Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht vrijdag 10 december

Beelden uit het belangrijkste nieuws van vrijdag 10 december 2021.

Vastgoedbroers Ali en Bekir K., kerstpakketten, EasyToys, carbidschieten zonder publiek en Max Verstappen. Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Kerstpakketten groter en duurder (en steeds meer mensen krijgen er een)

Zo’n 7 miljoen werknemers ontvangen dit jaar een kerstpakket. Dat is fors meer dan een paar jaar geleden. En wat blijkt? De pakketten worden groter én duurder. Bij de Sligro in Groningen, Emmen en Assen loopt het storm op de pakketten. En bij Groningse Parels, waar ze pakketten samenstellen om de lokale ondernemer te ondersteunen, kunnen geen bestellingen meer geplaatst worden. Lees er hier alles over.

OM legt zich niet neer bij vrijspraken vastgoedbroers uit Groningen

Vastgoedbroers Ali en Bekir K. uit Groningen werden beticht van oplichting en fraude. Maar of daarvoor voldoende bewijs is? Het Openbaar Ministerie (OM) legt zich niet neer bij de vrijspraken van de twee.

Logo van erotische webshop EasyToys uit Veendam toch niet te zien op ijsbanen tijdens curlingtoernooi

Het logo van de erotische webshop EasyToys uit Veendam verdwijnt op vrijwel alle ijsbanen van de Elfstedenhal in Leeuwarden, waar het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) curling wordt gehouden. De World Curling Federation is gezwicht voor protesten vanuit onder meer Japan en de Verenigde Staten.

Het laatste nieuws uit Groningen lees je hier .

Carbidschieten zonder publiek (en zonder biertje). Is het dan nog leuk?

Op veel plaatsen, en zeker in Drenthe, hoort carbidschieten bij de jaarwisseling. Dit jaar is het knallen aan regels gebonden. Zo mag er geen publiek bij zijn en is het ook niet toegestaan om er een biertje bij te drinken. Is het dan nog leuk? Dit zeggen de schutters.

Verdachte pakketten bij Pauluskerk in Emmen

Op een parkeerterrein voor de Pauluskerk aan de Meerstraat in Emmen werden vrijdagochtend drie verdachte pakketten gevonden . De EOD rukte uit voorzorg uit en de politie zette twee straten af.

Meer nieuws uit Drenthe? Check het hier .

Wordt Max Verstappen Nederlands eerste wereldkampioen in de Formule 1?

Of je nu van Formule 1 houdt of niet, de strijd om het wereldkampioenschap kan haast niet aan je voorbij gaan. De media besteden volop aandacht aan Max Verstappen, mogelijks Nederlands eerste wereldkampioen in de Formule 1. Annet en Warner Meinen uit Hoogeveen zijn dit weekend in Abu Dhabi en gaan alles van heel dichtbij meemaken .

Wie zelf ook niets liever wilde, moest behoorlijk in de buidel tasten. Deze touroperator uit Groningen verkocht tickets en spreekt van een gekkenhuis. En uitgerekend Dennis Lok, een megafan van Max Verstappen met meerdere F1-tatoeages op zijn rug, zal niet voor de buis zitten. Hoe dat kan, vertelt hij in dit artikel .

Lees je graag het laatste sportnieuws? Kijk dan hier .

Altvioliste Iteke Wijbenga uit Groningen begint nieuw kamerconcert

Altvioliste Iteke Wijbenga wilde dolgraag een eigen kamermuziekfestival hebben in haar geboortestad Groningen. Op woensdag 29 en donderdag 30 december is het zover. Een nieuw festival, in coronatijd. In dit verhaal vertelt Wijbenga over haar festival én het repertoire .

Het is weekend! Dit is er te doen in Drenthe en Groningen

Het weekend is begonnen. Heb je nog geen plannen en kun je wel wat tips gebruiken? Lees ons overzicht met een selectie van activiteiten in Drenthe en Groningen.

Meer cultuurnieuws lezen? Kijk dan hier.

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

In de ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland liggen vrijdag 10 december in totaal 233 patiënten met coronaklachten. Dat is een minieme afname .

De oversterfte in Drenthe en Groningen, vrijwel zeker veroorzaakt door corona loopt op. Dit zijn de cijfers.

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 438 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe en 409 in Groningen. In beide provincies waren bovendien 5 sterfgevallen.

En ouders mogen binnenkort hun kinderen van 5 tot 11 jaar laten vaccineren tegen het coronavirus.

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier , waar je met deze animatie ook kunt zien hoe Europa sinds juni van groen naar knalrood is gegaan.

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

De dood. We weten en praten er te weinig over en komen voor onaangename verrassingen te staan als het einde daar is. Dat zegt de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) en dat merken ook de vrijwilligers in de noordelijke hospices. Deze vrijwilligers zien niet zelden doodzieke mensen die zelfs in het hospice nog niet willen praten over hun naderende einde .

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu