Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht woensdag 13 oktober

Het dagoverzicht van woendag 13 oktober. Bekijk wat je mogelijk gemist hebt in het nieuws. Bewerking: DVHN

De verhalen van Ton Kruisbergen, Ruud ten Wolde en Lucas van Foreest. Meiltje de Groot was te gast in DVHN Live om te vertellen over de vakantievluchten vanaf Eelde en gedeputeerde Cees Bijl gaf advies aan automobilisten die regelmatig op de N34 rijden. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Schrijver van boek over burenoverlast uit huis gezet

Ton Kruisbergen uit Haren heeft Vrede afgerond, zijn vuistdikke boek over hoe een burenruzie kan leiden tot een huisuitzetting. De zijne, welteverstaan. Ton en zijn vrouw Aya woonden in 2012 nog maar net in hun huurappartement vlakbij de Hortus in Haren, of daar begon het gedonder.

‘Ruud was precies het tegenovergestelde van de dood’

De in Emmen geboren Ruud ten Wolde was geliefd onder zijn duizenden volgers. Omdat hij zo’n fijne humor had en de levenslust van zijn account spatte. En ja, ook omdat hij zo open en eerlijk schreef over de kanker die hem ziek maakte. Zaterdag overleed hij op 29-jarige leeftijd. ‘Waar ik na de dood ook heen ga, Ruud is daar al. Ik zal er veilig zijn.’

Een sprankje hoop voor consumenten: gasprijs daalt

Tegen alle verwachtingen in dalen de prijzen voor gas en stroom. Maar een aantal energiebedrijven rekent toch een ‘wintertarief’ aan klanten - en dat mag dus niet. Toezichthouder ACM heeft meerdere klachten ontvangen en heeft de energiebedrijven die zich hier schuldig aan maken op de korrel. Hoe het precies zit, lees je in dit verhaal .

Check hier meer economische verhalen. Zoals deze: waarom de oplossing van het stikstofprobleem regionaal gezocht moet worden.

Rijd op de N34 zoals je op rijles leerde

Dat is het advies van gedeputeerde Cees Bijl tijdens een vergadering van een Statencommissie over de tijdelijke veiligheidsmaatregelen op de N34 tussen De Punt en Emmen. Het is volgens hem gevaarlijk als mensen een aanzienlijk lagere snelheid aannemen dan het overige verkeer: „Les 1 van je rijopleiding: ga zo veel mogelijk mee met de stroom van het verkeer.”

Klik hier en hier voor meer nieuws uit Drenthe.

112-nieuws van vandaag: politie met metaaldetectoren aan de slag, een zwaan op de motorkap en nepmedewerkers van de bank

Hieronder een greep uit het politienieuws van vandaag: Wat heeft een woning aan de Oosterweg in Zuidwolde te maken met de schietpartij aan de Bilderdijklaan in Hoogeveen? De politie doet al de hele ochtend onderzoek met ‘metaaldetectoren en zakjes’

Het dier bezorgde hem gisteravond flinke schade bij Sappemeer, maar een automobilist trok het lot van de door hem aangereden zwaan wel aan . Hij besloot woensdagochtend te gaan zoeken naar het gewonde dier en belde de brandweer.

Een bejaarde mevrouw is slachtoffer geworden van oplichting door een man die zich voordeed als medewerker van de ABN Amro . Hij troggelde haar via een oplichtingstruc 10.000 af.

Topschaker uit Groningen laat NK schieten vanwege coronapas

Topschaker (en titelverdediger) Lucas van Foreest doet niet mee aan het NK schaken in Hoogeveen als de deelnemers een coronatoegangsbewijs moeten laten zien. Met vijf andere schakers spande hij een kortgeding aan. Hoewel Van Foreest niet gevaccineerd is, zegt hij de strijd met de schaakbond en de gemeente Hoogeveen niet alleen voor zichzelf te voeren. De rechter heeft hem niet in het gelijk gesteld. Lees het rechtbankverslag hier .

Lees hier meer sportnieuws .

340 extra plekken voor asielzoekers

Gemeenten in Groningen willen 340 extra plekken voor asielzoekers realiseren. De burgemeester van Westerwolde roept op toch vooral tempo te maken: ‘ Die plekken zijn snel nodig, liever vandaag dan morgen .’ Met de opgave willen ze tegemoet komen aan de noodkreet van het rijk en het COA.

Nog meer Groningen? Klikken!

Coronacijfers, kaarten en nieuws: een analyse van het herfstoffensief

Het coronavirus is begonnen aan een herfstoffensief. Het aantal besmettingen loopt op, evenals het percentage positieve testuitslagen en het reproductiegetal R. Hoe zit het precies in jouw omgeving? Check het in deze analyse

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 101 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe en 130 in Groningen. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente . Een lichte stijging in onze regio, maar landelijk worden iedere dag veel meer besmettingen geturfd.

De stand van de corona-epidemie in Nederland is dus zorgelijk. Dat is het huidige risiconiveau in het nieuwe waarschuwingssysteem van de overheid. Of de maatregelen aangepast worden, hangt overigens ook nog af van bijvoorbeeld het aantal nog beschikbare bedden op intensive cares, de hevigheid van de komende griepgolf en de „maatschappelijke en economische context”.

In de grootste brandhaard Staphorst neemt de kerk zelf maatregelen . De Dorpskerk, een van de grootste kerkelijke gemeenten van Nederland, laat komend weekend minder mensen toe. Dat vanwege ’ernstige ziektegevallen onder gemeenteleden’ en het oplopend aantal besmettingen in Staphorst.

Al het coronanieuws check je in ons dossier .

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Elektrisch vliegen, pakketjes versturen met drones en elektrische auto’s opladen terwijl je op vakantie gaat. Wordt Groningen Airport Eelde het duurzaamste vliegveld van Nederland, of zelfs Europa? Directeur Meiltje de Groot vertelde in DVHN Live over de grootse plannen van de luchthaven.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar https://dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu