Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht woensdag 18 mei

Beelden uit het nieuws van woensdag 18 mei. Bewerking: DVHN

Stappers die elkaar waarschuwen voor een ongewenste injectie met verdovende drugs, een proefboring met mogelijk grote gevolgen in Onstwedde, een waterput In Papenvoort en een analyse van vier jaar Danny Buijs. Lees hier wat je (mogelijk) gemist hebt vandaag.

‘Pas op voor ongewenste injecties met naalden’

Groningse stappers waarschuwen elkaar voor ‘needle spiking’: een ongewenste injectie met verdovende drugs. De politie heeft enkele meldingen binnen, maar is vooralsnog terughoudend. Net als de gemeente Groningen. Al spreekt een woordvoerder van ‘een zorgelijke ontwikkeling’.

Henk Groenewold zoekt een schat onder Onstwedde

Het zijn spannende dagen voor Henk Groenewold, directeur van geothermiespecialist LTA Energy. Zijn bedrijf doet een proefboring in Onstwedde, naast openluchtbad ’t Vlasmeer. Deze boring moet uitwijzen of het hele dorp dankzij een zoutpijler in de bodem van het gas kan.

Al het nieuws uit Groningen lezen, klik hier .

Naud, Alica en hond Saki wachten 4,5 uur op een donker treinstation in Meppel

Spoorwegbeheerder ProRail werkt tot 23 mei aan het spoor rond Hoogeveen. Treinreizigers kunnen voorlopig niet verder reizen dan station Meppel. De NS zou bussen inzetten. Maar dat gaat niet altijd goed. Zo moesten Naud, Alica en hond Saki in de nacht van maandag op dinsdag 4,5 uur wachten op het station in Meppel.

Bosbrand bij Gieten? Met deze nieuwe waterput is dat zo weer geblust

Een specialistisch team van de Koninklijke Landmacht slaat een waterput bij Papenvoort. Tot vreugde van Veiligheidsregio Drenthe: toekomstige branden in de bossen rond Gieten en Borger kunnen straks binnen no time geblust worden.

Meer nieuws uit Drenthe? Hier .

Oorlogssituatie bedreigt vakantieseizoen Bulgarije

De Bulgaarse zomer valt in het water door de oorlog in Oekraïne. Gogo Tours en Sunweb schrappen zelfs alle reizen naar het feestoord. Met als gevolg dat de (oranje) feestcafés aan de Zwarte Zee opnieuw een rampzomer vrezen.

Volg de actuele ontwikkelingen over Oekraïne in ons liveblog .

Jeroen Wielaert breidt biografie over Harry Muskee uit tot nieuw boek

Bijna 20 jaar geleden schreef journalist Jeroen Wielaert het levensverhaal van Harry Muskee op in De Missie . Maandag verschijnt een nieuwe versie van die bekroonde biografie, mét een nieuwe titel: Final Blues . Is daarmee alles gezegd en geschreven over het in 2011 overleden bluesicoon uit Drenthe?

Meer cultureel nieuws? Hier klikken .

Dit heeft Danny Buijs in vier jaar bereikt met FC Groningen

Het tijdperk Danny Buijs zit er na vier seizoenen op bij FC Groningen. Wat heeft de trainer in die periode bereikt? We beoordelen het aan de hand van de sportieve resultaten, de transferopbrengsten en doorstroming van jong talent vanuit de jeugdopleiding.

Groundhopper Tom uit Slochteren verdiepte zich in de voetbalcultuur van Albanië, gastland van de Conference League-finale

,,De Albanezen zullen massaal op de hand van AS Roma zijn. Daar kun je honderd procent op rekenen”, zegt groundhopper Tom Bodde uit Slochteren. Hij maakte voor het voetbaltijdschrift Panenka Magazine een tiendaagse rondreis door Albanië, gastland van de Conference League-finale op 25 mei tussen Feyenoord en AS Roma.

Al het sportnieuws lezen? Klik hier .

Verder in het nieuws

  • ‘Geintje’ van voetballers De Weide resulteert in wedstrijd in Olympisch Stadion tegen FC De Rebellen

  • Het lichaam dat dinsdag is gevonden in het Hoendiep in Hoogkerk is van een 61-jarige man uit Groningen. De politie sluit een misdrijf uit

  • Het Openbaar Ministerie en de advocaten van vier uit Emmen afkomstige verdachten van het smokkelen van kilo’s cocaïne uit Brazilië stevenen af op een deal

  • Bertien Minco is nieuwe directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork

  • Supermarkt Jumbo sluit zijn deuren in winkelcentrum Cité in Assen

  • Bjorn Meijer (inmiddels ex-FC Groningen) toont zich ambitieus: ‘WK komt te vroeg, maar ik wil vaste waarde Oranje worden’

  • Ik zeg tegen de moeder van de visboer: ‘Je moet hem gewoon uit zijd...’ | column Herman Sandman

Aanrader van de redactie

Hemeltjelief bij Caro in Ezinge en De Buinerhoeve in Buinen zijn twee van de drie genomineerden voor de titel Beste B&B van Nederland. Vijf vragen aan de trotse eigenaren.

Nieuws

Meest gelezen

menu