Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht maandag 23 augustus

Dit mag je niet missen. Dagoverzicht van maandag 23 augustus 2021.

Paardenhandelaar Jan B. (65) uit Nijeveen moet drie jaar de cel in voor zijn rol bij een enorme cocaïnewasserij in zijn schuur. Minister Arie Slob deelt zijn grootste blunders met kinderen in Zuidlaren. En alles over het natuurverschijnsel dat er zondag voor zorgde dat Siddeburen onder water kwam te staan. Bekijk hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Jan B. uit Nijeveen krijgt 3 jaar celstraf voor betrokkenheid bij cokemanege

De rechtbank Amsterdam legt paardenhandelaar Jan B. (65) uit Nijeveen 3 jaar cel op voor zijn rol bij de grootste cocaïnewasserij ooit in Nederland ontmanteld. B. bleef tot het einde volhouden dat hij van niets wist, dat hij juist slachtoffer was van de groep criminelen die het lab in zijn schuur runde, maar de rechtbank ziet zijn rol anders.

Minister Slob bezoekt school in Zuidlaren (en vertelt over zijn grootste blunders)

De scholen zijn weer begonnen en voor iedereen op basisschool Het Stroomdal in Zuidlaren was dat extra bijzonder. Zij kregen namelijk bezoek van onderwijsminister Arie Slob. Hij ging in gesprek met de schoolleiding en leerlingen, die de minister vroegen naar zijn allergrootste blunder (en antwoord kregen).

Ondernemer Peter Huisman kijkt jaar na fatale brand bij De Lichtmis alleen maar vooruit

Precies een jaar geleden werd wegrestaurant De Lichtmis langs de A28 in Rouveen, beroemd onder beroepschauffeurs, door brand verwoest. Ondernemer Peter Huisman blikt terug . Komt er een nieuw restaurant?

Lees al het nieuws uit Drenthe

Verdachten van aanslag op journalist Willem Groeneveld en partner langer vast

De twee mannen die worden verdacht van de aanslag met molotovcocktails op het pand van journalist Willem Groeneveld en zijn partner blijven langer vastzitten . Hun voorarrest is met 14 dagen verlengd.

Siddeburen krijgt de volle laag door 'gevangen' lucht

Na de regen van zondag was het maandag weer aangenaam weer. Maar let op: wie er van wil genieten, moet er dinsdag en woensdag van nemen. Vanaf donderdag lijkt het voorlopig gedaan met het zomerweer.

Terug naar de buien die ervoor zorgden dat Siddeburen en een deel van Friesland blank kwamen te staan. Dat kwam doordat met regen gevulde lucht als het ware 'gevangen' zat.

Een inwoner van Woudsend vertelt dat het deze keer wel heel erg was . ,,De drollen dreven ons tegemoet." Moeten we ons zorgen maken over zulke hoosbuien? Dit vinden de deelnemers aan de Stelling van de dag .

Lees al het nieuws uit Groningen

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noteerde over het afgelopen etmaal 33 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe en 57 in Groningen. Bekijk hier hoe het in jouw gemeente gesteld is.

Aantal besmettingen Duitsland niet meer leidend bij bestrijding corona

Duitsland wil zich bij het coronabeleid niet langer laten leiden door het aantal besmettingen. Volgens de Duitse gezondheidsminister Jens Spahn zou het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen als graadmeter moeten gaan gelden.

Meer nieuws over het coronavirus? Bekijk ons dossier .

Spelers FC Emmen gaan los op zomerhit 'Ik ga zwemmen'

De zomerhit Ik ga zwemmen van Mart Hoogkamer is wereldwijd het meest gedeelde nummer op Spotify. Op Instagram is te zien dat de spelers van FC Emmen luidkeels meezingen . Ze nodigen Mart Hoogkamer uit om langs te komen voor een optreden. Inclusief eten, overnachting én Bacardi Lemon.

Organisatie Formule 1 in Zandvoort: niemand komt binnen zonder coronabewijs

Bij de Formule 1-race in Zandvoort worden alleen mensen toegelaten die beschikken over een negatieve coronatest of een bewijs van vaccinatie. De organisatie doet er naar eigen zeggen alles aan het evenement begin september volgens de coronaregels te laten verlopen.

Meer sport vind je hier . Nog eens terugblikken op het voetbalweekend? Luister naar de podcast Radio Milko en Radio Meerdijk .

Literatuur op zijn janboerenfluitjes op het hoogste Hogeland in Groningen

Twaalf dichters, schrijvers en verhalenvertellers lezen komende vrijdag tussen 16.00 en 20.00 uur voor uit eigen werk in de Westpolder, het hoogste Hogeland. Bij het festival, Tussen de Akkerranden , geldt een inrichting op zijn janboerenfluitjes. Het publiek moet plaatsnemen op stropakken, die op anderhalve meter van elkaar liggen.

Lees meer over cultuur in Drenthe en Groningen. Beluister ook onze eerste cultuurpodcast Hooggeëerd publiek.

Verder in het nieuws

  • Bewoners van Tuikwerd in Delfzijl, een wijk van tegenpolen, reageren op de schietpartij van afgelopen zaterdag. Twee mannen werden neergeschoten.
  • 'Links' heeft niks te zoeken in een liberaal-christelijk kabinet, stelt Bert Middel . Hij is dijkgraaf van het Drents-Groningse waterschap Noorderzijlvest.
  • Bij de rechtbank in Amsterdam diende een kort geding van Agractie tegen Dier&Recht om een anti-zuivelcampgane .
  • Dinsdag beginnen de Paralympics . Nederland is present met 74 sporters.

Tip van de redactie

Met meer dan 93.000 volgers is Mia Mulder één van de populairste Groningers op het filmpjesplatform Tiktok. Mia woont in een woonwagen, heeft gouden tanden en een gezicht vol tatoeages. Ze mag dan - zoals ze zelf zegt - geen doorsnee Tiktokker zijn, maar ze is wel een steun voor veel jongeren die worstelen met het leven. Bekijk ook deze video waarin ze over zichzelf vertelt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Dagoverzicht
menu