Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht woensdag 16 februari

Beelden uit het belangrijkste nieuws van woensdag 16 februari.

Cafetaria Koning, Grunopark, Camping Break Out, het Pauperparadijs, Dudley en Eunice. Lees hier wat je (mogelijk) gemist hebt vandaag.

Traumahelikopter landt op Vismarkt in Groningen

Een niet alledaags beeld op de Vismarkt toen daar woensdagmiddagde de traumahelikopter landde . Er was een melding binnengekomen dat er iemand op een dak liep en mogelijk in nood verkeerde. De politie rukte massaal uit.

Cito past regels aan na uitlekken opgaven op TikTok

Toetsenontwikkelaar Cito past regels aan nadat begin deze maand antwoorden van de kijk- en luistertoetsen voor havo en vwo (Engels, Duits en Frans) uitlekten op het videoplatform TikTok. Leerlingen deelden daar opgaven en boden ze te koop aan.

Cafetaria Koning, een begrip in de stad Groningen, staat te koop

Cafetaria Koning aan de Bedumerweg is een begrip in de stad Groningen. Het eethuis is zelfs onderdeel geworden van het culturele erfgoed. Maar daar komt een einde aan want de cafetaria staat te koop .

Gemeente Groningen koopt Grunopark en Camping Break Out voor uitbreiding Meerstad

Om de uitbreiding van Meerstad mogelijk te maken heeft de gemeente Groningen het Grunopark en Camping Break Out gekocht. De vaste gasten van de camping moeten weg zijn in april 2024. Meerstad telt straks 8000 woningen. Hier lees je meer over de plannen die nu worden gemaakt.

Al het nieuws uit Groningen? Dat vind je hier

Assen snijdt huisjemelkers de pas af met zelfbewoningsplicht en anti-speculatiebeding

Assen wil met nieuwe regels wantoestanden op de huizenmarkt voorkomen, waarin recent aangekochte woningen door pandjesbazen voor torenhoge prijzen worden doorverkocht of onderverhuurd. Met een zelfbewoningsplicht en anti-speculatiebeding wordt huisjesmelkers de pas afgesneden.

Bijzonder: officier van justitie en advocaat in openbaar gehoord over onderzoek naar cocaïnebende uit Meppel

Donderdag is er een bijzonder tafereel in het gerechtshof in Leeuwarden . Daar worden een officier van justitie en een advocaat in het openbaar onder ede gehoord over het onderzoek Maggiora naar de cocaïnebende van Saied H. uit Meppel.

Gaat de voorstelling van het Pauperparadijs toch door deze zomer?

De opvoering van het Pauperparadijs komende zomer bij het Gevangenismuseum in Veenhuizen gaat mogelijk toch door. De provincie Drenthe zet de deur op een kier .

Meer nieuws uit Drenthe? Je kunt hier verder lezen

Shorttrackster Suzanne Schulting op 1500 meter genoegen nemen met bronzen medaille

Shorttrackster Suzanne Schulting is er niet in geslaagd een vierde olympische titel te winnen. De 24-jarige moest woensdag op de 1500 meter genoegen nemen met een bronzen medaille . Ze huilde na afloop tranen van teleurstelling .

Nederland naar zesde plek medaillespiegel

Nederland is een plekje gezakt in de medaillespiegel van de Olympische Spelen in Peking. TeamNL staat nu zesde , een plek die het deelt met Zweden.

Meer (olympisch) sportnieuws vind je hier .

Corona in Drenthe en Groningen

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 2636 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 2418 in Drenthe. Bekijk de cijfers in jouw gemeente.

Meer corona? Bekijk ons dossier .

Verder in het nieuws

  • Storm Dudley trekt woensdag over Nederland en ook donderdag blijft het waaien. Maar het lijkt erop dat het vrijdag pas echt los gaat met storm Eunice. Hoe heftig gaat het de komende dagen worden?
  • De politie heeft in Groningen een man uit het water gehaald bij het Stadsstrand. De man werd bij toeval ontdekt. Hij lag enkele meters van de kant met zijn gezicht naar beneden in het water

  • Er is 10 jaar cel geëist tegen de man die wordt verdacht van het doodsteken van Els Slurink. Lees het liveblog terug van dag 2

  • Fluitenberg is sinds woensdag zeven weken lang niet bereikbaar vanaf de A28 en de Middenveldweg

Aanrader van de redactie

Nog maar een paar dagen en de voorjaarsvakantie begint. Veel Nederlanders gaan, helemaal nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, naar de bergen. Daar krijgen vakantiegangers wel te maken met mondkapjesplicht in afgesloten skiliften en gondels. Maar hoe doe je je mondkapje op en weer af terwijl je je skihelm op hebt? We hebben 7 handige (en goedkope) manieren voor je op een rijtje gezet.

Wil je meer nieuwsbrieven ontvangen? Kijk dan hier en meld je met één klik aan!

Nieuws

menu