Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht woensdag 1 december

Dagoverzicht 1 december.

Piet Rabbeljee, Karla ten Napel, de brandstichter van de GGD-testlocatie in Emmen en een corona-uitbraak na een klaverjasavond in Sappemeer. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Klaverjasmiddag eindigt in besmettingshaard
 

Een gezellige dag klaverjassen in Sappemeer leidde tot een corona-uitbraak waarbij 27 mensen besmet raakten en één persoon overleed. Hoe kon dit zo uit de hand lopen?

Geen sint- en kerstcadeaus voor arme kinderen in Groningen

Ze waren sinds 2015 het vaste kerstcadeautje voor armlastige gezinnen in Groningen: tegoedbonnen van 50 en 25 euro voor kleding en speelgoed. Maar de gemeente verstrekt ze ineens niet meer en niemand weet waarom.

‘Ik wil niet bekend staan als de schurft-meid’

De jeuk is onuitstaanbaar, wasmachines draaien overuren en zalfjes zijn niet aan te slepen. Schurft is bezig aan een opmars. Groningse studenten zijn massaal aan het krabben. Apotheker Mark Fransen verkoopt tien keer zoveel crème als normaal. ‘Soms moeten we nee verkopen.’

Het is geen pretje, weten deze studenten uit Groningen. ‘Ik wil niet bekend staan als de schurft-meid’.

Meer nieuws uit Groningen lezen? Klik hier!

‘Let op, dit virus is een monster’

Naast de ruim tweehonderd coronapatiënten in de ziekenhuizen in het Noorden liggen er zestig patiënten op speciale covidafdelingen in de verpleeghuizen. En ook revalidatie-afdelingen van woonzorgcentra liggen vol covidpatiënten. Zoals Piet Rabbeljee uit Eelde. ‘Al mijn spieren weg. Let op, dit virus is een monster’

Deze man stak de GGD-testlocatie in Emmen in brand

Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden getoond van de brandstichting bij de coronatestlocatie van de GGD in Emmen. De aandacht voor de brand had gelijk effect: de politie heeft vijf tips binnengekregen .

Klik hier voor meer nieuws uit Drenthe.

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Is de piek van het aantal coronabesmettingen bereikt? Het RIVM vermoedt van wel, maar virologen zijn sceptisch. ,,Een opmerkelijke uitspraak”, vindt UMCG-viroloog Bert Niesters.

Op deze interactieve kaart zie je of het aantal coronabesmettingen in Drenthe en Groningen afneemt of groeit.

Na zes aangesloten dagen van stijgingen is het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen gedaald . Ook in Groningen, Drenthe en Friesland is een lichte afname in de ziekenhuizen te zien.

Nederland is begonnen met de boosterprik tegen corona. Hier zie je hoe we het doen in vergelijking met andere landen.

Bekijk hier het aantal nieuwe coronabesmettingen in jouw gemeente. Het landelijk aantal positieve coronatests is gezakt tot onder de 20.000, vanwege een storing.

Nog meer weten? Het laatste coronanieuws vind je in ons dossier .

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Het leven van Karla ten Napel (67) uit Emmen is fragiel door haar hartafwijking. In twee weken tijd kan ze hard achteruit gaan en is de dood nabij, aan de andere kant kan elk moment het verlossende telefoontje voor een donorhart binnenkomen.

Maar wat als een donor zich meldt als er geen IC-bed voor haar vrij is? „De kans is groot dat het dan klaar is.” Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het hier.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu