Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht vrijdag 14 januari

Beelden uit het nieuws van vrijdag 14 januari. Bewerking: DVHN

Harald uit Zwartemeer, (horeca)ondernemers in Groningen en Drenthe die morgen de deuren openen, duizenden fakkels en de bijzondere prestatie van Arianne Hartono in Australië. Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Iemand een boostersteak? Nee? Een vaccinatiebal dan...

Tot hier en niet verder. Voor veel horeca- en retailondernemers is de maat meer dan vol. Overal in Groningen en in Drenthe doen ze de deuren morgen open voor klanten. Want zoals het beleid nu is, daar kunnen ze niet meer bij. Zelfs de burgemeesters zijn het zat.

Boetes? Ze wagen het erop. ,,Zie wel wat er gebeurt.''

H arald uit Zwartemeer werd opgelicht door zijn beste maat

Voor tienduizenden euro’s ging Harald Wubbels uit Zwartemeer het schip in dankzij zijn voormalig zakenpartner en ex-kameraad. Van de politierechter kreeg hij eind 2020 39.000 schadevergoeding toegewezen, die het gerechtshof afgelopen december weer introk. „Ik ben moegestreden. Ik kan dat niet meer opbrengen. Ik doe nog een keer mijn verhaal en dan gaat alles weg. Dan maar geen geld.”

Het laatste nieuws uit Drenthe is hier te lezen. Niets staat gemeente Aa en Hunze nog in de weg om het veelbesproken sparrenbosje in Nooitgedacht met de grond gelijk te maken.

Tijgers, portretten, bloemen of sprookjes . Hoe kleurrijk is de lichaamskunst straks nog?

Tatoeëerders zitten met de handen in het haar. Door een verbod op bepaalde soorten inkt, waaronder de kleuren groen en blauw, kunnen ze hun werk mogelijk niet afmaken – ook niet na de lockdown. Vier tattoo-artiesten doen hun verhaal.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Het kabinet trekt 250 miljoen euro extra uit voor de subsidieregeling voor Groningen.

En de vrijmetselarij in Groningen bestaat vandaag 250 jaar. Maar wat gebeurt er eigenlijk achter de deur van een loge? Wij geven het antwoord op de vijf grootste vragen.

Jan Rot in de slimste mens

Bijna twee miljoen mensen zagen donderdagavond de tweede deelname van de oud-Groninger zanger Jan Rot aan het programma De Slimste Mens. De zanger en cabaretier was zijn tegenstanders, regisseur Johan Nijenhuis en kunstenaar Steef de Jong, te slim af. Daarom neemt hij vanavond weer plaats op de stoel.

Het hele cultuuraanbod zien en lezen? Check ons online cultuurkatern . Vandaag leest Joost Oomen weer zijn column aan je voor.

Winterdip? Dit kun je doen

Meer dan 1,2 miljoen mensen hebben jaarlijks last van een seizoensgebonden dip. Ben jij er een van? Dit zijn 8 tips die je door de donkere wintermaanden helpen.

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier

Coronanieuws: vandaag is donkerrood

Nederland kleurt donkerrood op de coronakaart van Europa, maar Drenthe en Groningen doen het relatief goed. Dit zijn de besmettingen per provincie.

Studenten in Groningen hopen dat het kabinet vrijdag aankondigt dat de universiteit en het hbo weer opengaan. ,,Ik heb moeite met de continue veranderingen door corona.’’ De veerkracht van studenten in het hoger onderwijs en het mbo begint echt op te raken, ziet ook de kersverse onderwijsminister Robbert Dijkgraaf.

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier . Bekijk daar ook de dagelijkse besmettingscijfers: zo gaat het in jouw gemeente.

Zo werkt een warmtepomp (en zo bespaar je erop)

De hoge gasprijs leidt tot een enorme vraag naar warmtepompen. Wil jij ook geld besparen met een warmtepomp? Zo werkt ie en dit zijn de kosten.

Meer economisch en financieel nieuws ? Onze redacteuren zitten erbovenop. Wist je dat monteurs voor zonnepanelen en warmtepompen worden weggelokt? Klik en lees .

Verder in het nieuws

Ontsteek een fakkel voor Groningen

Duizenden mensen gaan zaterdag met een fakkel de straat op in Groningen. Ben je er niet bij, maar wil je toch een fakkel branden om je solidariteit met Groningen te tonen? Of ben je er wel, maar wil je gewoon van je laten horen? Ontsteek dan hier digitaal een vlam.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu