Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht vrijdag 20 augustus

Een greep uit het nieuws van vrijdag 20 augustus

Zijn de voetbalstadions coronaproof? De clubs moeten de regels beter naleven, anders grijpt het kabinet in. En zijn de daders al gepakt van die brandbomaanslag op journalist Willem Groeneveld? De politie heeft in elk geval twee verdachten opgepakt. Verder: 119 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe en Groningen, een imposante NAVO-vloot in de Eemshaven en het drugsverleden van gitarist Jimmy Rosenberg.

Verdachten brandbomaanslag Groeneveld opgepakt

De politie heeft vrijdagochtend vroeg twee mannen van 31 en 32 jaar uit Groningen opgepakt voor de aanslag met een molotovcocktail op de woning van journalist Willem Groeneveld. Ze worden verdacht van brandstichting en poging tot moord.

De ondergang van een jazzgitarist

Jimmy Rosenberg was de koning van de Gipsy Jazz, ging ten onder aan overdosissen, zelfmoordpogingen en de dood van een zoon. Nu is hij terug en zijn muziek spreekt voor zich.

Er is dit weekeinde weer van alles te doen in Drenthe en Groningen

Een dansvoorstelling op film over afscheid, een muzikale viering van de mooie dingen in het leven en een voorstelling over een vooruitstrevende vrouw; dit zijn onze tips voor het weekend.

Normaal salaris? Dan kun je een eigen huis (bijna) vergeten

Mensen met een modaal inkomen kunnen amper meer een huis kopen. De kans om toch iets te vinden is het grootst in Groningen en Friesland.

Gaat de Drentse natuur ook in jouw omgeving op de schop?

Veertien natuurgebieden in Drenthe gaan flink op de schop. Wat gebeurt er in jouw omgeving? Check het op deze aanklikbare kaart.

Dit is het weerbericht voor Drenthe en Groningen

De zon schijnt en zaterdag wordt het warm, maar zondag krijgen we regen en onweer. Lees hier het hele bericht.

Corona in Drenthe en Groningen: dit zijn de laatste cijfers

In de ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland lagen vrijdagochtend 38 patiënten met corona. Dat zijn er drie meer dan donderdag en dat betekent opnieuw een stijging. Verder noteerde Drenthe 41 nieuwe besmettingen en Groningen 78. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente.

Houdt de thuiswerker de kantoortijger nog wel bij?

Janka Stoker waarschuwt voor hybride werken: ,,Kijk uit dat de kantoortijger geen voorsprong krijgt op de thuiswerker.’’

Nieuwe vrienden maken na je 25ste, hoe doe je dat?

Werk, verhuizingen, nieuwe relaties: oude vriendschappen kunnen om allerlei redenen verwateren. Nieuwe vrienden maken is een stuk lastiger als je niet meer studeert en wel een volle werkagenda hebt, merkt redacteur Carleen de Jong. Hoe pak je dat aan?

Imposante vloot in de Eemshaven

Wat doet deze indrukwekkende NAVO-vloot in de Eemshaven?

En ook:
● Lees hier het nieuws uit Drenthe
● Lees hier het nieuws uit Groningen

Nieuws

Meest gelezen

menu