Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht woensdag 22 december

Dagoverzicht woensdag 22 december

Frits Doddema, Danny Buijs, Laurens van Leusen, Margreet Bolwijn en meer. Lees wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Groningen wekt energie op uit een voetpad. Hoe dan?

Groningen gaat experimenteren met een voetpad dat zonne-energie opwekt. Lees hier hoe en waar dat gaat.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden .

Wat hangt op drugsgebruik betrapte militairen boven het hoofd?

Veertien militairen hebben Defensie een slechte naam bezorgd. Enkele maanden terug werden de militairen van de kazerne uit Assen, die gestationeerd zijn op Curaçao, betrapt op het gebruik van harddrugs. Voor het eerst reageert commandant Laurens van Leussen op het incident. Lees hier .

Meer nieuws uit Drenthe lees je hier

Verdwijnt de afdeling kinder-hartchirurgie uit Groningen?

Opwinding onder kinderchirurgen nu er een plan van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid op tafel ligt om de afdeling kinder-hartchirurgie van het universitair Medisch Centrum Groningen op te doeken. Hier meer .

Meer nieuws? Klik hier .

De zoektocht naar vrijheid van Reinier Paping

Reinier Paping, de winnaar van de zwaarste Elfstedentoch ooit, overleed deze week. Documentairemakers Ramon Hoogerhuis (27) en Evert Haagsma (37) doken in het leven van de legendarische winnaar van de Elfstedentocht van 1963. Lees hier over Papings zoektocht naar vrijheid .

Het hele cultuuraanbod zien en lezen? Check ons online cultuurkatern .

FC Groningen gaat op zoekt naar nieuwe trainersstaf

De wegen van trainer Danny Buijs en FC Groningen gaan aan het einde van dit seizoen uiteen. Ook neemt de club afscheid van eerste assistent Adri Poldervaart. Lees hier meer . Wie moet de nieuwe trainer worden? Vul hier onze poll in .

Voor al het laatste sportnieuws kijk je in ons sportkatern.

Bij de vijftigste sterfdag van Godfried Bomans

Ter ere van de vijftigste sterfdag van Godfried Bomans leest Herman Sandman een van zijn sprookjes voor. Klik hier, en kijk en luister .

Meer lezen over cultuur en media? Hier vind je alles.

Heeft deze ondernemer de methode tegen roestvorming in handen?

Op veel plekken in de provincies Groningen en Drenthe zijn op veel plekken zijn ze te zien: windmolens. Hoe voorkom je dat deze installaties aan roest ten onder gaan. Frits Doddema uit Spijk denkt het antwoord te hebben gevonden. Hier meer .

Meer economisch en financieel nieuws ? Onze redacteuren zitten erbovenop. De ontwikkeling huizenprijzen bijvoorbeeld. Klik en lees .

Hoe heurt ‘t eigenlijk aan het kerstdiner?

De kerstdiners komen er weer aan. Zo’n avond aan tafel met vrienden of familie kan heel gezellig zijn, mits je wat extra aandacht aan je tafelmanieren schenkt. Lees hier handige tips .

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Klikklikklik hier

Waarom mediator Margreet Bolwijn blijft geloven in vrede op aarde

Ze ziet de mensen vaak op hun lelijkst: woedend, teleurgesteld, cynisch en verdrietig. Toch blijft mediator Margreet Bolwijn onverminderd optimistisch over mensen. Lees hier meer .

Het interview met Margreet Bolwijn is een verhaal uit de kerstbijlage die vrijdag bij de papieren krant verschijnt. De verhalen uit deze bijlage verschijnen ook online. Hou de DVHN.nl dus in de gaten.

Dit zijn de besmettingscijfers van woensdag

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal nieuwe 440 coronabesmettingen in Groningen en 367 in Drenthe. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente .

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier .

Verder in het nieuws

  • Een koophuis wordt steeds duurder. Maar hoe hard zijn de prijzen eigenlijk gestegen? Lees hier .
  • Zou het dan echt gebeuren? Krijgen we een witte kerst ?
  • ,,De gang van zaken is harteloos.’‘ Eigenaren van vakantiehuisjes op vakantiepark Meerzicht bij het Leekstermeer houden donderdagavond bij wijze van protest een lichtjesactie. Lees hier waarom .
  • Het jaar loopt ten einde. Hoogste tijd voor allerlei jaaroverzichten. Dit zijn de grootste natuurrampen van de afgelopen twaalf maanden. Lees en kijk hier . En wat worden de meest populaire babynamen van het komende jaar? Lees hier . De redactie Drenthe blikt terug op de maand mei. Hier te lezen . Enne, waar zouden eigenlijk de meeste baby’s geboren zijn. Klik hier en je weet ‘t .
  • Bewoners van een appartementencomplex aan de Bloemsingel in Groningen stonden woensdagmiddag op straat. Lees hier waarom .

Zo puzzel jij rond kerst met ons mee

De Dr. Denker Kerstpuzzel geeft je het heerlijke kerstgevoel! Wat is er gezelliger dan samen met familie of vrienden je hoofd te breken over onze cryptische beeldpuzzeltjes? Ben je (nog) geen abonnee, maar wil je wel graag meedingen naar de prijzen? Dat kan zo!

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu