Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht vrijdag 27 augustus

Dit mag je niet missen. Dagoverzicht van vrijdag 27 augustus 2021.

Tóch gaswinning onder Waddenzee, UMCG-viroloog Alex Friedrich voelde zich onveilig en dieren in Wildlands kruipen weg van angst voor laag overvliegende F-16’s. Bekijk hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

‘Hoe halen mensen dit in hun hoofd?’

Minister Blok van Economische Zaken en Klimaat geeft toestemming voor gaswinning onder de Waddenzee vanaf 2023. Dat besluit kan op veel kritiek rekenen. ‘De Staat is nota bene veroordeeld omdat ze te weinig tegen klimaatverandering doen’

Verdachten aanslag Sikkom-journalist komen uit anti-coronahoek

De verdachten van de aanslag met brandbommen op Sikkom-journalist Willem Groeneveld en zijn partner komen uit de hoek van de anti-corona-beweging. De twee verdachten (32 en 31 jaar) staan beiden te boek als fanatieke ontkenners van Covid-19

Viroloog Friedrich voelde zich onveilig

UMCG-viroloog en OMT-lid Alex Friedrich kreeg op zijn privé-adres ‘vervelende brieven’ onder de deur geschoven. ‘Dat voelt niet fijn, het voelt onveilig. Vooral voor je familie, die er niks mee te maken heeft’

Lees al het nieuws uit Groningen

Dieren kruipen weg van angst voor F-16’s

De dieren in Wildlands trekken zich van schrik terug in hun hokken en bij Defensie regent het klachten. Piloten in opleiding vliegen met hun F-16’s op ongeveer 80 meter hoogte boven Assen, Hoogeveen, Hoogersmilde, Schoonoord en Emmen. De lucht trilt van het lawaai.

Provincie Drenthe strooit met miljoenen voor ondernemers. Maar waarom?

Een heer voor wie geld geen rol speelt. De provincie Drenthe lijkt soms wel op stripfiguur Ollie B. Bommel van Marten Toonder. Nu gaat er weer 10 miljoen euro naar MKB Fonds Drenthe. Waarom is dat nodig?

Lees al het nieuws uit Drenthe

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 102 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 52 in Drenthe. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente. Hoe het op de ic’s en verpleegafdelingen gaat? Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is vrijwel gelijk gebleven .

Corona krijgen beschermt beter tegen de deltavariant van het virus dan een volledige vaccinatie met Pfizer. Dit is waarom.

Meer nieuws over het coronavirus? Bekijk ons dossier .

Wie staat er centraal achterin bij FC Emmen?

FC Emmen speelt vanavond tegen De Graafschap. De grote vraag is: wie staat er centraal achterin?

Meer sport vind je hier .

Unmute Us op herhaling

De evenementensector gaat na het uitblijven van een reactie vanuit de overheid op de landelijke demonstratie van afgelopen zaterdag opnieuw de straat op. Unmute Us komt terug.

Lees meer over cultuur in Drenthe en Groningen. En o ja, heb je onze podcast Hooggeëerd publiek al beluisterd? Een aanrader, al zeggen we het zelf.

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Columnist Rosa Timmer kreeg rond half één ‘s nachts een telefoontje.

‘Het is mijn vriendin die ergens in de krochten van Groningen aan het drinken is. ,,Het is belachelijk!’’, is het eerste dat ze roept. Ik hoor iets dat lijkt op het geluid van het dichtschuiven van een deur van een busje.

,,Waar ben jij?’’, zeg ik terwijl ik de slaap uit mijn ogen wrijf.

,,Ze nemen me mee naar het bureau, ik zit achterin een ME-bus!’’, roept ze uit.

Nieuwsgierig naar het vervolg? Lees de hele column hier.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Dagoverzicht
menu