Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht maandag 25 april

Dagoverzicht maandag 25 april

Johan Cruijff, Gijs Esders, Kalvijn, André Sturre en meer. Lees hier wat je (mogelijk) gemist hebt vandaag.

Geweld tegen agenten, het komt steeds vaker voor

De jaarcijfers Geweld Tegen Politieambtenaren (GTPA) zijn bekend gemaakt. Zo vaak kregen politieagenten van de eenheid Noord-Nederland het afgelopen jaar te maken met fysiek geweld.

We hebben veel meer nieuws uit Groningen. Dat lees je hier .

Deze veteraan staat op 4 mei in de erehaag op de Dam

André Sturre uit Bovensmilde Sturre was negen jaar actief bij Defensie en  werd uitgezonden als plaatsvervangend Commandant Communication Center tijdens de Dutchbat II in Simin Han in Bosnië. op 4 mei vormt hij met andere veteranen en militairen een erehaag tijdens de dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Lees hier met welke motivatie Sturre daar staat .

Hier vind je meer nieuws uit Drenthe .

Wordt het Nans of Maud? Boer Evert moet de knoop doorhakken

De spanning loopt op in Boer Zoekt Vrouw, de realitysoap die menigeen al weken in de  ban houdt. Het uur u voor de Drentse boer Evert nadert. Hij wordt voor de keuze gesteld: wordt het Maud of wordt het Nans? Lees hier de samenvatting van onze verslaggever Eline Kuin .

Henny Vrienten, componist en tieneridool ten tijde van Doe Maar, overleden

Aan een opmerkelijk tijdperk in de Nederpop is definitief een einde gekomen. Zanger/bassist/gitarist/componist Henny Vrienten is op 72-jarige leeftijd overleden. Vrienten was in de jaren '80 en daarna voor velen het tienermeisjesidool van de groep Doe Maar. Vrienten was al enige tijd ziek .

We hebben meer cultuurnieuws . Dat lees je hier.

Hier slaan de teken het vaakst toe

Woon je in Drenthe? Dan loop je de meeste kans op een tekenbeet. Het seizoen van de teken staat weer voor de deur. Bijt je hier in de teek vast .

Meer columns en lifestyle lees je hier

Zo zit het met de wegenbelasting op elektrische auto's

Binnenkort is de helft van alle verkochte auto’s een elektrische. Nu betaal je nog geen wegenbelasting voor je batterij-auto. Hoe gaat dat straks? Wat betekent het voor mij in 2025 als ik nu een elektrische auto koop? Steek hier je licht op .

Deze professor meent dat de vrede in Oekraine na de Moskva juist verder weg is

Het verlies van het vlaggenschip Moskva zit Vladimir Poetin verre van lekker. Volgens deze professor is de nederlaag voor de Russische eindbaas alle reden om zich vast te bijten in meer wapengekletter. Hier meer .

Voortdurend op de hoogte blijven van de oorlog? Lees ons liveblog

De kassa rinkelt bij FC Emmen

De Keukenkampioendivisie zit er nog niet helemaal op maar FC Emmen, dat nog op titelkoers ligt, heeft de belangrijkste prijs al binnen: promotie naar de Eredivisie. Dit betekent de opstap naar de hoogste voetbalklasse voor de de financiële huishouding van de club: Ka-tsjing en lezen maar .

Op onze sport-pagina staat meer nieuws.

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Binnenkort is de helft van alle verkochte auto’s een elektrische. Nu betaal je nog geen wegenbelasting voor je batterij-auto. Hoe gaat dat straks? Wat betekent het voor mij in 2025 als ik nu een elektrische auto koop? Steek hier je licht op .

Alles lezen? Begin hier

Nieuws

menu