Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht vrijdag 31 december

Dagoverzicht vrijdag 31 december

Staan de oliebollen al op tafel? De bubbels koud? In dit overzicht op oudjaarsdag 2021 blikken we terug, kijken we vooruit en brengen we je de beste verhalen van de dag.

Liveblog oud & nieuw

Een uitbundige jaarwisseling zit er (opnieuw) niet in, maar er gebeurt genoeg. Daarom doen we in dit liveblog uitgebreid verslag van oudjaarsdag en - nacht in Drenthe en Groningen.

Toppers

Wie is de absolute sporttopper van 2021 (volgens onze sportredactie dan)? En waarom? Je leest het in het jaarlijkse overzicht van winnaars van de afgelopen twaalf maanden: Toppers.

Meer sport uit Drenthe en Groningen vind je hier.

Best gelezen

Slimme tips. Hartverscheurende verhalen. Heftig nieuws. Openhartige interviews. We hebben de best gelezen verhalen van DVHN in 2021 voor je op een rij gezet.

Kijktip

De oudejaarsconference van de publieke omroep is ditmaal in handen van Peter Pannekoek. Volgens recensent Esther Kleuver een absolute aanrader. ‘Pannekoek heeft met Nieuw bloed een goed doortimmerde voorstelling afgeleverd, met een hoge grapdichtheid en een mooie inhoudelijke duiding.’ Vanavond te zien op NPO 1, 22.30 uur.

Zonniger 2022

Kunnen we het virus in 2022 eindelijk van ons afschudden? Na wéér een jaar vol coronagolven en lockdowns snakt Nederland naar een optimistischer perspectief. En voorlopig is dat er ook, want experts verwachten een beter jaar. „Ik denk dat de situatie in 2022 gaat normaliseren.”

Keer op keer aangehouden

Het gaat te ver om te zeggen dat het voor Wietse Pakes uit Scheemda dagelijkse kost is, maar de keren dat hij met zijn auto door agenten aan de kant wordt gezet zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Hoe komt dat?

Noodlottig ongeval

Gisteravond verloor een 18-jarige fietser zijn leven op de spoorwegovergang vlakbij Pesse. Hij werd gegrepen door een trein. Uit een eerste onderzoek van ProRail werkten de waarschuwingssystemen naar behoren, en is er sprake van een ‘verdrietig en noodlottig ongeval’.

Shoppen in Duitsland

De oproep van demissionair minister Hugo de Jonge om vooral niet over de grens te gaan shoppen, leggen veel bewoners van Drenthe en Groningen naast zich neer. En ze zijn welkom in Duitsland, zolang ze zich maar aan de regels houden. DVHN ging kijken bij de Marktkauf in Meppen.

Knal het jaar uit met Dr. Denker

In de krant van vandaag (die van papier), staat de Eindejaarsknaller van Dr. Denker. Heb jij de puzzel met succes opgelost en wil je kans maken op 50 euro? Stuur dan je antwoord in!

Tot slot wensen we al onze lezers een mooie en veilige jaarwisseling toe en veel geluk, gezondheid en leesplezier in 2022. Tot volgend jaar!

Nieuws

Meest gelezen

menu