam maandag met het advies dat het mondkapje af kan voor bezoekers en personeel in de ziekenhuizen. Ook het verplicht houden van anderhalve meter vervalt.

Vicevoorzitter Duits parlement wil serieus kijken naar openhouden gasveld Groningen

De vicevoorzitter van het Duitse parlement heeft gesuggereerd dat er wel meer gas uit het Groningenveld gewonnen kan worden. Schade aan gebouwen en huizen moet volgens hem via een Europees schadefonds geregeld worden.

Volg de actuele ontwikkelingen over Oekraïne in ons liveblog .

Pé & Rinus goan weer lös

De ‘kwajongens op leeftijd’ Pé Daalemmer en Rooie Rinus hebben een nieuwe cd gepresenteerd: Pé & Rinus goan weer lös . Deze live-cd staat vol geactualiseerde versies van bekende hits als Op verziede in Waskemeer! en Jelle gaat lekker .

Meer cultureel nieuws? Hier klikken .

‘Het kan bijna niet anders dan dat Dick Lukkien vertrekt bij FC Emmen’

Presentator Thijs de Jong, sportjournalist Jonathan Ploeg en voetbaltrainer Joop Gall bespreken in onze podcast Radio Meerdijk het laatste nieuws rondom FC Emmen. Het gaat onder meer over de toekomst van FC Emmens trainer Dick Lukkien.

Al het sportnieuws lezen? Klik hier .

Verder in het nieuws

  • Victor en Irina uit Oekraïne zijn tot tranen toe geroerd door de tekenen van solidariteit in Noord-Nederland. Zoals het hijsen van blauwgele vlaggen her en der in Drenthe en Groningen.

  • Het Nederlandse testbeleid is sinds maandag aangepast. Maar wat moet je precies doen in welke situatie? Acht vragen.

  • Op het zonnepark aan de Kanaalstraat in Buinen heeft maandag brand gewoed. De brand is waarschijnlijk ontstaan in de bekabeling.

  • Fotograaf Baukje Venema dook voor het journalistieke project Uit het moeras in de geschiedenis van de Veenkoloniën. Met een oude camera en nieuwe technieken bracht ze verhalen van het gebied in beeld.

  • Bewoners van de Hogeweg in Scheemda kregen RTL 4-coryfee Gaston Starreveld op bezoek. De SuperPostcodePrijs van 1 miljoen euro viel op hun postcode.

Aanrader van de redactie

Word jij in het weekend gelukkig van een hamburger, een pizza of een frietje? Wij ook! Deze voeding hoort bij een voedingspatroon dat in balans is. Maar kies jij enórm vaak voor voeding met ongezonde vetten en geraffineerde suikers? Dan zou je dat kunnen merken aan een aantal lichamelijke klachten .

Nieuws

menu