Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht maandag 30 augustus

Het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen van maandag 30 augustus.

Sikkom-journalist Willem Groeneveld is weer thuis en vertelt zijn verhaal van de aanslag op zijn leven. Een ontspoorde demonstratie tegen coronavaccinatie in Drachten en het laatste transfernieuws bij FC Groningen en FC Emmen. Bekijk hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Sikkom-journalist Willem Groeneveld is weer thuis

Journalist Willem Groeneveld (40) van stadsblog Sikkom beseft het nog steeds niet helemaal: ze wilden hem vermoorden. Bijna waren hij en zijn vriendin er niet meer geweest. Bijna. Maandag zit hij weer op de redactie, ruim een week nadat twee mannen brandbommen in zijn woning smeten. En hij vertelt zijn verhaal over de moordaanslag .

Dit weekend werd ook meer bekend over de achtergrond van de verdachten. Die twee (32 en 31 jaar) staan beiden te boek als fanatieke ontkenners van Covid-19 .

'NSB'ers en kindermoordenaars'

Een demonstratie van tegenstanders van het coronavaccin bij ROC Friese Poort in Drachten is vandaag volledig uit de hand gelopen. Een advocaat en een huisarts drongen een schoolgebouw binnen en scholden studenten en GGD-medewerkers uit: 'NSB'ers en kindermoordenaars'

Badslippers nodig? Even geduld alstublieft

Grote kans dat badslippers even niet beschikbaar zijn. De kledingbanken Maxima hebben afgelopen weekend op verzoek van het Rode Kruis in Groningen en Noord-Drenthe elk beschikbaar paar badslippers opgekocht. Ze zijn voor de in Zoutkamp opgevangen Afghaanse vluchtelingen.

'Het is hier soms net de TT'

In het weekend worden de lege straten op bedrijventerrein Westpoort in Groningen wel vaker gebruikt voor straatraces met motoren of scooters. ,,Het is hier soms net de TT in Assen’’ , foetert een bewoner. Op de Manchesterweg raakte zondag een 22-jarige scooterrijder uit Assen ernstig gewond bij een illegale race.

Lees hier al het nieuws uit Groningen

Blikschade door flinke hagel in Hoogeveen

De enorme hagelbui die op vrijdagavond over de gemeente Hoogeveen trok, heeft nare gevolgen gehad voor veel autobezitters. Bij Autoschadeherstel Van Eeks in Hoogeveen komen ze om in de werkzaamheden. „ De ergste schadegevallen lijken wel een poffertjespan , het dak en de motorkap zitten bij die auto’s vol putjes.”

Centrale verdediger Peet Bijen naar De Oude Meerdijk

Met de komst van Peet Bijen (26) heeft FC Emmen-trainer Dick Lukkien de gewenste versterking in het centrum van de achterste linie. Zodra hij fit is, tenminste . Bijen zal naar verwachting nog zes tot tien weken nodig hebben om fit te worden en te kunnen strijden om een plekje in de basis.

Lees meer nieuws uit Drenthe

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 71 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 55 in Drenthe. Elke dag zetten wij de cijfers per gemeente uiteen. En wil je in één oogopslag zien of het aantal besmettingen in jouw woonplaats toe- of afneemt? Daarvoor hebben wij deze kaart .

Nog meer nieuws over corona: het demissionair kabinet is van plan een streep te zetten door de financiële steunpakketten .

Al het nieuws over het coronavirus op de voet volgen? Bekijk ons dossier .

FC Groningen miljoenen rijker

Gabriel Gudmundsson zet zijn carrière definitief voort in Frankrijk. Lille OSC betaalt 6 miljoen euro voor de linkervleugelverdediger van FC Groningen.

Meer sportnieuws? Hierzo .

Reggaelegende overleden

Hij toerde veel, steevast gehuld in kleurig glimmende kledij en een tijdlang met knalroze geverfd haar en baard. Reggaelegende Lee ‘Scratch’ Perry overleed zondag op 85-jarige leeftijd. Rest in peace .

Lees hier meer cultuurverhalen . En heb je onze podcast Hooggeëerd publiek al beluisterd? Een aanrader, al zeggen we het zelf.

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

‘’Het is spannend, maar wel gezonde spanning’‘, zegt Annemarie Winters.

Vandaag opent Pura Vida, de lunchroom in Groningen waar ze werkt. Haar ouders John en Joke Winters zetten het op, zodat zij een zinvolle dagbesteding heeft.

Met haar werken er zo’n 25 mensen met een verstandelijke beperking.

Wij gingen op bezoek. Nieuwsgierig hoe de eerste dag ging? Bekijk de video hier.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu