Dit mag je niet missen: het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht zaterdag 16 oktober

Dagoverzicht 16 oktober.

Met vandaag in het nieuws de Groningse criminelen die een eigen bank oprichtten in Liechtenstein, een cursus redeneren voor middelbare scholieren, hoe de kleur roze de voetbalwereld veroverde en zeer giftig TNT dat de Noordzee in lekt. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Criminelen uit Groningen richten eigen bank op in Liechtenstein

Criminelen uit de provincie Groningen blijken een eigen bank te hebben opgezet in Liechtenstein waar zij hun geld, mogelijk verdiend met drugshandel, stalden. Dat geld leenden zij daarna renteloos uit aan zichzelf en familieleden.

Het is volgens officier van justitie Bas von Bartheld van het OM een ultiem voorbeeld hoe creatief misdadigers zijn om crimineel geld wit te wassen .

Meer nieuws uit Groningen lezen? Dat kan hier .

Cursus logisch redeneren voor middelbare scholieren

Krijgen middelbare scholieren straks een cursus logisch redeneren? Als het aan wiskundedocent Hugo Bronkhorst uit Assen ligt wel. Uit zijn onderzoek blijkt dat leerlingen beter redeneren als zij beweringen schematisch tekenen en als ze er formules van kunnen maken. En dat kan dan weer voorkomen dat de jonge leerlingen verstrikt raken in een fabeltjesfuik .

Zeer giftig TNT lekt de Noordzee in

Wat moeten we met de duizenden oorlogswrakken in de Noordzee, zoals duikboot UB61 die in 1917 tussen Terschelling en Vlieland verging? Torpedo’s, mijnen en andere munitie lekken het zeer giftige TNT. ‘En het gaat niet weg door er niet naar te kijken.’

Roze is tegenwoordig volledig geaccepteerd. Hoe de roze kleur de voetbalwereld veroverde

Zolang homoseksuele profvoetballers nog niet uit de kast durven te komen, uit angst het mikpunt te worden van spreekkoren, valt er nog een wereld te winnen. 

Toch lijkt het erop dat in de nogal bekrompen voetballerij kleine stapjes in de goede richting worden gezet. De kleur roze wordt binnen de macho sport steeds meer geaccepteerd. En dat was nog niet eens zo heel lang geleden wel anders .

Corona in Groningen en Drenthe

Het RIVM noteerde over het afgelopen etmaal 103 nieuwe coronabesmettingen in Groningen en 67 in Drenthe. In Drenthe vielen bovendien 2 sterfgevallen te betreuren.

Al het nieuws over corona in Groningen en Drenthe, waaronder de dagelijkse cijfers, vind je in ons dossier .

Lees ook : hij bestaat al meer dan dertig jaar, maar hoe werkt een QR-code nou precies ?

Verder in het nieuws

  • Omdat de instroom van asielzoekers in het aanmeldcentrum van Ter Apel zo groot is dat ze mensen geen fatsoenlijk onderdak meer kunnen bieden, worden er 30 tot 35 vluchtelingengezinnen opgevangen in het voormalige Fletcher Hotel in Emmen .
  • Op een parkeerplaats langs de Korreweg in Groningen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee auto’s in brand gevlogen. De politie gaat uit van brandstichting. Op één van de voertuigen was de tekst ‘Osama dood’ geschreven .
  • Amper anderhalve maand nadat het nieuwe hoofdveld van VV Engelbert met een wedstrijd tegen Creators FC officieel in gebruik genomen werd, zijn vernielingen aan het kunstgrasveld gepleegd. Voorzitter Edwin Greven noemt de vernielingen ‘volstrekt onacceptabel en teleurstellend’ .
  • De organisatie van de negende Diabetes Classic is nauwelijks afgerond, of de plannen voor de tiende liggen al op tafel. Het wordt een finale van dit evenement want de huidige organisatie stopt .

Tip van de redactie

Heel Holland Bakt, Temptation Island, Expeditie Robinson, Boer Zoekt Vrouw. Reality-tv is niet meer van de buis weg te denken. Sterker nog: veel kijkers smullen ervan.

Maar hoe is het om aan de andere kant van het beeldscherm deel te nemen aan zo’n programma? Annemiek Koekoek uit Tynaarlo, Ferdi Pool uit Groningen en zijn vriend Marvin Wijnans weten er alles van en delen hun ervaringen in Talk of the Town .

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu