Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht vrijdag 8 oktober

Nieuwsoverzicht vrijdag 8 oktober.

Raymond Wanders uit Emmen, minister Arie Slob, Wouter en Julia uit Temptation Island, Ariane Hartono en -daar is-ie weer- Eric van Oosterhout. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Studentencorps Vindicat schendt privacy van aspirant-leden

Een week zonder nieuws over studentencorps Vindicat in Groningen. Zou dat lukken? Nee. Nog maar een paar dagen na de ophef over wild feestende studenten die bussen slopen en onder invloed de ring Groningen oversteken, ontdekt universitair docent privacyrecht Mathieu Paapst van de Rijksuniversiteit Groningen dat de studentenvereniging de privacy van aspirant-leden schendt door ze een uitgebreide vragenlijst voor te leggen waarin naar zaken wordt gevraagd die met deelname aan een studentenvereniging niets van doen hebben. Lees hier verder .

Er is meer nieuws uit Groningen. Klik hier .

Wethouder Emmen ruziet met minister Slob over bonus

Wethouder Raymond Wanders van Emmen wacht een stevig gesprek met minister Arie Slob van onderwijs. Wanders wil een douceurtje aan onderwijspersoneel van basisscholen met de grootste achterstanden verdelen over alle basisscholen. En dat is nu net wat de minsiter niet voor ogen heeft. Hoe loopt dat af? Lees hier verder .

Wil je meer nieuws uit Drenthe? Klik hier .

Tienduizend keer een zelfportret geschilderd en kunstenaar is nog niet op zijn hoofd uitgekeken

Culturele talkshow Onder de vulkaan begint zondag aan een nieuw seizoen in het Grand Theatre in Groningen. Te gast zijn schrijver Gerda Blees, Toef Jaeger en Philip Akkerman. Akkerman is als beeldend kunstenaar gespecialiseerd in het zelfportret. Sinds 1981 heeft hij zichzelf meer dan 10.000 keer geschilderd .

Meer cultuurnieuws is hier te vinden .

Weer een finale voor tennisster Arianne Hartono

De internationale top komt langzaam in zicht voor tennisster Arianne Hartono uit Meppel. Ze bereikte op het proftoernooi van Cherbourg in Frankrijk de halve finale in het enkelspel en de finale in het dubbelspel. Lees hier .

Meer sportberichten lezen? Klik hier .

Dit weekeinde op stap in de Groninger binnenstad? Polsbandje om

Het weekend staat voor de deur. Stappers staan te trappelen om de clubs te bezoeken. Weer gedoe met de QR-check? Op verzoek van Koninklijke Horeca Nederland gaa Groningen, in navolging van andere steden, werken met polsbandjes. Hoe dat er in de praktijk uit ziet? Klik hier .

Corona in Groningen en Drenthe: 116 nieuwe besmettingen

Het RIVM noteerde vandaag 43 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 73 in Drenthe. Landelijk is ook sprake van een sterke toename. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente .

Al het laatste coronanieuws check je in ons dossier .

Kunnen Wouter en Julia de verleiding in Temptation island weerstaan?

Toegewijde volgers van het televisieprogramma Temtation Island zitten op het puntje van hun stoel. Zwicht de Groningse Julia voor de verleidingspogingen van vrijgezel Niels. En hoe gaat Wouter om met het gemis van zijn geliefde Julia. Lees over alle ontwikkelingen en intriges in deze 'recap'. Klikken maar .

'Straks vallen er doden'. Steeds meer incidenten met messen in Emmen

Loop je rond met een mes op zak, dan is de kans groot, dat je het wapen vroeg of laat gebruikt. En dan niet om een appeltje te schillen. In Emmen werden vorig jaar 99 incidenten geregistreerd waarbij messen een rol speelden. Burgemeester Eric van Oosterhout maakt zich zorgen. 'Straks vallen er doden'.  Lees hier meer .

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Meer dan 13.000 mensen doen zondagmiddag mee aan de 4Mijl van Haren naar Groningen. De deelnemers aan de pakweg 6,5 kilometer lage tocht hebben er geen oog voor, maar waar draven ze eigenlijk aan voorbij? Verslaggever Ernst Slagter deed de route op de fiets en zocht de historie uit. Hier te lezen .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Dagoverzicht
menu