Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht woensdag 25 augustus

Dit mag je niet missen. Dagoverzicht van woensdag 25 augustus 2021.

Het intimideren van vrouwen op straat moet strafbaar worden, bewoners van Harkstede willen geen verslaafden in hun straat en de Action gooit haar prijzen omhoog. Hartpatiënten blijken speed te kunnen gebruiken en als je een rieten dak op je huis wilt dan kun je lang wachten. Bekijk hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Natte zomer? Boswachters springen een gat in de lucht

Niet fijn, al die regen? Boswachters vinden van wel. Het natte voorjaar en dito zomer zijn een oppepper voor alles dat groeit en bloeit.

Groningse (beruchte) pandjesbaas heeft ruzie met zijn jeugdvriend

Joshua Camera staat in Groningen bekend als een kamerverhuurder die intimidatie en geweld niet schuwt. Dinsdag stond hij voor de rechter tegenover zijn jeugdvriend. Ze zouden samen bouwen in de binnenstad van Leeuwarden, maar kregen ruzie .

NIMBY in Harkstede: bewoners zijn vertrouwen in gemeente kwijt

Omwonenden van de Hoofdweg in Harkstede willen geen Skaeve Huse , waarin mensen met psychische nood en verslavingsproblemen gehuisvest moeten worden, in hun buurt. Ze voelen zich niet serieus genomen door de gemeente Groningen en hebben het gevoel dat hun omgeving als afvoerputje wordt gebruikt.

Muziekscene Groningen verliest een icoon

Jan Kooi is op 62-jarige leeftijd overleden. De mede-eigenaar van de platenzaak van Elpee in Groningen was onvermoeibaar promotor van obscure bandjes en ander ongepolijst moois. Uit het hele land komen geschokte reacties.

Rieten daken: vroeger armoedig, nu populair en heel duur

Wil jij een rieten dak op je huis? Dan betaal je door stokkende containeraanvoer uit China de hoofdprijs en mag je zeker een jaar wachten. De Action kampt overigens met iets soortgelijks: de budgetketen verhoogt haar prijzen vanwege gestegen prijzen van grondstoffen en containervervoer.

Brandstichting in de Wilms Boô was een dieptepunt

Oudheidkundige stichting De Spiker in Schoonebeek bestaat een halve eeuw. De brandstichting in de Wilms Boô in Nieuw-Schoonebeek was een dieptepunt in haar geschiedenis. De veestal met hooischuur uit 1640 brandde volledig af.

Een ton aan gps-apparatuur weg: voor de tweede keer

Voor de tweede keer in een jaar tijd werd bij loonbedrijf Vink in Lhee gps-apparatuur uit tractoren gestolen. Mede-eigenaar Rick Wijntjes is bang dat de georganiseerde bende die vorige jaar door Nederland trok en voor 50 miljoen aan apparatuur stal, terug is.

Kan een hartpatiënt speed gebruiken?

Of de man, veroordeeld voor wapen- en munitiebezit als hartpatiënt wel speed kan gebruiken , vroeg een rechter in Drenthe. ,,Blijkbaar wel”, antwoordde hij. ,,Want hij tikt nog steeds.”

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noteerde over het afgelopen etmaal 74 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe en 70 in Groningen. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente .

Het lijkt nog ver weg, maar op een dag zijn we van de pandemie af. Corona wordt volgens deze virologen op den duur een mild verkoudheidsvirus waar alleen de meest kwetsbare mensen die nu ook een griepprik krijgen, tegen ingeënt hoeven te worden. Ben jij trouwens bang voor zo’n prik dan kun je hier terecht. Mét je huisdier.

Meer nieuws over het coronavirus? Bekijk ons dossier .

Sport

30 weetjes over de Rolling Stones

Je weet vast dat Rolling Stones drummer Charlie Watts is overleden , maar weet je ook waarom Pianist Ian Stewart altijd uit het zich moest blijven ? En dat er een Lost Rolling Stone in Diever woont?

Lees meer over cultuur in Drenthe en Groningen. Beluister ook onze eerste cultuurpodcast Hooggeëerd publiek.

Verder in het nieuws

  • De Nederlandse heidevelden kleuren weer pimpelpaars. Helaas blijft er steeds minder heide over.
  • Straatintimidatie moet strafbaar worden vindt Tweede Kamerlid Ingrid Michon-Derkzen (VVD). ‘Het is beangstigend en leidt ertoe dat vrouwen in bepaalde wijken niet alleen op straat durven en hun route en kleding uitkiezen op het vermijden van risico’s.’

Tip van de redactie

Het experiment van generaal Johannes van Den Bosch – hij stichtte de Koloniën van Weldadigheid, de huidige penitentiaire inrichting in Veenhuizen in 1895 – is mislukt. Toch heeft Van den Bosch met zijn ideeën wel degelijk bijgedragen aan de manier waarop wij nog altijd omgaan met het armoedevraagstuk. Je hoort er alles over in de laatste aflevering van onze podcast De Koloniën .

Kende je de podcast nog niet en hoor jij een verhaal graag van voren af aan? Begin dan hier met aflevering 1 .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu