Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht maandag 20 december

Beelden uit het nieuws van maandag 20 december. Bewerking: DVHN

Burgemeester Thijsen, Kjelda Glimmerveen, Kian Slor en Joël van Kaam, Jasper Wever en een reeks foute testuitslagen bij de GGD. Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Nóg een lockdown...

De 22-jarige studente Kjelda Glimmerveen van de Rijksuniversiteit Groningen deed op de nacht voor de persconferentie wat ze altijd doet als iets haar uit de slaap houdt: na een paar uur stond ze op, liep naar haar laptop en begon te tikken.

Het moest eruit: de somberheid en de wanhoop. ‘Nóg een lockdown’ typte ze. ‘Ik weet niet of ik dit nog wel kan. En ik hoor datzelfde ook van studenten om me heen.’

Burgemeester bezoekt privéfeestje (of was het een demonstratie?)

Bij lange na niet zo massaal bezocht als de kerstmarkt van Forum voor Democratie in Wijster, maar ook in Zuidlaren was zondag een bijeenkomst die werd omgedoopt tot ‘demonstratie’. Burgemeester Marcel Thijsen was zelf aanwezig, om de uitbater van café De Vliegh een medaille van verdienste uit te reiken.

Meer nieuws uit Drenthe lees je hier.  Bijvoorbeeld over Asielzoekerscentrum Paterswolde dat zich opmaakt voor de eerste bewoners: zeventig vluchtelingen uit Afghanistan.

Vluchtelingen helpen, het blijft mensensmokkel

De rechtbank in Groningen heeft een 72-jarige vrouw uit Arnhem tot drie maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld omdat ze een vluchteling heeft geholpen.  Ze bracht een man die ze in het kamp in Duinkerke had leren kennen naar Ter Apel waar hij asiel aanvroeg. De vrouw is veroordeeld voor mensensmokkel.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Lees bijvoorbeeld over het gedoe met de ondergrondse afvalcontainers in Groningen en waarom er chaos ontstond bij de GGD priklocatie aan de Protonstraat.

Vier stoffige dozen vol Herman Brood

In het jaar dat hij 75 zou zijn geworden, verschijnt Ik aksepteer u zoals ik ben , met meer dan 3750 tekeningen, teksten, ansichtkaarten en andere parafernalia van Herman Brood. Het eerbetoon kwam tot stand nadat weduwe Xandra Brood op vier stoffige dozen vol nagelaten werk stuitte.

Het hele cultuuraanbod zien en lezen? Check ons online cultuurkatern . Daar lees je over de nieuwe tweedelige podcast over volksschrijver Gerard Reve.  En waarom Voice of Holland-finalist Jasper Wever uit Nieuw-Buinen dus echt niet opnieuw mee zou doen aan de talentenshow.

Terug naar FC Groningen of bij FC Emmen blijven?

Kian Slor en Joël van Kaam zijn ook de tweede seizoenshelft in het shirt van FC Emmen te bewonderen. De twee kunnen door een gebrek aan speelminuten terug naar FC Groningen, maar gaan voor hun kans in Drenthe.

Voor al het laatste sportnieuws kijk je in ons sportkatern. Daar vind je vandaag de nieuwe afleveringen van onze voetbalpodcasts Radio Milko en Radio Meerdijk .

Nog even snel centjes sparen

Nog even en dan is het jaar 2021 voorbij. Er zijn een aantal zaken die je nog snel kunt doen om geld te besparen. Bekijk de zeven tips om nog voor het einde van het jaar een gunstiger financiële balans neer te zetten.

Meer economisch en financieel nieuws ? Onze redacteuren zitten erbovenop. Zo slaan ondernemers in Drenthe alarm over elektriciteitsproblemen en willen wij van jou weten hoe jij als ondernemer voor de zoveelste keer de lockdown het hoofd gaat bieden.

Puisten in de puberteit: dit doe je ertegen

Je kan zeggen: wen er maar aan. Want pubers krijgen vaak last van acne. We noemen ze ook wel eens jeugdpuistjes. Dit is waarom bijna iedereen ze krijgt én wat je ertegen kunt doen. Behalve behandelingen met zalfjes van de dokter of dermatoloog, zijn er ook oude middeltjes uit ‘grootmoeders’ tijd die kunnen helpen.

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier

Coronanieuws: een rits foute testuistlagen

Bij een laboratorium dat coronatesten analyseert is een fout gemaakt, waardoor enkele honderden inwoners van Drenthe en Friesland een foutieve testuitslag hebben gekregen.

En maakt de nieuwe lockdown ons somber en wanhopig? Deze middelbare scholieren vinden het wel meevallen. ‘Maar het is wel balen om elke keer zo teleurgesteld te worden.’

Het RIVM noteerde vandaag landelijk 12.203 nieuwe besmettingen. Voor een maandag is dat het laagste aantal sinds 8 november, ruim een maand geleden, maar is het slechts de stilte voor de storm? Bekijk de cijfers in jouw gemeente.

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier . Bijvoorbeeld over het nieuwe vaccin Novavax  dat prikweigeraars over de streep moet trekken en hoe het zit met de wachttijd na de vaccinatie.

Verder in het nieuws

Zo puzzel jij rond kerst met ons mee

De Dr. Denker Kerstpuzzel geeft je het heerlijke kerstgevoel! Wat is er gezelliger dan samen met familie of vrienden je hoofd te breken over onze cryptische beeldpuzzeltjes? Ben je (nog) geen abonnee, maar wil je wel graag meedingen naar de prijzen? Dat kan zo!

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu