Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht maandag 4 april

Beelden uit het nieuws van maandag 4 april. Bewerking: DVHN

Stationshond Mannes mag dan een 'belache paashaas' genoemd worden, hij mag gewoon blijven staan. Zo veel servies als bij Trijntje in huis staat heb je nog nooit gezien. En de gemeente Aa en Hunze ontketent een burenruzie. Dit nieuws en meer heb je vandaag (mogelijk) gemist.

'Geplastificeerde chocoladehond' kost kunstenaars vriendschap

Er hoeft kleedje over Mannes. Als kunstenaar Serafijn echt om de stationshond van Assen had gegeven, dan had hij zich volgens de rechter in Rotterdam meer met het restauratieproces moeten bemoeien.

Het laatste nieuws uit Drenthe is hier te lezen. Zo kreeg de gemeente Aa en Hunze flink spijt dat ze een stukje van de openbare weg verkocht, want het ontketende een fikse burenruzie

In memoriam: verbijstering alom toen Frank overleed

Uit het niets werd Frank Bamberg (1995- 2022) uit Aduard uit het leven weggerukt. Hoe moesten al zijn vrienden nou afscheid nemen? Er kwam een indrukwekkende erehaag met fakkels waar de rouwstoet langsreed op weg naar het uitvaartcentrum. De crematie was om vijf uur ‘s middags, borreltijd. Want Frank was niet zo van de koffie met cake.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . De politie vindt minder drugslabs in de provincie (en ook in Drenthe, trouwens). Blijven ze beter verstopt? Of wist de politie belangrijke spelers uit te schakelen?

Songfestival-favoriet treedt op in Groningen

Barbara Pravi was met haar nummer Voilà vorig jaar de gedoodverfde winnares van het Eurovisie Songfestival, maar het mocht niet zo zijn. In de Stadsschouwburg in Groningen slaagde ze erin om zelfs iemand die de Franse taal niet zo machtig is, te betoveren met verbeeldingskracht.

In ander cultuurnieuws: studenten uit Groningen hebben 23 beroemde platenhoezen nagemaakt. Klik hier om alles over muziek, toneel en kunst te lezen.

Belgisch miljoenenbod op talent FC Groningen

Club Brugge heeft een miljoenenbod neergelegd bij FC Groningen voor de handtekening van Bjorn Meijer (19). Krijgt de talentvolle middenvelder al na zijn eerste seizoen een toptransfer?

Vandaag zijn nieuwe afleveringen van onze voetbalpodcasts weer te beluisteren: klik hier voor Radio Meerdijk en klik hierzo voor Radio Milko. En zoals altijd is er op maandag weer een sportquiz te spelen.

Snus, wat is dat?

De kleine zakjes met nicotine die je tussen je bovenlip en tandvlees stopt zijn ondanks een verkoopverbod populair. Vooral jongeren zien het als een alternatief voor roken. Maar wat is het eigenlijk voor spul?

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier

Verder in het nieuws

Videotip van de redactie

Het huis van Trijntje (77) uit Emmen staat vol met serviesgoed. De woonkamer en keuken staan zo vol dat er werkelijk niets meer bij past.

„Het is gewoon vol”, lacht de Emmense. Het begon 40 jaar geleden met een gele pot voor koeken die ze in Engeland kocht en nu staan er duizenden potten, borden en bekers in haar woning.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu