Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht maandag 27 december

Beelden uit het belangrijkste nieuws van maandag 27 december 2021.

Gladheid, een tekort aan gas, Joop Gall, een dode, bevroren kat en straaljagers boven Drenthe. En wat is er aan de hand met het kunstwerk van een gasmolecuul langs de A7 vlakbij Groningen? Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Het was glibberen en glijden op de eerste dag na Kerst. Weggebruikers in het Noorden ondervonden flinke hinder door gladheid. En dat bleef niet zonder gevolgen . Het verkeer in en rond Groningen moest rekening houden met vertraging. Op Google Maps gaf dat een opmerkelijk beeld .

Onderzoek naar maximum snelheid op snelwegen in Drenthe en Groningen

We blijven nog even bij het verkeer. In het Noorden houdt het snelwegverkeer zich overdag bijna nergens aan de 100-km regel, blijkt na onderzoek. Dagblad van het Noorden bestudeerde grote hoeveelheden data over de gehele maand november 2021. Lees meer uitkomsten én reacties .

‘Haal kunstwerk van gasmolecuul langs A7 weg’

Het kunstwerk van het een gasmolecuul in de middenberm van de A7 nabij Groningen moet weg. Vindt Fré Bos, CDA-raadslid in Midden-Groningen en met Anton Hensema eigenaar van Makelaardij Reilink Vastgoed in Siddeburen. Bos vindt het kunstwerk een klap in het gezicht van alle Groningers van wie de huizen beschadigd zijn als gevolg van gaswinning.

Meer nieuws uit Groningen lees je hier.

Gerechtshof: veroorzaker dodelijk ongeluk N34 was onder het rijden aan het chatten op een datingapp

Een 33-jarige man uit Yde is veroordeeld voor het veroorzaken van een ongeval met twee doden op de N34 bij Borger en het doorrijden na een aanrijding in Peize terwijl hij een forse hoeveelheid GHB had gebruikt. Volgens het gerechtshof was hij op het moment van het ongeval in Borger op zijn telefoon aan het chatten op een datingapp.

Meer inwoners van Drenthe willen gezonder leven

Het aantal inwoners van de provincie Drenthe dat met een coach werkt aan een gezonde leefstijl is flink toegenomen. Maar goed ook stellen de instanties die samenwerken om mensen te helpen met afvallen. De provincie Drenthe is koploper voor wat betreft overgewicht .

Gevechtsvliegtuigen maken oefenvluchten boven Drenthe

Word je over twee weken ‘s avonds opgeschrikt door het geluid van straaljagers? Wees voorbereid. Gevechtsvliegtuigen van de vliegbasis in Leeuwarden maken vanaf 10 januari oefenvluchten boven Drenthe. Hier lees je waarom dat nodig is.

Meer nieuws uit Drenthe lees je hier.

Joop Gall wordt hoofdtrainer van voetbalclub in Indonesië

Joop Gall wordt hoofdtrainer bij een voetbalclub die op het hoogste niveau uitkomt in Indonesië. Hij wordt daar herenigd met een oude bekende .

Meer sportnieuws? Klik hier .

Coronanieuws: nieuw deurbeleid bij ziekenhuizen

In de ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland liggen maandag minder patiënten met coronaklachten . Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 565 nieuwe besmettingen in Drenthe en Groningen . En mensen die in ziekenhuizen in Groningen komen, krijgen te maken met nieuw deurbeleid. Ze moeten hun eigen mondkapje inleveren en krijgen daarvoor in de plaats een nieuw exemplaar. Het leidt soms tot vragen .

Al het coronanieuws lezen ? Je vindt het in ons dossier , waar je vandaag ook een overzicht aantreft van steden in de wereld waar het op oudejaarsavond om middernacht stil is en waar wél gefeest wordt.

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Nu Kerst al weer achter ons ligt, maken we ons op voor de jaarwisseling. Voor het tweede jaar op rij geldt een vuurwerkverbod, maar stil zal het niet zijn. De zorgen om illegaal vuurwerk zijn groter dan ooit. Lees hoe de politie Noord-Nederland zich beweegt in de schimmige wereld van cobra’s, nitraten en mortierbommen .

Heb jij de Dagblad van het Noorden Dr. Denker Kerstpuzzel 2021 opgelost? Of kun je nog wel wat hulp gebruiken?

Duizenden puzzelaars in Drenthe, Groningen en de rest van het land kraken deze dagen weer hun hersens op de soms gekmakende beeldraadsels van Dr. Denker. Is het jou gelukt? Zo stuur je de oplossing in. Zit je nog te broeden? Misschien helpen deze tips je verder!

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu