Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht vrijdag 20 oktober

Dagoverzicht vrijdag 22 oktober.

Lidewijde Paris, Jaap Velema, Joost Oomen, Wouter en Julia uit Temptation Island, Thijs Dallinga en de zoektocht naar de vakmensen van morgen. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Dode bij woningbrand in Emmen

Bij een woningbrand in Emmen is vrijdagmiddag een bewoner om het leven gekomen. Twee andere personen raakten gewond. De brand ontstond rond kwart voor drie ‘s middags.

Vera, een sterfhuis? Welnee, vindt deze bezoeker

Kom je aan Vera, dan kom je aan een heleboel liefhebbers. Don’t fuck with Vera , was vroeger al de slogan. Sinds DVHN-redacteur Jan Westera betoogde dat in Groningens wereldberoemde club for the underground vooral rammelende rockbands voor oude witte mannen programmeert en naar zijn smaak te veel subsidie opslokt, regent het reacties. Want niet iedereen is het met de redacteur eens. Lees dit weerwoord van Wim Reckers maar ‘ns . En anders deze .

Nog meer Groningen? Klikken!

Aan deze kenmerken kun je de wethouders in Drenthe herkennen

De bestuurders in Drenthe lijken gegoten te zijn uit een en dezelfde vorm. Brengen de aankomende gemeenteverkiezingen grote veranderingen in het profiel van de wethouders? Zo kun je de bestuurder in Drenthe herkennen. Klik hier .

Help! Waar zijn de vakmensen van morgen?

In de bouw en techniek in Drenthe zitten ze te springen om nieuwe vakmensen. En die vraag neemt alleen maar toe. De hamvraag: waar haal je nieuwe vakmensen vandaan?

Check hier meer economische verhalen.

Hoe een onschuldige vrouw het politiebureau op stelten zet

Giny uit Beilen joeg agenten de stuipen op het lijf. Ze stapte het politiebureau binnen met een voorwerp, waarvoor de agenten liever het bureau uit waren gegaan. Lees hier wat Giny bij zich had .

Klik hier voor meer nieuws uit Drenthe.

Thijs Dallinga scoort een plek in de selectie van Jong Oranje

Hij speelde bij FC Emmen en bij FC Groningen. Nu is de in Hellum opgegroeide Thijs Dallinga topscorer van de Keukenkampioendivisie in dienst van het Rotterdamse Excelsior. Coach Erwin van de Looi heeft heeft Dallinga opgenomen in de selectie van Jong Oranje. Kijk hier wie er nog meer tot de selectie van Van der Looi behoren .

Meer sport? Hier klikken .

Is er nog een belangwekkend boek verschenen?

Al is er sprake van papierschaarste, aan de stroom nieuwe boeken komt geen eind. Uit de bulk aan pas verschenen bundels heeft cultuurredacteur Joep van Ruiten een selectie gemaakt. Verbindende factor, al die poëziebundels hebben een link met Drenthe en Groningen. Met werk van onder meer Lidewijde Paris. Check Van Ruitens selectie hier .

Naar welke band uit Groningen luistert Elton John in de auto?

De Britse extravagante popster Elton John legde vijftig jaar terug een band uit Groningen vast voor zijn label Rocket Records. Vervolgens vertelde hij dat hij vaak naar hun muziek in de auto luisterde. Welke band dat was? Lees hier en pak meteen die andere dertien bijzondere feitjes over Elton John mee .

Hoe gaat het met Wouter en Julia in Temptation Island?

Wouter en Julia uit Groningen stellen hun relatie op de proef in het tv-programma Temptation Island. Weten ze de verlokkingen van de verleiders te weerstaan? Thijs Dierdorp kijkt voor DVHN.nl naar elke aflevering en praat ons hier bij: klikken maar .

Meer cultuur? Klik hier .

De gesproken column van Joost Oomen

Hoe kon het zo misgaan in Winsum? Kijk en beluister hier de wekelijkse column van Joost Oomen .

Het geduld van de burgemeester in Westerwolde raakt op

De overheid moet richting de gemeenten zijn tanden laten zien, als het gaat om het realiseren van extra opvangplekken voor asielzoekers. Burgemeester Jaap Velema is het getalm spuugzat. Lees hier meer .

De Veiligheidsregio maakt zich ook zorgen over Ter Apel en doet een beroep op het ministerie van Justitie. Lees hier .

Nog meer Groningen? Klikken!

De coronacijfers van vrijdag

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 76 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 80 in Drenthe. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente .

Moeten we ons zorgen maken over de nieuwe variant deltaplus?

Het coronavirus laat zich niet zo maar verjagen. Eerst stak de deltavariant de kop op en nu is er deltaplus. Reden tot bezorgdheid? Dit zeggen de specialisten .

Al het coronanieuws check je in ons dossier .

Verder in het nieuws

  • De telefoon rinkelt en een Engelse stem meldt: National police. Da’s foute boel. De nationale fraudedesk waarschuwt voor deze oplichterspraktijk. Lees hier wat je tegen de oplichters kunt doen
  • Op website van DVHN.nl werd donderdag een poll gehouden over het logo van FC Groningen. Uitslag weten? Hier klikken
  • Hans rijdt voor zijn zwemuitje wekelijks van Kampen naar Veendam. Waarom? Klik hier

Tip van de redactie

Weet je nog van die automobilisten die op de Oude Dijk in Exloo hun rijbewijs kwijtraakten na een snelheidscontrole? Een van hen was de verkeerswethouder in Borger/Odoorn. Lees hier wat het Openbaar Ministerie heeft besloten .

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar https://dvhn.nl/mijn-nieuws

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu