Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht vrijdag 28 april

Dagoverzicht vrijdag 29 april.

Johan Derksen, Wina Eberhard, Jorn Hofman, Robert Dijkgraaf en meer. Dit is het belangrijkste nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

Hoe het kaarsje van Johan Derksen het lont in het kruitvat deed ontvlammen

Hoe je het ook wendt of keert, het is de week van Johan Derksen. Lees hier wat hij donderdagavond over het kaars-incident zei in Vandaag Inside. Zelfs in Den Haag vinden ze er wat van. Lees hier en hier meer over de nasleep. En als je er niet genoeg van kunt krijgen: hier nog meer.

Paardenhouder uit het veld geslagen door verwoestende stalbrand

Gerhard Jansema uit Hoogkerk is paardenhouder. In de nacht van donderdag op vrijdag sloeg de schrik om zijn hart. De stal had door onbekende oorzaak vlam gevat. Zo liep het af met enkele van zijn dieren .

Heeft de Franse buldog nog toekomst?

Veel Franse buldogs zijn snel uitgeput. Hun rug en knieën zijn zwak en doen veel pijn. Heeft dit hondenras nog toekomst ?

Alle verhalen uit Drenthe lees je hier , die uit Groningen hier .

Wat doen al die gemaskerde Heerenveen-supporters bij het stadion van sc Cambuur

Voetbalsupporters bedenken rondom derby's vaak ludieke acties. Je hebt leuke, grappige, originele maar soms ook stuitende stunts. Oordeel zelf over deze actie van Heerenveen-supporters bij het stadion van sc Cambuur . Benieuwd naar de reactie van Cambuur? Hier te vinden !

Meer sport? Dat hebben we hier .

Hoeveel gevluchte Oekraïners verblijven in jouw gemeente? Check het hier

Drenthe en Groningen vangen meer dan 2.700 Oekraïners op. Hoeveel wonen er in jouw gemeente? Check het op deze kaart

Volg alles over de oorlog in ons liveblog

Wina maakt de dood bespreekbaar voor kinderen

Je bent juf en wordt geconfronteerd met de dood van één van je leerlingen. Hoe ga je daar mee om? Wina Eberhard uit Nieuw Buinen schreef er een boekje over .

Deze ondernemer tovert busjes om tot hippe campers

Jorn Hofman heeft zich als jonge ondernemer gestort op het bouwen van campers. De onderneming groeit als kool. Hofman heeft nog meer in petto .

Meer economie? Klikken

De vaandeldrager van Rembrandt is gearriveerd in Leeuwarden

De vaandeldrager van Rembrandt, u weet wel dat dure schilderij, is op zijn tournee door Nederland aangekomen in het Fries Museum in Leeuwarden. Zien? Vanaf zaterdag is het publiek welkom .

We hebben meer cultuur. Klik, kijk en lees hier

En verder:

  • Sporters en oud-sporters  brengen een bijzonder eerbetoon aan de overleden gehandicapten-atletiektrainer Teun Tol uit Emmen. Lees hier meer
  • De Staatsloterij is op zoek naar degene die ruim anderhalve maand geleden 12,8 miljoen euro heeft gewonnen. Heb jij dat lot misschien in bezit ?
  • Ook deze week was er naast alle rampen, branden en ongelukken ook nog goed nieuws. Gelukkig maar. Lees het goede nieuws hier
  • Onrust in Nieuwlande en Dalerpeel. Onbekenden maken er opnames mt camera's. Maar waarom?
  • Je vakantievlucht wordt geannuleerd. Wat kun je doen als consument? En valt er nog iets te verhalen? Vijf vragen en evenzovele antwoorden . Biedt Groningen Airport Eelde misschien de helpende hand? Lees hier meer .
  • Is er na dit seizoen nog plek voor aanvoerder Michael de Leeuw bij FC Groningen. Trainer Danny Buijs, die zeker vertrekt, is niet tevreden over de 35-jarige spits. Hier meer .
  • De otter heeft zich gevestigd in natuurgebied ‘t Roegwold bij Woudbloem. Bekijk hier de video .

Aanrader van de redactie

Hond Appie dreigde het gedroomde sprookjeshuwelijk van Nathalie en Bram uit Emmen te verstoren. Toen verscheen schoenmaker Willem als reddende engel ten tonele. Hoe het afliep, lees je hier .

Al het nieuws lezen? Klik hier

Nieuws

menu