Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht maandag 11 oktober

Het belangrijkste nieuws van maandag 11 oktober. Bewerking: DVHN

De verdachte van een dodelijke crash in Finsterwolde moet zich verantwoorden, mensen met slecht geïsoleerde huizen zijn slachtoffer van de hoge gasprijzen, een oproep om jodiumpillen te checken, meer dan een halfuur rijden voor een coronatest en het zware bestaan als voetbalsupporter. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Vindicat moet drankprobleem en hiërarchie versneld aanpakken

Een feest van Vindicat escaleerde eerder deze maand bij Kardinge. Het corps moet de verandering van de drank- en feestcultuur daarom versneld uitvoeren .

Vlak voor de crash luisterden ze naar het lied ‘Mijn liefste Linde’

Het Openbaar Ministerie gaat de vrouw vervolgen die achter het stuur zat van een auto die vorig jaar in Finsterwolde van de weg raakte. De auto vloog in brand en drie mannen kwamen om het leven.

Haatmails, intimidatie en bedreiging

RUG-wetenschappers hebben steeds meer last van haatmails, intimidatie en bedreiging. Lees welke maatregelen universiteiten nemen om dit een halt toe te roepen.

‘Ik stook voor de vogeltjes’

Vooral mensen met slecht geïsoleerde huizen worden het slachtoffer van de hoge gasprijzen. Dat zijn bovengemiddeld veel huurders, vooral in de commerciële en particuliere sector.

De stijgende gasprijzen zijn in monumentaal Blauwe Dorp in Groningen het gesprek van de dag. De huurwoning van Mina Venema heeft nog enkel glas, waar de warmte vervliegt waar je bij zit.

‘Directeuren, advocaten en managers hebben veel minder last van een stijgende energierekening dan schoonmakers, thuiszorgers en postbezorgers’, stelt Ron Meyer.

Met deze tips bespaar je op stroom- en stookkosten, zonder veel te investeren in zonnepanelen of vloerverwarming.

Check je voorraad jodiumpillen

GroenLinks doet een oproep aan inwoners van Coevorden en andere plaatsen in Groningen en Drenthe om de werkzaamheid van hun voorraad jodiumpillen te controleren. Dit met het oog op de kerncentrale in het Duitse Lingen, hemelsbreed zo’n 40 kilometer van Coevorden.

Meer dan halfuur rijden voor test

Vanaf vandaag is het aantal locaties van Testen voor Toegang verdubbeld. Maar op een aantal plekken moeten mensen momenteel langer dan een halfuur reizen voor een test , waaronder in delen van Drenthe.

Meer nieuws uit Drenthe? Lees het hier!

Het zware bestaan als voetbalsupporter

Hoe moeilijk is het leven van een voetbalsupporter? Dit zie en beluister je in de nieuwe aflevering van Radio Milko . John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging van FC Groningen, is te gast.

Ook blikken onze sportverslaggevers terug op de verloren wedstrijd van FC Emmen. Het is niet de eerste keer dat Emmen een wedstrijd verliest waarin het de overhand had. Is er sprake van een structureel probleem? Je hoort het antwoord in een nieuwe aflevering van Radio Meerdijk .

Meer sportnieuws lees je hier .

Corona in Drenthe en Groningen

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 64 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 60 in Drenthe. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente .

Al het coronanieuws check je in ons dossier.

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

De energieprijzen rijzen de pan uit. Voor veel huishoudens is dit een aanslag op de portemonnee. Niet iedereen heeft de financiële middelen om te verduurzamen.

Met deze tips bespaar je op stroom- en stookkosten , zonder veel te investeren in zonnepanelen of vloerverwarming.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Dagoverzicht
menu