Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht vrijdag 3 december

Het dagoverzicht van 3 december

Peter van der Voort, hulpsinterklazen, Danny Buijs en Temptation Island-koppel Wouter van Dort en Julia Akkerman. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Het is al code zwart

‘Het is al code zwart’, zegt UMCG-arts Peter van der Voort uit Groningen. Hij zat donderdag aan tafel bij het RTL-programma Beau. Volgens Van der Voort maken de artsen in het UMCG nu al strengere afwegingen of een patiënt op de intensive care moet worden opgenomen.

Een terugblik met het gescheiden koppel

Wouter van Dort (30) en Julia Akkerman (24) uit Groningen zaten veertien dagen op een tropisch eiland vol knappe vrijgezellen. Ze deden mee aan de populaire reality-tv show ‘Temptation Island: Love or Leave’ en blikken terug.

Benieuwd naar al het nieuws uit Groningen? Lees het hier

De wereld van de gewilde hulpsinterklazen

Een week voor de viering van Sinterklaas is in Drenthe geen hulpsinterklaas meer te verkrijgen. Heel wat mannen met diepe basstem kruipen graag in de huid van de bebaarde kindervriend. „Je bent opeens een celebrity.” Dit is de wereld van de gewilde hulpsinterklazen .

Voor meer nieuws uit Drenthe, klik hier !

Sportnieuws

In aanloop naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle van vrijdagavond spraken de sportverslaggevers met trainer Danny Buijs en speler Wessel Dammers. Waar liggen de krachten bij het, volgens Buijs goed voetballende, PEC Zwolle? Je ziet het in TV Milko!

Gaat FC Groningen het contract met trainer Danny Buijs in de winterstop nog verlengen of is de flirt met Go Ahead Eagles-oefenmeester Kees van Wonderen toch meer dan een gerucht? Lees hier de reacties van Mark-Jan Fledderus en Danny Buijs

Klikklikklik voor meer sportnieuws.

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Houden wij ons nog wel aan de maatregelen in de strijd tegen corona? De mobiele telefoongegevens van Google laten het zien. Bekijk hier ons gedrag in vier grafieken.

Scholen in coronabrandhaard Staphorst zetten luchtreinigers in de klaslokalen. En dat lijkt besmettingen te voorkomen . ‘Er zaten eerst zestig kinderen thuis, nu nul’

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland nam vandaag iets af .

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 504 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 347 in Drenthe. Bovendien vielen 3 sterfgevallen te betreuren. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente.

Al het coronanieuws lezen? Bijvoorbeeld over hoe en wanneer je thuis op corona mag testen. Je vindt het in ons dossier.

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Meppel wordt keer op keer op de hak genomen door de satirische website Nieuwspaal.nl. Donderdag verscheen er opnieuw een bericht waarin stond dat cafés in Meppel bier gaan leveren via de leidingen. Waarom is Meppel altijd de pineut? Hoofdredacteur Hans Wolterdijk legt het uit.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu