Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht maandag 14 februari

Beelden uit het belangrijkste nieuws van maandag 14 februari.

Alsmaar stijgende huizenprijzen in Drenthe, zorgen over de hartzorg, seksuele voorlichting op scholen en Italiaanse berghonden bij een schaapskudde. Lees hier wat je (mogelijk) gemist hebt vandaag.

Dakkofferdode: politie speurt en graaft in tuin in Assen

De politie heeft in het onderzoek naar de ‘dakkoffermoord’ een grote inval gedaan in en om een tandtechnisch laboratorium aan de Zadelmakerstraat in Assen. Op hetzelfde moment pakte een arrestatieteam de 52-jarige verdachte op.

Huizenprijzen in Drenthe bereiken ongekende hoogtes

De huizenprijzen in Drenthe zijn in 2021 met 18,5 procent toegenomen, meldt het CBS. Op Funda worden zelfs 21 huizen aangeboden met een prijskaartje van meer dan een miljoen euro.

Altijd in Erica of emigreren? Het werd Sleen

Wat Richard Rolink (34) betreft waren er twee opties: zijn hele leven in Erica blijven wonen of emigreren. Het werd... Sleen . Met zijn vriendin Selva Argüello Paz (41) neemt hij er het voormalige horecabedrijf Zwols over.

‘Opleggen zwijgplicht is aanmoediging’

RTV Drenthe heeft een vrouwelijke medewerker een geheimhoudingsverklaring laten ondertekenen, nadat ze het ontoelaatbare gedrag van haar mannelijke leidinggevende binnen de organisatie had aangekaart.

Meer nieuws uit Drenthe? Je kunt hier verder lezen .

Conflict over kinderhartchirurgie is volgens Kamerleden en UMC’s riskant voor patiënten

De Tweede Kamer maakt zich zorgen over de hartzorg in Nederland. Het debat over concentratie van de kinderhartchirurgie leidt namelijk tot verstoorde verhoudingen tussen artsen van universitaire ziekenhuizen. Volgens het UMC Utrecht lopen de spanningen al zo hoog op dat er minder onderling overleg is en patiënten minder worden doorverwezen.

‘Vergelijking LHBTI met beschermde diersoort hoogst ongelukkig’

‘De groep mensen van de LHBTI-gemeenschap wordt zo langzamerhand als een beschermde diersoort behandeld.’ Deze zinsnede uit het verkiezingsprogramma van de VVD Westerwolde heeft voor behoorlijk wat opschudding gezorgd. ,,Hoe is dit mogelijk?’’, vraagt ambassadeur Marjet Bos van de Roze 50+ zich af.

Meer nieuws uit Groningen? Dat vind je hier

We betalen veel te veel voor aankopen uit appstores

Nederlanders hebben de laatste jaren tot wel 1 miljard euro teveel betaald voor aankopen via hun appstores. Dat stelt de Nederlandse Stichting App Stores Claims, die een zaak is begonnen tegen Apple en Google.

Al het economie gerelateerde nieuws vind je hier .

Podcasts over FC Emmen en FC Groningen

Clubwatcher Jonathan Ploeg en sportjournalist William Pomp gaan in de podcast Radio Meerdijk onder meer in op het teleurstellende optreden van FC Emmen tegen hekkensluiter Almere City. In Radio Milko is FC Groningen-supporter Ferdi Delies te gast. Hij schreef vorig jaar een boek over Erik Nevland en is nu bezig met een boek over de huidige trainer van FC Groningen: Danny Buijs.

Test je kennis in de sportquiz

Hoe goed heb jij al het sportnieuws gevolgd? Test je kennis in onze sportquiz .

Meer (olympisch) sportnieuws vind je hier .

Corona in Drenthe en Groningen

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 2623 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 2004 in Drenthe. Bekijk de cijfers in jouw gemeente.

Het aantal carapatiënten dat wordt verpleegd in ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland is de laatste dagen iets afgenomen. De teller stond maandag op 69.

Meer corona? Bekijk ons dossier .

Heb jij genoeg geleerd tijdens de seksuele voorlichting op school?

Waarom worden grenzen constant overschreden, weten zoveel mensen niet hoe een clitoris eruitziet en vragen ze zich geregeld af of hun seks wel ‘normaal’ is? Middelbare scholen moeten hun leerlingen meer bijbrengen over seksualiteit , vindt een meerderheid van de leerkrachten.

Verder in het nieuws

  • Het dodelijke slachtoffer van het ongeluk dat zondagavond gebeurde op de Europaweg-Noord in Assen is een 19-jarige man uit Groningen.

  • Op het Noorderstation in Groningen heeft maandag een steekpartij plaatsgevonden in een trein van Arriva. Daarbij is een persoon gewond geraakt.

  • Scoutinggroep De Rangers in Zuidlaren is na 75 jaar nog helemaal bij de tijd. Sterker nog, wie lid wil worden, moet op een wachtlijst.

  • De nieuwe noodopvang Inlia Gasthuis in Groningen heeft ruimte voor 270 uitgeprocedeerde asielzoekers. De meubels, de bedden en het linnengoed komen uit het Hilton Hotel Frankfurt.

  • Zij is lijsttrekker voor de VVD, hij staat op de kandidatenlijst voor de PvdA. Lees hier hoe Janny Hofsteenge en Theo Zondag uit Odoorn het al veertig jaar met elkaar uithouden.

Aanrader van de redactie

Drie Italiaanse berghonden van de Maremmen beschermen sinds vorige week de schapen van de kudde De Ommekeer in Doldersum. „Ze durven hun lichaam en hun leven op het spel te zetten”, weet schaapsherder Erika Visser. Zij is ontzettend blij met haar drie ‘ijsberen’.

Wil je meer nieuwsbrieven ontvangen? Kijk dan hier en meld je met één klik aan!

Nieuws

Meest gelezen

menu