Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht vrijdag 11 februari

Beelden uit het belangrijkste nieuws van vrijdag 11 februari.

Suzanne Schulting, Reda Kharchouch, Ambulancezorg Groningen en tien tieners die samen het DVHN Jongerenpanel vormen. Lees hier wat je (mogelijk) gemist hebt vandaag.

Verdachte uit Assen aangehouden in verband met overleden vrouw in dakkoffer in Orvelte

De politie heeft een man uit Assen aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een vermoedelijk 37-jarige Hongaarse vrouw. Haar lichaam werd maandagmiddag aangetroffen in een dakkoffer in het Oranjekanaal bij Orvelte.

Gemeente Groningen gaat handhaven bij nachthoreca die zaterdag na 22.00 uur opent

Wordt het zaterdag eindelijk weer eens feesten in de nachthoreca in Groningen? Het valt te bezien. De gemeente Groningen gaat optreden bij horecabedrijven die tegen de wet in zaterdag na 22:00 uur openen . Reden voor meerdere nachthorecagelegenheden om toch niet open te gaan.

Ambulancedienst weigert medewerking onderzoek dood baby

Ambulancezorg Groningen wil niet meewerken aan een onderzoek naar de gewelddadige dood van zeven weken oude baby . De vader, een 39-jarige man uit Veendam, is verdachte.

Meer nieuws uit Groningen? Dat vind je hier

Buren over dood aangetroffen man in vakantiehuisje in Schoonoord: ‘Dit zaakje stinkt’

,,Een kerngezonde vent. Dit zaakje stinkt aan alle kanten’’. Dat en meer zeggen buren over de man die begin december onder verdachte omstandigheden dood is gevonden in een vakantiehuisje in Schoonoord.

Hospice voor Noord- en Midden-Drenthe opent

Aan de Ter Aardseweg in Assen is het nieuwe hospice voor Noord- en Midden-Drenthe geopend. Het is een hypermodern hospice, dat helemaal voldoet aan de wensen van zowel vrijwilligers als gasten .

Meer nieuws uit Drenthe? Je kunt hier verder lezen

Nederlanders sparen zich te pletter

Na twee coronajaren is de nationale spaarberg flink gegroeid. Veel huishoudens blijven ook doorsparen. Blijft dat geld op de bank , of gaan de euro’s weer rollen?

Al het economie gerelateerde nieuws vind je hier

Suzanne Schulting pakt olympische titel op 1000 meter

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft net als vier jaar geleden de olympische titel op de 1000 meter gewonnen. Het is haar vierde olympische medaille . ,,Ik geloof nog nauwelijks wat er is gebeurd’’, zei ze terwijl ze van hot naar her werd geslingerd .

Tegenvaller voor Reda Kharchouch van FC Emmen

Uitgerekend in de week dat zijn omhaal tegen NAC Breda door fans van FC Emmen is uitgeroepen tot het mooiste doelpunt van de maand, moet Reda Kharchouch een tegenvaller incasseren. Lees er alles over in de voorbeschouwing op de wedstrijd van vrijdagavond tegen hekkensluiter Almere City FC.

Meer (olympisch) sportnieuws vind je hier

Corona in Drenthe en Groningen

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 2881 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 2820 in Drenthe. Bekijk de cijfers in jouw gemeente .

De coronamaatregelen lopen op hun eind, maar het virus zal ooit weer terugslaan. Hoe voorkomen we dat de maatschappij opnieuw wordt ontwricht?

Meer corona? Bekijk ons dossier

DVHN Jongerenpanel stelt zich voor

DVHN biedt jongeren de kans om mee te praten over het nieuws. Alexander (14), Alisa (15), Amber (16), Chantal (16), Eva (12), Linda (16), Romee (15), Sara (16), Sophie (15) en Vivian (15) geven vanaf nu wekelijks hun visie op de actualiteit. Om te beginnen stellen zij zich eerst even voor.

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

Na 2011 en 2013 gaan bestuurders in Drenthe voor de derde keer op de barricaden voor het voortbestaan van de Johan Willem Frisokazerne. Maar anders dan twee voorgaande keren blijven de banen in Drenthe, alleen 40 kilometer verderop in Havelte. Is dat nu zo erg? Duidelijk is aan de Johan Willem Frisokazerne veel sentiment kleeft in Assen. Veel Assenaren hebben zo hun eigen herinnering .

Wil je meer nieuwsbrieven ontvangen? Kijk dan hier en meld je met één klik aan!

Nieuws

menu