Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht vrijdag 17 december

Beelden uit het nieuws van vrijdag 17 december. Bewerking: DVHN

Thymen, Hugo de Jonge en Bert Niesters over nieuwe maatregelen, Jan Josef en de dakloze Polen, Dr. Denker (de oefenpuzzel), alles over de Lelylijn en een vieze man in zwembad Land van Bartje. Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Wat heeft de Kofferbakmoord te maken met een mislukte cokesmokkel?

Oudijzerhandelaar Willem B. uit Emmen is door de politie afgeluisterd tijdens het onderzoek naar Kofferbakmoord. Het leidde tot een opmerkelijke ontdekking: B. leek met een groep mannen bezig te zijn met een grote cocaïnesmokkel uit Brazilië (die overigens door de douane werd onderschept).

Het mysterie van Assen: vermoedelijk relatiedrama

Het dood gevonden stel in de woning aan de Sleutelbloemstraat in Assen is vermoedelijk slachtoffer geworden van een relationeel drama. Met dat nieuws kwam het Openbaar Ministerie vandaag. Het onderzoek loopt nog, maar vooralsnog zijn geen aanwijzingen gevonden dat zij door iemand anders zijn vermoord.

Meer nieuws uit Drenthe lees je hier. Zo zetten wij de mogelijk Drentse tinten in kabinet Rutte 4 op een rijtje. Den Haag, let u op?

Thymen werd te vroeg geboren in het UMCG

Zijn moeder Jet schreef en schilderde een kinderboek, als ode aan hem. En als troost voor alle ouders die een kind te vroeg verloren. Voor Thymen, staat er op de eerste pagina van De koning en de koningin van de boerderij . De opbrengst van het boek gaat naar de afdeling vroeggeboorten van het UMCG in Groningen.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Lees bijvoorbeeld waarom raadsleden van de gemeente Eemsdelta niet willen dat het rijk beslist wat er met datacenters moet gebeuren .

Dit doe jij dit weekend in Groningen en Drenthe (als je wilt)

Iedere vrijdag zetten wij tien tips voor leuke uitjes in het weekend op een rij. Kom je kijken naar de lichtjes op het platteland? Of is een theatervoorstelling met mopperpot Scrooge in de hoofdrol en een kerstserenade aan eigen voordeur meer jouw ding?

Het hele cultuuraanbod zien en lezen? Check ons online cultuurkatern . Wij vertellen wat er met Winterwelvaart te doen is en bezochten een hele vroege bioscoopvoorstelling van Spider-Man: No Way Home.

Spuuglelijk of prachtig: wat vind jij van dit nieuwe voetbalshirt?

De eerste FC Groningen-fans hebben vrijdag het splinternieuwe derde shirt van FC Groningen ontvangen. De kleuren mintgroen, zwart en oranje voeren de boventoon. Bekijk hier de foto’s en oordeel zelf.

Voor al het laatste sportnieuws kijk je in ons sportkatern. Daar vind je vandaag de laatste aflevering van TV Milko .

Alles wat je niet wist maar wel wilt weten van de Lelylijn

Vanuit Groningen binnen no time in Amsterdam. Als het even meezit is er straks definitief groen licht voor de Lelylijn. Het kabinet trekt 3 miljard euro uit voor de aanleg, staat in het nieuwe regeerakkoord. Maar wat is de Lelylijn precies? Waar gaat-ie langs en hoelang doe je over een ritje naar de hoofdstad?

Meer economisch en financieel nieuws ? Onze redacteuren zitten erbovenop. Blijkbaar gooit corona roet in het eten voor de veerdienst naar Noorwegen, die met minder passagiers van start gaat.

Schuif deze kerst aan bij culinair recensent Jacques Hermus

Een kerstdiner voor vier personen met ingrediënten uit de streek, bereid in de keuken van culinair journalist Jacques Hermus. Hij laat zien hoe je een cevische van schelvis maakt, heerlijke gebakken mosselen, rosbief met stroganoffsaus en pastinaakpuree en een licht dessert: een snel appeltaartje.

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier

Stem mee op het allermooiste Kersthuis en de allermooiste Kerstetalage van Drenthe en Groningen

Wat vind jij het allermooiste Kersthuis en wat is de allermooiste Kerstetalage van Drenthe en Groningen? Maak hier je keuze uit onze elf genomineerden.

Meer kerstige verhalen vind je hier

Coronanieuws: toch weer nieuwe maatregelen?

Zorgminister Hugo de Jonge heeft ‘grote zorgen’ over de snelle opmars van de nieuwe omikronvariant van corona. Hij raadt iedereen aan die kans krijgt om de boosterprik te nemen dat ook daadwerkelijk te doen.

Viroloog Bert Niesters gaat nog een stap verder: volgens hem rukt omikron zo snel op dat een harde lockdown nodig is. Persoonlijk heeft hij daar ook geen zin in. ,,Maar virologisch moet ik voor een harde lockdown pleiten. Anders stromen de ziekenhuizen snel helemaal over.”

Het RIVM noteerde vandaag in Drenthe en Groningen toch weer meer nieuwe besmettingen met het coronavirus dan het weekgemiddelde. En wil je weten hoe het gaat met de boostercampagne, die cijfers check je hier .

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier .

Verder in het nieuws

Tip van de redactie: de laatste Talk of the Town

Nog één keer met Talk of the Town. De voorlopig laatste show zit boordevol spraakmakende gasten, swingende livemuziek en fijne gesprekken over onder meer mode, porno en eten. En er is een heuse mystery guest. Heb je de uitzending gemist: niet getreurd! Je kijkt hem hier terug.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu