Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht woensdag 6 oktober

Foto's: DvhN en ANP

Nog even over de energieprijzen. Die blijven maar stijgen. Hoe komt dat toch? Maar ook over het verdriet van Marjolein Roossien uit Assen, duizenden flitsboetes in Drenthe, gevonden nazi-attributen in de gemeente Coevorden en een opa die op zijn familie in zou zijn gereden met een shovel. Dit is vandaag in het nieuws:

Energieprijs bereikt recordhoogte. Hoe komt dat toch?

De energierekening van een gemiddeld gezin stijgt dit jaar waarschijnlijk met 550 euro. Wat staat ons verder nog te wachten? Zullen de prijzen verder stijgen en hoe komt dat? Ben Woldring beantwoordde in DVHN Live vragen over de hoge energieprijzen en welke keuzes je daarin het beste kan maken.

18.000 flitsboetes in Drenthe

Valt er een envelop uit Leeuwarden op de deurmat, dan weten de meeste mensen wel hoe laat het is: een bekeuring van het CJIB. In Drenthe zijn er in vier maanden tijd 18.000 flitsboetes uitgedeeld. Maar welke flitspaal levert de meeste bekeuringen op? Je leest het in dit artikel!

Wil je meer nieuws uit Drenthe lezen? Klik dan hier

Het grote verdriet van Marjolein Roossien

Tien jaar geleden kreeg Marjolein Roossien (35) uit Assen een kindje dat veel te vroeg ter wereld kwam. Ruben werd geboren met 26 weken en 5 dagen. Hij wordt echter nooit vergeten. ,,Ruben is echt onderdeel van het gezin, hij komt meerdere keren per week ter sprake.” Ze vertelt in dit verhaal over het verwerkingsproces en waarom ze de stichting Earlybirds oprichtte.

Nazi-attributen en wapens gevonden

Hij heeft er naar eigen zeggen niets mee, maar de politie vond tijdens een huiszoeking wel degelijk nazi-attributen in zijn woning. Deze aanhanger van het rechtsextremisme uit gemeente Coevorden bedreigde in Emmen en Hoogeveen mensen met geweer en schoot in de lucht . De man moest voor de politierechter verschijnen en gaf daar tekst en uitleg .

Coronapas mag blijven van de rechter

Hij vindt het coronatoegangsbewijs ‘onwettig, strafbaar en discriminerend’, maar advocaat Bart Maes moest een nederlaag slikken in de rechtbank van Den Haag. De rechter is het namelijk niet met hem eens en dus mag de coronapas met QR-code blijven. Hoe de rechtbank tot dat oordeel kwam, lees je hier .

Al het coronanieuws ( bijvoorbeeld over het aantal besmettingen dat opnieuw is toegenomen ) check je in ons dossier .

Opa (70) verdacht van inrijden met shovel op zijn familie

Een 70-jarige man uit Uffelte wordt ervan verdacht dat hij met een shovel met opgeheven paletvorken is ingereden op zijn zoon, schoondochter en kleinzoon. Maar volgens hem is het totaal anders gegaan . ,,Ik heb sinds het incident geen woord meer met ze gesproken...”

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Ze zijn te vinden in flink wat tuinen en blijven het hele jaar door groen, maar flink wat tuinliefhebbers kijken de laatste maanden met pijn in de ogen naar hun buxussen. De buxusmot houdt in heel Noord-Nederland huis en het hongerige beestje laat een kale en dorre plant achter. Valt er nog iets te redden? Tuinman Martin Knol geeft tips .

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar https://dvhn.nl/mijn-nieuws

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu