Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht woensdag 8 december

Beeld uit het belangrijkste nieuws van woensdag 8 december 2021.

Chaos in de trein tussen Delfzijl en Groningen, een miljoen euro voor inwoners van Scheemda en een boek vol nieuwe verhalen over Elvis Presley, geschreven door Godfried Nevels uit Groningen. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Doodsangsten in de trein tussen Delfzijl en Groningen

De trein van 07.52 uur, van Delfzijl naar Groningen, zat vanmorgen zo vol en was zo zwaar dat de machinist niet meer kon stoppen bij station Sauwerd. De 14-jarige dochter van Bianca Drenth uit Bedum stond doodsangsten uit, temeer omdat de trein leek over te hellen. In dit verhaal vertelt Bianca Drenth over de chaos .

Bewoners van de Parklaan in Scheemda winnen 1 miljoen in de Postcodeloterij

Bewoners van de Parklaan in Scheemda kregen een verrassing om nooit te vergeten. Ze wonnen samen 1 miljoen euro in de Postcodeloterij. Verslaggever Luuk Sporrel ging langs bij Nannie (64) en Gerard Cornelisse, die al precies weten waaraan ze het geld gaan besteden .

Drugsbaron ontkent betrokkenheid bij de dood van Gerard Meesters uit Groningen

Drugsbaron Robert Dawes ontkent iedere betrokkenheid bij de dood van Gerard Meesters uit Groningen. Hij zei dat op de eerste dag van het strafproces, dat vandaag begon met een voorbereidende zitting. Dawes, die vastzit in een gevangenis in Parijs, was in de rechtbank van Groningen aanwezig met een videoverbinding .

Het laatste nieuws uit Groningen lees je hier .

Aspirant-agent bestraft voor delen informatie uit geheime politiesystemen

Een 23-jarige aspirant-agent uit Assen moest zich vandaag bij de politierechter verantwoorden omdat hij informatie uit geheime politiesystemen heeft gedeeld met anderen. Hij werd vorig jaar aangehouden en kreeg vandaag zijn straf te horen. In de rechtbank deed hij ook zijn verhaal .

Emoties lopen hoog op in bosgebied na bomenkap

Bomenkap leidt tot emoties in de Oosterduinen. In het bosgebied tussen Norg en Donderen staan ruim vierhonderd huisjes die worden verhuurd aan toeristen of permanent bewoond. Dat met grote bosbouwmachines veel bomen zijn gekapt, zorgt voor boosheid. Zo erg dat banden zijn lekgestoken. Hier lees je alles over de kwestie.

Meer nieuws uit Drenthe? Check het hier .

Lycurgus tegen Tours Volley Bal live op onze website

De volleybalwedstrijd tussen Amysoft Lycurgus tegen Tours Volley Ball is vanavond vanaf 20.00 uur live te zien op deze site. En dit is wat je volgens sportverslaggever Sjoerd Jansen van tevoren moet weten. Live meekijken? Klik hier .

Wielerbaan in Assen krijgt voorlopig geen dak

Het kan nog wel even duren voordat er tijdens regen en in de winter getraind kan worden in het Regionaal Wielercentrum Noord in Assen. De kosten voor het bouwen van een dak gaan veel hoger uitvallen dan het budget toelaat. Hier lees je hoe dat zit .

Lees je graag het laatste sportnieuws? Kijk dan hier .

Coronanieuws en cijfers: zo gaat het in jouw gemeente

Voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers wil dat alle zestigplussers direct een boosterprik krijgen, ongeacht wanneer ze hun laatste coronaprik hebben gehad.

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 355 nieuwe coronabesmettingen in Drenthe en 467 in Groningen. Ook viel er één sterfgeval te betreuren. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente .

En het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is woensdag na drie dagen van stijgingen iets gedaald .

Al het coronanieuws lezen? Je vindt het in ons dossier.

Verder in het nieuws

Tip van de redactie

Godfried Nevels (48) uit Groningen schreef een boek vol nieuwe verhalen (want die bestaan) over Elvis Presley . Hij benaderde hiervoor in twee jaar tijd ruim zestig personen. Van sessiemusici, oud-klasgenoten, een Nederlandse fan die bij Elvis’ laatste concert in 1977 was, maar ook celebrities als Don McLean, Bill Medley en zelfs de zus van Johnny Cash. Nevels belde, schreef, skypete en zoomde hoogstpersoonlijk met ze.

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu