Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht woensdag 15 december

Het dagoverzicht van woensdag 15 december. Beeld: DVHN

Kasem M., de Lelylijn, ‘juice channels’, Chun Yan, Bo Scheeringa, Thijs Dallinga en Nanoah Struik. Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Moordverdachte Kasem M. in Marokko opgepakt

Kasem M. (73), de man die in 2019 tot vijftien jaar celstraf is veroordeeld wegens moord op Ilham Benchelh, is gearresteerd in Marokko . Benchelh verdween in 2010 spoorloos uit de woning in Siddeburen waar ze met M. woonde. M. woonde sinds 2011 in Marokko.

Twee doden in woning in Assen

In een woning aan de Sleutelbloemstraat in Assen zijn woensdagavond twee overleden personen gevonden . De politie is een groot onderzoek gestart

Lelylijn in regeerakkoord van grote betekenis voor het Noorden

De regeringspartijen hebben met de keuze voor een Lelylijn één van de best denkbare besluiten voor Nederland genomen, zegt de Groningse commissaris van de Koning René Paas. ‘Dit is niet zomaar iets’

Alles over ‘juice channels’, de nieuwe roddelrubrieken

Baby’s, bruiloften, (relatie)breuken, relletjes en andere roddels over BN’ers: als je ze volgt via Privé, RTL Boulevard en Shownieuws loop je hopeloos achter. Online circuleert de achterklap razend rap op zogeheten juicekanalen. Dit is hoe die werken en wat ze (anders) doen.

‘Ik wil mensen blij maken met lekker eten’

De man die niet bestond? Hij bestaat. En hoe! Sinds de opening deze week loopt het storm bij het afhaalrestaurant van Chun Yan in de Groninger wijk Oosterhogebrug. Videomaker Colin Mooijman nam een kijkje bij de dolgelukkige Chun: ‘Ik ben ontzettend dankbaar, ik voel me verwend als een kind’

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden .

Carbidschieten mag in Drenthe, maar dit zijn de regels

De twaalf Drentse burgemeesters zijn eensgezind over het carbidschieten op oudejaarsdag: met z’n vieren, geen publiek, bier en gehaktballen en tot uiterlijk 17 uur. Dit moet je verder weten.

‘Ik durf amper een stap te verzetten in mijn eigen café’

De eigenaren van café De Molle in Hollandscheveld en kroeg Pand 3&40 in Hoogeveen eisen dat de officiële waarschuwing die de gemeente hen gaf voor het niet naleven van de coronaregels wordt ingetrokken. ‘Zo niet, dan stappen we naar de rechtbank’

Meer nieuws uit Drenthe lees je hier.

Coronanieuws en de cijfers

En geen dagoverzicht zonder de dagelijkse cijfers. Zo zit het in jouw gemeente.

De boostercampagne is ondertussen duidelijk in een stroomversnelling gekomen, al gaat het in Drenthe wel vlotter dan in Groningen. We praten je in dit artikel helemaal bij.

Al het coronanieuws lezen? Dan ben je van harte welkom om ons dossier uit te pluizen.

De schoonheid van het platteland van Ierland

Voor haar droomproject dompelde de Groningse fotograaf Bo Scheeringa (60) zich een jaar lang onder in het Ierse plattelandsleven. Ze kreeg er te maken met stormen, oplichting, eenzaamheid en corona.

Ondanks alles zette ze haar avontuur door. Met als resultaat: PEAT, een fotoboek over de schoonheid van de Ierse veengebieden en de eeuwenoude traditie van het turfsteken. Nieuwsgierig geworden? Hier moet je zijn.

Klik hier voor onze cultuurpagina .

Dit is doelpuntenkanon Thijs Dallinga. Doet hij ook FC Groningen pijn?

FC Groningen speelt vanavond in Rotterdam tegen Excelsior. Alle ogen in dit bekerduel zijn gericht op Thijs Dallinga. De 21-jarige spits uit Hellum vertrok afgelopen zomer gedesillusioneerd bij FC Groningen om dit seizoen uit te blinken bij Excelsior. Alles weten over Dallinga? Klikkerdeklik.

Voor al het laatste sportnieuws kijk je hier.

Verder in het nieuws

  • Een opmerkelijke ontwikkeling in de zaak rond een bende uit Emmen die cocaïne probeerde te smokkelen uit Brazilië. Het OM is bereid te praten over een deal.

  • Nu de economie weer draait als een tierelier, is het steeds moeilijker om bouwvakkers te vinden. Herkenbaar?

  • De 42-jarige man die op vrijdag 3 december dood werd aangetroffen in een bungalow in Schoonoord is ‘onder verdachte omstandigheden’ gevonden. Er wordt vooralsnog niet uitgegaan van moord en/of doodslag. Wel is de politie op zoek naar opvallend geel busje .

  • Waarom het extra moeilijk is om aangifte te doen van seksueel geweld als de dader een bekende van je is , zoals bij het vermeende slachtoffer van Marco Borsato.

Tip van de redactie

De in Emmen opgegroeide Nanoah Struik had vroeger een andere voornaam. Een meisjesnaam. Maar Nanoah voelt zich geen meisje - en ook geen jongen. Tegenwoordig weet Nanaoh dat dit non-binair heet, maar het heeft een paar jaar geduurd voordat de puzzelstukjes op hun plek vielen. Marieke Kwak sprak Nanaoh uitvoerig en schreef dit verhaal. Lezen maar!

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu