Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht woensdag 27 oktober

Dagoverzicht woensdag 27 oktober.

Een gekantelde Defensievrachtwagen vol springklare munitie, grote zorgen over de aanpak van seksueel geweld, een tegenvaller bij de verbouw van het Hoofdstation in Groningen en nog veel meer. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Professionals luiden de noodklok over aanpak seksueel geweld

Professionals in gezondheidszorg uit het Noorden luiden de noodklok over de aanpak van seksueel geweld . Ze stellen dat slachtoffers jarenlang zijn verwaarloosd. Dagblad van het Noorden maakte in samenwerking met het Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe een vijfdelige serie. Het eerste deel verscheen vandaag .

Zware tumor-operatie gaat op het allerlaatste moment niet door vanwege een spoedgeval

De wereld van Jantina van der Veen (59) stortte vrijdagochtend vroeg even in. Door een spoedgeval ging haar zware tumor-operatie niet door. ,,Ik had de operatiekleren al aan. De verpleegkundigen hadden met de voet de rem van het bed gehaald, toen kwam er een telefoontje en ging het feest in een keer niet door.” Lees haar aangrijpende verhaal.

Vrachtwagen vol met springklare munitie kantelt bij Huis ter Heide

Bij Huis ter Heide kantelde een Defensievrachtwagen die was volgeladen met springklare munitie. Drie huizen zijn ontruimd. De Veiligheidsregio Drenthe riep mensen op om minimaal een kilometer op afstand te blijven. Boer Bert Hommes hoorde de enorme knal, ontfermde zich over de chauffeur en moest zijn koeien en kalfjes achterlaten .

Verkoper van beveiligingssystemen ten onrechte beschuldigd van oplichting

Jordi Beeksma (30) uit Hoogeveen gaat elke dag langs de deuren om beveiligingssystemen te verkopen. Hij werd door de politie per ongeluk én ten onrechte bestempeld als oplichter. Hij baalt als een stekker

Er gebeurde vandaag natuurlijk veel meer in Drenthe. Dat lees je hier

Tegenvaller bij verbouw Hoofdstation Groningen

De verbouwing van het monumentale Hoofdstation in Groningen loopt tegen een fikse tegenvaller aan . De aannemer heeft ontdekt dat de oorspronkelijke bouwtekeningen waarop architect Koen van Velsen zijn ontwerp gebaseerd heeft, in de praktijk niet meer overeenstemmen met de feitelijke situatie.

Onderzoek naar beknelling van 3-jarige jongetje in geldautomaat in Gamma Stadskanaal

Geldmaat onderzoekt hoe een 3-jarig jongetje bekneld raakte in een geldautomaat in Stadskanaal. Het jongetje zat ruim twee uur met zijn vinger vast in een geldmaat in de Gamma.

Lees al het nieuws uit Groningen

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 177 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 153 in Drenthe. Benieuwd naar de cijfers in jouw gemeente? Klik hier .

Aparte coronamaatregelen voor ongevaccineerden?

Gaat Nederland nieuwe, aparte coronamaatregelen invoeren voor ongevaccineerden? In landen om ons heen gebeurt het al, op rigoureuze wijze .

Meer nieuws over het coronavirus? Bekijk ons dossier .

Danny Buijs is niet van plan spelers te pleasen in bekerduel tegen Helmond Sport

FC Groningen kan vanavond in het bekerduel tegen Helmond Sport de eerste stap zetten op weg naar een nieuwe mijlpaal. Alleen al om die reden hoeven de reguliere bankzitters niet te rekenen op een basisplaats. ,,Ik ga niet iedereen lopen pleasen’’ , zegt trainer Danny Buijs.

Mark Emke uit Groningen is de nieuwe roeibondscoach van Noorwegen

Mark Emke uit Groningen wordt de nieuwe roeibondscoach van Noorwegen. Emke werd twee weken geleden zonder een duidelijke reden ontslagen door de Nederlandse roeibond en vertelt dat hij geen zin had om op de bank te blijven zitten .

Meer sport? Dat lees je hier .

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Seksueel geweld wordt bijna niet besproken, maar de cijfers liegen niet. In iedere familie is er iemand die het meemaakt. Hoe kun je een kind onderzoeken als er een vermoeden is van seksueel misbruik? Orthopedagoog Anneke van Duin richtte als eerste in 1988 het Diagnostisch Centrum Groningen op. Het centrum ging ter ziele met de moord op haar collega Els Slurink. Van Duin, 80 jaar, strijdt nog steeds .

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar https://dvhn.nl/mijn-nieuws

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu