Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht woensdag 18 augustus

Dit mag je niet missen. Dagoverzicht van woensdag 18 augustus 2021.

Een elektricien uit Emmen komt er niet weg en vreest voor zijn leven in de Afghaanse hoofdstad Kabul. En zo'n alarmknop als Johan Derksen kreeg, werkt die? Verder: Groningen en Drenthe worden misschien weer rood op de coronakaart van Europa, het RIVM maakt zich zorgen over de herfst en het bekende restaurant Humphrey's is na 30 jaar failliet. Bekijk hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Vast in Afghanistan

Een 27-jarige Emmenaar probeerde tot twee keer toe weg te komen uit Afghanistan. Na anderhalf uur worstelen door de mensenmassa bereikte hij de noodgate op het vliegveld. Maar de Amerikaanse soldaten lieten hem niet door. Hij zit nog steeds vast in Kabul en probeert niet voortdurend in de paniek te zijn.

Derksen-alarm

Hij werd zelf bedreigd en loopt tegenwoordig rond met een 'alarmknop' op zak. Niks bijzonders , aldus Johan Derksen, zoveel mensen hebben er tegenwoordig een. Maar klopt dat? En hoe werkt zo'n apparaat eigenlijk?

Alle kleuren van de coronakaart

De kans bestaat dat Drenthe en Groningen deze week opnieuw rood worden op de coronakaart van Europa. Terwijl ze vorige week nog van rood naar oranje gingen. Wat blijkt: het bepalen van de risicokleur is een gegoochel met cijfers .

ING Bank vs. viruswappies

Nepnieuws verspreiden over het coronanieuws is natuurlijk een slecht idee. Het kan je bovendien op problemen met je bank komen te staan. Zo leerde vermeend nepnieuws-verspreider Tom Zwitser van uitgeverij De Blauwe Tijger uit Groningen.

Meer nieuws over het coronavirus? Bekijk ons dossier .

Robben langs de lijn

Arjen Robben mag dan 96 interlands achter zijn naam hebben staan, hij stond dit weekend gewoon te vlaggen bij de wedstrijd van zijn zoon Luka in Winschoten.

Meer sport? Hierzo . Nog eens terugblikken op het voetbalweekend? Check TV Milko en TV Meerdijk .

Restaurant Humphrey's failliet

Dertig jaar zat restaurant Humphrey's aan de Vismarkt in Groningen. Daar kwam abrupt een eind aan. Het restaurant (dat bekend werd door de keuzemenu's met vaste prijs) ging vanwege een huurverhoging failliet. Hoop is gevestigd op een doorstart.

Lees hier al het nieuws uit Groningen. Meer economie en zaken? Hier .

Goud voor 'De Kinderen van Ruinerwold'

De documentaire over de kinderen die hun leven in het geheim leefden op de afgelegen boerderij in Ruinerwold is genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. 'Een enorme eer!', aldus documentairemaakster Jessica Villerius.

Meer nieuws uit Drenthe? Kijk hier .

'Niet normaal, Theo'

Terwijl de wereld vreest voor de uitkomsten van het onheilspellende klimaatrapport , pleurt een onbekende groep feestvierders het Stadspark in Groningen helemaal vol met afval. Bekijk de beelden .

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 73 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 68 in Drenthe. Bekijk hier hoe het in jouw gemeente gesteld is .

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

En over Noorderzon gesproken: daar ga je niet alleen voor de voorstellingen heen, maar ook voor het lekkere eten en drinken. Want waar haal je anders bitterballen van oesterzwammen gekweekt op koffiedrab?

Dit zijn de eettentjes waar je de komende vijf dagen nog moet zijn. Uiteraard uitgebreid getest door onze culinair verslaggevers.

Nieuws

Meest gelezen

menu