Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht maandag 13 december

Beelden uit het nieuws van maandag 13 december. Bewerking: DVHN

Abe Lenstra, Johan Derksen en een zakenman uit Limburg, Gino Pattipawaej, Jakob Bakker, Chun Yan, straf voor relschoppers en nagenieten van de winst van Max Verstappen met uitzicht op een witte kerst. Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Vijf minderjarigen en twee volwassenen krijgen gebiedsverbod na rellen in binnenstad van Groningen

Vijf minderjarigen en twee volwassenen hebben een gebiedsverbod gekregen in de binnenstad van Groningen. Zij moeten twee maanden wegblijven uit het centrum, vanwege hun aandeel in de rellen en vernielingen op de Grote Markt, vorige maand.

Voor meer nieuws uit Groningen kun je trouwens hier terecht.

Wonen in een huis dat niet bestaat...

Achter het vriendelijke, licht geëmotioneerde gezicht van Gino Pattipawaej (59) gaan een hoop zorgen schuil. Het appartement in Assen waar hij woont, had er niet mogen zijn van de gemeente. Zijn huurbaas bouwde de voormalige kinderopvang om tot appartementen - een illegale actie.

Hoe de vastgoedeigenaar Lou Spijkerman het probleem op gaat lossen? „Geen idee”, bromt hij door de telefoon. „Als jij iets weet, hoor ik het graag.”

Meer nieuws uit Drenthe lees je hier. Bijvoorbeeld waarom Café Mol in Hollandscheveld en Pand 3&40 in Hoogeveen een officiële waarschuwing kregen.

Abe is in Limburg gevonden

Het 'verdwenen schilderij' van Abe Lenstra lijkt gevonden. De Limburgse zakenman Arthur Eelsing zegt te weten waar die is. Dat het beroemde schilderij verdwenen was, wisten we alleen omdat Johan Derksen een zoektocht begon met zijn oproep in Veronica Inside.

Of Abe ook echt teruggebracht wordt, dat blijft de vraag. Derksen en Eelsing hebben namelijk nog een appeltje met elkaar te schillen.

'Eerst Nederlands leren'

Nu journalist Saadat Mousavi zeker weet dat hij in Nederland kan blijven kijkt hij, voor het eerst sinds zijn vlucht uit Kabul, weer vooruit. Als een van de tweeduizend Afghaanse vluchtelingen die inmiddels een status kregen, kan hij eindelijk een bestaan opbouwen.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Zoals dit verhaal: de curator van het Tschumipaviljoen in Groningen draagt na 25 jaar het stokje over: 'Zoiets als dit staat nergens in de wereld'

Frida Kahlo viel bijna van de vrachtwagen

De onthulling van de buste van Frida Kahlo in Assen liep vandaag nogal wat vertraging op. Het hele feest gaat bijna niet door als het beeld gevaarlijk begint te schuiven achterop de vrachtwagen. Maar: ze staat er.

Meer lezen over museumkunst (en alle andere vormen van cultuur)? Klik hier voor onze cultuurpagina . Met vandaag een speciaal bericht: we willen namelijk weten wat jouw favoriete kersthit is .

Twee spiksplinternieuwe voetbalpodcasts, een gouwe ouwe mystery-guest

Onze sportverslaggevers nemen het voetbalweekend door. Hoe presteerden FC Groningen en FC Emmen? En wat ligt er voor de clubs in het verschiet tijdens de winterstop?

Luister naar onze voetbalpodcasts: Radio Meerdijk & Radio Milko . In laatstgenoemde een bijzondere mystery guest, Piet van Dijken is te gast.

Natuurlijk was er meer te doen op sportgebied dan de wekelijkse 11 tegen 11 op de voetbalvelden. Max Verstappen schreef sporthistorie op het circuit en dat leverde prachtige beelden op van fans die de overwinning keihard meevierden.

Voor al het laatste sportnieuws kijk je hier.

Duurder gas

De prijs van gas schiet vandaag bijna 10 procent omhoog. Dat komt omdat Duitsland stelt dat de gaspijpleiding Nord Stream 2, vanuit Rusland via de Duitse grens naar Nederland, geen vergunning krijgt als Rusland besluit Oekraïne binnen te vallen.

Meer economisch en financieel nieuws ? Onze redacteuren zitten erbovenop: lees hier het nieuwtje over de nieuwe baas van Scandinavian Airlines (hij komt uit Paterswolde)

En wat eten we morgen?

Elke dag culinaire inspiratie met de recepten van onze redacteuren Nancy en Hilly. Dus mocht je nog niet weten wat je morgen (of later deze week) op tafel zet: wat dacht je van Sabayon met gekarameliseerde peer ? Het is een toetje dat je heel eenvoudig en snel op tafel zet, je hebt er vooral spierballen voor nodig.

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

In het UMCG is de omikron-variant van het coronavirus nog niet gevonden, maar viroloog Bert Niesters verwacht de nieuwe virusvariant wel elk moment. 'Omikron vierde het Max Verstappen-feestje mee.'

Ondertussen duikt het aantal nieuwe coronabesmettingen verder onder het gemiddelde. Is de weg omlaag ingezet? Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 386 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 295 in Drenthe.

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier , waar je met deze animatie ook kunt zien hoe Europa in een half jaar van groen naar knalrood ging.

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Een handelaar die recht op zijn doel afging. En die geen blad voor de mond nam. Zo kun je Jakob Bakker (1946-2021), oprichter van Motorhuis Bakker in Nieuw-Weerdinge, wel typeren. Een ouwe brombeer, die toch ook een kwinkslag niet schuwde. Ooit ruilde hij een motor tegen een paard . Een in memoriam van een bijzondere man.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu