Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht maandag 7 februari

Beelden uit het nieuws van maandag 7 februari. Bewerking: DVHN

Tante Marian uit Sappemeer, de historische olympische prestatie van Ireen Wüst, Treant, Tim Knol wijst idioten op Facebook terecht, de petitie van Mona Keijzer. Gaat de gemeente ingrijpen tijdens De Nacht Staat Op? En wat is een Juulcoach? Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Wie lost de ruzie op? Ruziemakers zelf natuurlijk

Jij slaat te hard. Jij doet gemeen. Waarom mag ik niet meedoen? Ruzies tussen kinderen op de basisschool zijn snel geboren. In Hoogeveen is het niet aan de juf of meester om die sores op te lossen, maar aan de kinderen zelf. De Juulcoaches op de Juliana van Stolbergschool in Hoogeveen lossen ruzies met elkaar op. En dat werkt!

Iedereen is blij met de asielzoekersboot, maar toch moet-ie weg

Het COA stopt per 1 april met de opvang van asielzoekers op hotelboot River Allegro in Meppel. Waarom eigenlijk? De eigenaar wil graag door. Hoewel er aanvankelijk gemopper was over het plotselinge besluit, overheersen nu positieve geluiden. Aardige jongens en mannen zouden het zijn, ze voetballen mee met de clubs in Meppel, helpen inwoners met klusjes, op hun beurt doen Meppelaars vrijwilligerswerk voor de asielzoekers.

Het laatste nieuws uit Drenthe is hier te lezen. We hebben vandaag ook een oproepje voor onze lezers. We willen graag weten wat jouw meest romantische plekje in Drenthe is

Niet op de tribune, wel voor de buis: tante Marian uit Sappemeer ziet Wüst winnen

Ireen Wüst leverde vandaag een historische prestatie op het ijs in Peking. Ze won voor de vijfde keer op rij goud. Haar tante Marian uit Sappemeer zag het vanaf de buis gebeuren: ‘Het was gillen, gek doen, elkaar huilend in de armen vallen. En daarna een glaasje champagne. Een beetje rare tijd voor champagne misschien, maar dat hoort erbij.’

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Lees hoe wethouder Isabelle Diks alweer voor verhitte gemoederen zorgt in de gemeenteraad van Groningen (en waarom het ergens een boel kouwe drukte is)

‘Sterkte voor alle echtgenotes die het met jullie moeten uithouden’

Grootmoeders advies is om je eenvoudigweg niet op sociale media te begeven als je geen idioterie wilt in je leven. Maar Tim Knol laat er geen gras over groeien en trekt fel ten strijde tegen de sneuneuzen die beledigende reacties achterlieten op een artikel over grensoverschrijdend gedrag in de muziekindustrie. ‘Massaal even die mensen een virtuele tik geven kan geen kwaad.’

Het cultuurnieuws gaat natuurlijk niet alleen maar over deze ontboezemingen. Rox van der Helm schreef ‘Een duif onder het bed’, een boek waaruit jongeren in deze tijd troost en positivisme kunnen putten. En de gemeente Groningen besluit op te treden als clubs dit weekend opengaan (en niet vanaf het podium).

Meer schaatsen (en voetbalpodcasts!)

Niet alleen Wüst pakte een olympische plak. Ook Antoinette de Jong (brons) en Suzanne Schulting (zilver) stonden op het podium vandaag. Wil je weten hoeveel medailles Nederland heeft gewonnen? Check dan hier de medaillespiegel.

Behalve de Olympische Winterspelen, was het dit weekend ook weer tijd voor voetbal. Onze sportverslaggevers bespreken de ontwikkelingen rond FC Emmen en FC Groningen in de voetbalpodcasts Radio Milko en Radio Meerdijk . Lees de rest van het sportnieuws hier

Waar is het bier het duurst?

Een ijskoud biertje. Veel mensen kunnen daar zo nu en dan echt van genieten, vooral als zij op vakantie zijn. Maar wat kost een biertje eigenlijk over de grens? Waar betaal je het meest (en waar het minst) voor een groot glas bier?

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier

Coronanieuws: nieuwe reisregels, leerkrachten ziek thuis en de petitie tegen de coronapas gaat door het dak

Een petitie heeft op petities.nl nog nooit zo snel zo veel handtekeningen gekregen als die voor onmiddellijke afschaffing van het coronatoegangsbewijs. Dat zegt oprichter Reinder Rustema van de website. Inmiddels zijn al meer dan 600.000 handtekeningen gezet. Ondertussen gaan door de oplopende coronabesmettingen steeds meer schoolklassen dicht, vooral vanwege afwezige leerkrachten. Bijna een kwart van de leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs zit inmiddels thuis.

De experts lijken echter wel redelijk eensgezind. Het kabinet zou er volgens hen goed aan doen om de coronamaatregelen bij de huidige aantallen te versoepelen. Volgens hen gaat het nog altijd de goede kant op. „We hebben nu te maken met een indrukwekkend slotakkoord van deze pandemie.”

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier . Daar zijn ook de dagelijkse besmettingscijfers te vinden.

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Het sportweekeinde zit er weer op. Hoe goed heb jij al het sportnieuws gevolgd. Test je kennis in onze sportquiz.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu