Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht maandag 6 december

Dagoverzicht maandag 6 december 2021.

Wintersporters naar Zweden, de zorgen van Marleen Euving, wat hebben Sophie, Michelle en Ilse gemeen met prinses Amalia, FC Groningen-trainer Danny Buijs en... Er komt sneeuw! Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Wintersporters gaan dit jaar skiën in Zweden, waar regels corona minder streng zijn

Op 19 december vertrekt voor het eerst een wintersportvlucht vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains in Zweden, op de grens met Noorwegen. In deze landen gelden minder strenge coronaregels dan in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland of Italië.

Marleen Euving (29) uit Borger kan niet geopereerd worden aan hersentumor door beddentekort ic

Door de overvolle ic’s worden operaties steeds vaker afgezegd. Het treft inmiddels ook jonge mensen met ernstige ziektes, blijkt uit het verhaal van Marleen Euving (29) uit Borger .

Sophie, Ilse en Michelle over bijna-jarige kroonprinses: 'Amalia zou onze vriendin kunnen zijn'

Prinses Amalia wordt morgen 18 jaar. Leeftijdsgenoten Sophie, Ilse en Michelle lazen het boek over de kroonprinses en vinden haar allesbehalve een Marie-Claire-tiepje.

Meer Drents nieuws lees je hier .

Misschien worden we morgen wel wakker in een witte wereld!

Grote kans dat we dinsdagmorgen wakker worden in een witte wereld. Volgens Weeronline.nl gaat het vanavond en vannacht sneeuwen en mogelijk blijft er zo’n 3 centimeter sneeuw liggen in Groningen en Drenthe.

Het uitgebreide weerbericht vind je dagelijks hier .

Groningen ruikt kans nu autofabrikant Rivian plek zoekt voor de bouw van elektrische auto's

De steenrijke Amerikaanse autofabrikant Rivian zoekt in Europa naarstig een plek om elektrische auto’s te bouwen. Het bedrijf heeft al een kantoor in ons land. Groningen zit op het vinkentouw . ,,We staan zeker niet achteraan in de rij.’’

Als je geinteresseerd bent in economisch nieuws, moet je hier zijn.

Weet jij alles over sport? Laat maar eens zien!

Test je kennis in onze wekelijkse sportquiz .

Nog lang niet uitgelezen en uitgeluisterd over sport? Klik hier voor meer sportnieuws .

Wat is het allermooiste kersthuis en de allermooiste winkeletalage van Groningen en Drenthe? Doe mee aan onze DVHN-wedstrijd

Verlichte kerstmannen en rendieren op de pui, Santa Claus die over de gevel kruipt, een kerstdorp met rijdende treintjes in de woonkamer, een etalage met duizend kerstlichtjes... Wat is in 2021 de allermooiste kerstversiering van Drenthe en Groningen ?

Dominee uit Niekerk schreef een Groninger grammatica

Dominee Klaas Pieterman uit Niekerk (Het Hogeland) gebruikte de coronarust om een grammatica van het Gronings te schrijven. Het resultaat is een handig naslagwerk.

Meer nieuws uit Groningen? Check het hier .

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 520 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 485 in Drenthe. Bekijk hier alle cijfers.

Het RIVM waarschuwt voor een emailbericht dat op het eerste gezicht van deze organisatie lijkt te komen. De lezers daarvan wordt gevraagd een afspraak voor een coronasneltest te maken. Maar het is allemaal vals .

Gemeenten aan de Nederlands-Duitse grens willen eerder geïnformeerd worden over nieuwe coronaregels die gaan gelden. Soms sluiten de regels in de buurlanden totaal niet op elkaar aan .

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier.

Verder in het nieuws

  • Dit jaar staat de kerstboom extra vroeg in de huiskamer.

  • 'Luchthaven Eelde is een dure hobby aan het worden'. Debat in de Staten van Drenthe barst weer los.

  • De eurobiljetten krijgen een nieuw uiterlijk en over hoe ze er precies uit moeten komen te zien mogen Europeanen meedenken.

  • Route langs verlichte boerderijen in Noordenveld: 'Wat vrolijkheid in deze sombere dagen'

  • De Lübeckweg doet zijn naam binnenkort eer aan en is straks echt weg. Tenminste, op de huidige locatie. De straatnaam verhuist naar een andere plek.

Tip van de redactie

Deze week kwam ineens het gerucht naar buiten dat FC Groningen in gesprek is met Go Ahead Eagles-trainer Kees van Wonderen. Tot groot verdriet van Danny Buijs, vermoeden sportredacteuren Jonathan Ploeg en William Pomp. Want 'als je Buijs diep in zijn hart kijkt, wil hij het liefst zijn hele leven bij FC Groningen blijven'. In Radio Milko bespreken ze de recente actualiteit bij FC Groningen met host Thijs de Jong.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu